Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Puolustushistoria matkailutarjonnaksi

Turun ammattikorkeakoulu

Puolustushistoria matkailutarjonnaksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 14:02
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

EU:n keskisen Itämeren alueen kehittämisen rahoituksella käynnistyvä Footprints of Defence in the Archipelago  -hanke  (2016 – 2019) nostaa esiin neljän upean saaristoluonnon ympäröimän kohteen vaiherikasta puolustushistoriaa.

 

Tykkejä, bunkkereita, hyljealtaita, raunioita ja kosolti tarinoita

 

Mukana olevat kohteet edustavat perin erilaisia puolustushistorian vaiheita. Örö on tuttu erityisesti monille suomalaisille miehille jo satavuotisen linnoitushistoriansa takia.  Bomarsundin alue joutui 1800-luvun kansainvälisen Krimin sodan näyttämöksi ja jättilinnoituksen rauniot ovatkin olleet siitä lähtien matkailijoiden kiinnostuksen kohteena.

 

- Gålön historia toisen maailmansodan sukellusvenejahdin hylkeiden koulutuskeskuksena on ruotsalaisillekin kovin vieras. Museotoimi on alueen tutkinut ja löytänyt myöhempien rakenteiden alta hyljealtaita ja käytäviä, jotka näkyvät vuoden 1943 dokumentissa. Korjaustöiden myötä kohde avataan yleisölle ja sen salattua historiaa valotetaan myös uusin videoin, toteaa Tukholman saaristosäätiön Pia Berg.

 

Korppoon strateginen sijainti tärkeän merireitin varrella selittää alueen joutumista useampaan kertaan sotatapahtumien näyttämöksi. Tänä päivänä kahakoista muistuttavat lähinnä jotkut paikannimet ja muistomerkit.

 

- Tarkoituksena on kaivella arkistoja ja kerätä Korppoon kotiseutuyhdistyksen kanssa tarinoita. Korppoon saaristokeskukseen toteutetaan näyttely, joka valottaa laajemmin saariston sotahistoriaa, toteaa Turunmaan saaristosäätiön puolesta tutkija Marcus Lepola.

 

Matkailijan elämä helpommaksi

 

Maailman suurin saaristo Turun ja Tukholman välissä on runsaudensarvi, josta kuitenkin monen matkailijan on vaikea valita mieleisensä kohde.

 

Puolustushistorian avaamisen lisäksi hankkeessa kiinnitetään huomiota myös siihen, että matkailijan on helppo suunnitella matkaansa ja uppoutua kohteen erityispiirteisiin. Vieraskieliset materiaalit tekevät saaristosta ulkomaalaisille entistä houkuttelevamman kohteen.

 

Lisätietoja:

Matkailupalveluiden lehtori Telle Tuominen

044-9074960, telle.tuominen@turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs