Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Rantasipi Ikaalisten Kylpylälle ensimmäisenä hotellina Invalidiliiton myöntämä Helppo liikkua -tunnus

Restel Hotel Group

Rantasipi Ikaalisten Kylpylälle ensimmäisenä hotellina Invalidiliiton myöntämä Helppo liikkua -tunnus

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2013 klo 11:00
Julkaisija: Restel Hotel Group

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnuksen saa ensimmäisenä hotellina Rantasipi Ikaalisten Kylpylä. Esteetön liikkuminen on Rantasipi Ikaalisten Kylpylän asiakkaille tärkeää, sillä kylpylä on etenkin kuntoutus- ja lapsiperheasiakkaitten suosiossa. Esteettömän liikkumisen huomioiminen on ollut osa Restelin palvelun kehittämistä jo usean vuoden ajan.

 

Restelin Rantasipi Ikaalisten Kylpylä on saavuttanut ensimmäisenä hotellina Invalidiliiton myöntämän Helppo liikkua -tunnuksen, joka on osa valtakunnallista Helppo liikkua -kampanjaa. Restel on valtakunnallisesti ainoa Helppo liikkua -kampanjassa mukana oleva hotelli- ja ravintola-alan kumppani. 

Helppo liikkua -tunnuksen saaminen edellyttää hotellilta tiettyjen kriteerien täyttämistä: vähintään neljä Helppo liikkua -majoitushuonetta, selkeät ja helppolukuiset opasteet, yleisten tilojen sopivuus seisten tai istuen asioiville henkilöille, kulkuväylien esteettömyys ja liikkumisesteisten henkilöiden huomioiminen pelastussuunnitelmassa. Ulkotiloissa tulee olla esteettömiä autopaikkoja ja saattoliikenteen pysähtymispaikka. 

Esteettömyyden lisääminen on Restelille osa yrityksen yhteiskuntavastuuta ja asiakasmukavuutta 

Helppo liikkuminen on otettu huomioon Restelin palvelutarjonnassa jo usean vuoden ajan. Esimerkiksi Restel Liikenneasemien Shell HelmiSimpukka -ketju on tarjonnut asiakkailleen palvelutankkausta jo muutaman vuoden ajan. 

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnuksen edellytykset tullaan jatkossa huomioimaan mahdollisuuksien mukaan kaikissa Restelin hotelleissa, ravintoloissa ja kylpylöissä. Edellytykset otetaan huomioon tulevaisuudessa myös Restelin toimipaikkauudistuksissa sekä uudisrakentamisessa. Tällä hetkellä muutoksia suunnitellaan 12:een jo olemassa olevaan kohteeseen, joista osa on ruokaravintoloita. 

Rantasipi Ikaalisten Kylpylän uudistukset helpottavat liikkumista 

Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä tunnuksen edellyttämät uudistukset helpottavat kaikkien asiakkaitten liikkumista niin hotellin yleisissä tiloissa kuin osassa huoneitakin.

Hotellin pääsisäänkäynnin edessä on tilaa saattoliikenteelle sekä kaksi esteetöntä autopaikkaa. Pääsisäänkäynnit on katettu, ovet avautuvat automaattisesti ja oviaukko on riittävän leveä. Hotellin aulassa on erillinen pöytä pyörätuolilla asioiville asiakkaille ja korttimaksulaite on johdollista, siirrettävä mallia. 

Helppo liikkua -tunnuksen saaneita hotellihuoneita Ikaalisissa on yhteensä 10. Helppo liikkua -huoneet on suunniteltu yhteistyössä Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen kanssa palvelemaan helppoa liikkumista sisustusta ja sijaintia myöden. Huoneet sijaitsevat lähellä palveluja hotellin ensimmäisessä kerroksessa. 

”Olemme tehneet Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä pitkäjänteisesti työtä helpottaaksemme asiakkaittemme liikkumista kylpylässämme. Helppo liikkua -tunnuksen saaminen on osoitus onnistuneesta työstä”, kertoo Rantasipi Ikaalisten Kylpylän toimitusjohtaja Marjatta Teliranta. 

”Meille Helppo liikkua -kampanjassa oleminen on tärkeä asia, sillä esteetön liikkuminen palvelee niin kuntoutus kuin vapaa-ajankin asiakkaita iästä riippumatta”, jatkaa Teliranta.

Rantasipi Ikaalisten Kylpylällä on pitkät perinteet kuntoutumispalvelujen tarjoamisessa. Kylpylähotellista löytyy vapaa-aika-, konferenssi-, hyvinvointi- ja kuntoutumiskeskus. Kuntoutuspalveluja on tarjolla sekä työssä oleville että työelämästä pois jääneille. Kuntoutukseen voi osallistua yksin, ryhmässä tai työyhteisön kanssa. 

Valtakunnallisen Helppo liikkua -kampanjan tavoitteena tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa

Helppo liikkua on Invalidiliiton valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa ja helppoa. Kampanjan avulla ihmisiä myös aktivoidaan kertomaan, mitkä ovat helppoja tai hankalia paikkoja liikkua. Osoittaakseen esteettömyytensä palvelu tai kohde voi hakea Invalidiliitolta Helppo liikkua -tunnusta, jonka saavuttamiseksi on täytettävä Invalidiliiton laatimat kriteerit.

 

Kuvateksti: Kuvassa vasemmalla Invalidiliiton toimitusjohtaja Marja Pihnala ja oikealla Rantasipi Ikaalisten Kylpylän toimitusjohtaja Marjatta Teliranta.

 

Lisätietoja: 

Rantasipi Ikaalisten Kylpylä Oy, toimitusjohtaja Marjatta Teliranta, puh. 03 451 2010, marjatta.teliranta@restel.fi

Rantasipi Oy, Brand Manager Samuli Heiskala, puh. 050 382 2442, 

samuli.heiskala@restel.fi

 

www.ikaalistenkylpyla.fi, www.rantasipi.fi, www.restel.fi

 

 

 

Liitetiedostot

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liiketoimintaa Restel harjoittaa 49 hotellilla, joissa on yhteensä yli 8 000 huonetta, ja noin 260 ravintolalla. Liikevaihto vuonna 2012 oli 392 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Hotellitoimintaa Restel harjoittaa kansainvälisten Crowne Plaza ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi myös kotimaisten Cumulus ja Rantasipi-ketjujen, Hotelli Seurahuone Helsingin sekä Hotel Atlas Kuopion myötä. Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 58 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari –ketju sekä ravintolat Kaarle XII, Vespa, Primula sekä Baker’s.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs