Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Pidä Lappi Siistinä ry talkoilee Urho Kekkosen kansallispuistoon uutta reittiviitoitusta

Metsähallitus

Pidä Lappi Siistinä ry talkoilee Urho Kekkosen kansallispuistoon uutta reittiviitoitusta

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Pidä Lappi Siistinä ry:n vapaaehtoiset talkoilevat heinäkuun puolivälissä Urho Kekkosen kansallispuistossa. Talkoolaiset pystyttävät Saariselän ja Kiilopään lähireiteille uusia reittiviittoja ja siistivät reittien varsia. 

Urho Kekkosen kansallispuistossa on iso savotta menossa, sillä puistossa uusitaan Saariselän ja Kiilopään lähialueen reittiviitoituksia. Työvoimavaltaiseen hommaan saatiin avuksi leirillinen Pidä Lappi Siistinä ry:n talkoolaisia 10.-17.7. 

Kylttien uusimisessa suositaan kierrätystä ja ympäristöystävällisyyttä, sillä vanhoihin kyltteihin vaihdetaan uusi sisältö. Vanhat kyltit viedään maastosta Saariselälle uudelleen pohjustettaviksi ja teipattaviksi, ja uudistuksen jälkeen ne ovat entistä yhtenäisemmät ja maisemaan sopivat. Teippauksen jälkeen viitat kuljetetaan mahdollisimman pian takaisin maastoon retkeilijöitä opastamaan. Keskittämällä viittojen vaihtotyö talkooleirille minimoi ajan, jonka retkeilijät joutuvat patikoimaan ilman viittoja. 

Uudistetut viitat ansaitsevat myös uudet ja paremmat kiinnitysrakenteet, ja niiden pystytyksessä talkoolaisten työ on korvaamatonta, sen verran lukuisia niitä on. 

Saariselän ja Kiilopään reiteillä on leirin aikana luontopalvelujen mönkijäliikennettä viittojen edestakaisin kuljettamisen takia. 

Reittiviittojen vaihto osa Saariselkä 10 -hanketta, jossa teemoitetaan kansallispuiston reiteistä kymmenen teemallista rengasreittiä. Osa teemareiteistä on perinteisiä opastaulullisia luontopolkuja. Muihin reitteihin liittyvä tarina löytyy tulevaisuudessa verkkosivuilta. Teemareitit esitellään yleisölle syksyllä. 

 

Lisätietoa 

Metsähallitus luontopalvelut

Puistomestari Markku Välitalo, puhelin 0400 214068, sähköposti markku.valitalo(at)metsa.fi 

Suunnittelija Aini Magga, puhelin 040 5947420, sähköposti aini.magga(at)metsa.fi 

 

Pidä Lappi Siistinä ry

Järjestökoordinaattori Sanna Alaruikka, puhelin 044 7689 145, sähköposti sanna.alaruikka(at)pidalappisiistina.fi

 

Urho Kekkosen kansallispuisto  http://www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto 

Pidä Lappi Siistinä ry http://www.pidalappisiistina.fi/

 

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs