Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Pikavuoro maailman ympäri palaa vapuksi Suomeen - takana lähes 50 000 kilometriä

Rantapallo

Pikavuoro maailman ympäri palaa vapuksi Suomeen - takana lähes 50 000 kilometriä

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 16:54
Julkaisija: Rantapallo

Parhaillaan Afrikassa matkaava suomalaisbussi saavuttaa retkensä viimeisen etapin huhtikuussa. Maailmaa on kierretty jo neljän vuoden ajan ja tavoitteena on saapua vapuksi kotiin.

Kuljettaja Jani Laineen luotsaaman maailmanvalloituksen grande finale alkaa Istanbulista 5. huhtikuuta, ja mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, vappua juhlitaan todennäköisesti jo kotimaan kamaralla bussin kotikaupungissa Salossa.

Tällä hetkellä Pikavuoro seikkailee vielä Kenian Nairobissa, jossa on odoteltu Afrikan-etapin viimeisten maiden viisumeita Etiopiaan ja Sudaniin. Näiden jälkeen edessä on vielä Egypti, josta suomalaisryhmän ajoneuvo Ajokki Royal laivataan kohti Eurooppaa.

Reitti kulkee koko itäisen Euroopan halki

Pikavuoron viimeinen etappi alkaa Istanbulista. Ajokin nokka suunnataan ensimmäiseksi Bulgarian Sofiaan, josta ajetaan Makedonian ja Albanian kautta kohti Kroatian pohjoisosia vieraillen matkalla muun muassa Mostarissa, Dubrivnikissa ja Splitissä.

 - Euroopan reissulta odotan eniten hyviä ruokia, eksoottisia maita, kuten esimerkiksi Albaniaa ja Makedoniaa. Rannikkoa ylöspäin ajettaessa edessä on hienoja maisemia. Kevät Euroopassa on kevyttä laskeutumista Suomen kesään, kippari Jani Laine sanoo.

Kroatian rannikolta auton keula käännetään kohti Keski-Eurooppaa. Slovenian pääkaupunki Ljubljana katsastetaan ensimmäisenä, josta jatketaan edelleen Balatonjärven ohi Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin. Puolan Krakovasta käsin matkalaisilla on mahdollisuus tutustua Euroopan synkempään lähihistoriaan. Kaupungin lähistöllä sijaitsevat nimittäin pahamaineiset Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleirimuseot.

Ympyrä sulkeutuu vapunpäivänä

Kun Suomi juhlii vapunaattona, Ajokki Royal saapuu Baltian läpi Tallinnaan. Vapunpäivänä koittaa hartaasti odotettu hetki: Ajokki Royal ylittää Suomenlahden ja saapuu takaisin lähtöpisteeseensä eli Salon torille, josta kaikki alkoi tammikuun yhdeksäntenä päivänä vuonna 2011.

Kaikkiaan Pikavuoron viimeinen etappi kestää neljä viikkoa, ja kilometrejä kertyy noin 4700. Verrattuna Ajokin ensimmäiseen rutistukseen Suomesta maateitse Bangkokiin tämä on toki pientä - kuitenkin maita osuu matkan varrelle kaikkiaan 14, Suomi mukaanlukien 15. Yhteensä Ajokilla on matkattu noin 50 000 kilometriä sen jälkeen kun bussi neljä vuotta sitten jätti Suomen.

27-vuotias bussivanhus on ikäisekseen hyvässä kunnossa, vaikka monenlaisia huoltotoimia on tehty pitkin matkaa. Kuljettaja on luottavainen ajoneuvonsa kestävyyden suhteen.

 - Euroopan etapilla haasteellisinta on suunnitellun aikataulun noudattaminen, vaikka tiet ovat hyviä. Ajokkia on huollettu matkan varrella sen verran, että Euroopan osuuden se vielä kestää, kippari Laine kertoo.

Suomalaisbussin seikkailun loppuhuipentumaa voi seurata Pikavuoro maailman ympäri -blogin välityksellä.

 

Kuvat:

Kuva 1: Ajokki Royal Tansanian rajalla. Luovat ratkaisut ovat olleet Afrikassa tarpeen: renkaiden alle on ajoittain jouduttu laittamaan sängynpäätyjä, jotta puskuri ei ottaisi kiinni. Kuva: Rantapallo.fi/Anu Vaheristo

Kuva 2: Ajokki Royalia huolletaan Tansanian Arushassa. Kuva: Rantapallo.fi/Anu Vaheristo

Kuva 3: Ajokki Royal parkissa Kenian Jungle Junctionissa. Kuva: Rantapallo.fi/Anu Vaheristo

Lisätiedot

http://www.rantapallo.fi/pikavuoro/

Jani Laine, Salon tilausmatkat Oy

pikavuorobangkokiin@gmail.com

0400 163 046

Anu Vaheristo, pikavuororeportteri

pikavuoro@rantapallo.fi

040 735 2963

Riikka Krenn, päätoimittaja

riikka.krenn@rantapallo.fi

040 547 7682

Liitetiedostot

Suomen luetuin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut. http://www.rantapallo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs