Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Oulanka 2.-9.7 – Oulankakokemuksia kaikille aisteille

Metsähallitus

Oulanka 2.-9.7 – Oulankakokemuksia kaikille aisteille

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2016 klo 14:30
Julkaisija: Metsähallitus

Oulangan luontofestareilla 2.-9.7.2016 pääset kokemaan, näkemään, tekemään ja olemaan tekemättä!  Valitse viikon kattavasta ohjelmistosta itsellesi sopivimmat tapahtumat tai vieraile vaikka kaikissa. 

Kuusikymmenvuotiaan Oulangan kansallispuiston juhlinta huipentuu Luontofestareilla kun juhlat jatkuvat koko viikon, kellon ympäri, pitkin poikin Kuusamoa, Sallaa, Posiota ja Rukaa. Juhlinta alkaa ja päättyy veden äärelle. Juhlaviikko starttaa lauantaina 2.7. Oulanka SUP Maratonilla ja päättyy 9.7. Käylän tukkilaiskisoihin. 

Ohjelmaa on myös lapsille. Sunnuntaina 3.7. Oulangan luontokeskuksella voi tulla istahtamaan hetkeksi kuuntelemaan peikkotarinaa, joka pohjustaa retkeä Kiutakönkäälle. Kiutakönkään tulentekopaikalla odottaakin herkkuhetki sillä halukkaat pääsevät kokeilemaan tikkupullanpaistoa sekä tietysti syömään valmistamansa leivonnaisen. Tikkupullatuokion jälkeen voi osallistua muskariin luontokeskuksen piha-alueella soittamaan luonnosta löytyvillä välineillä. Sunnuntain 3.7. ohjelma on täysin maksuton. 

Keskiviikkona 6.7. ammennetaan hyvinvointia ja hyvää mieltä luonnosta. Oulangan luontokeskuksella 13.30 alkaen on mahdollisuus kokeilla metsäkellintää, kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista sekä valmistaa helppotekoisia taide-esineitä luonnon materiaaleista. Päivän päätteeksi osallistujat pääsevät itsekin ääneen yhteislaulutuokion aikana ja naiskuoro esittää Oulankaan ja luontoon liittyviä lauluja. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. 

Torstaina 7.7. juhlinta keskittyy puiston pohjoisosiin kun aamukymmeneltä alkaa Hautajärvi Häppeninki. Aamu aloitetaan metsäkellien ja tanssinäytöksestä nauttien Karhunkierroksen luontokeskuksen piha-alueella. Siitä siirrytään eräkokkaamaan Rytinivan hienolle, uudelle tulentekopaikalle eräkokin johdolla. Osallistujilla, jotka eivät mahdu mukaan kokkaamaan, on mahdollisuus lähteä opastetulle vaellukselle Karhunkierroksen ensikilometreille ja kuulemaan reitin ja alueen historiasta sekä lajistosta. Hautajärvi Häppeningin ohjelma on maksuton.Hyvin alkanutta Häppeninkipäivää voi jatkaa tutustumalla Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museoon. Museokierroksen jälkeen voi nauttia keittolounaan historiallisessa ympäristössä. Museoretki on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen. 

Koko luontofestariviikon ohjelman tarkempine tietoineen ja ilmoittautumisohjeineen löydät osoitteesta www.oulankanaturefest.net 
Tietoa Oulangasta ja koko juhlavuoden tapahtumista löytyy kansallispuiston verkkosivuilta www.luontoon.fi/oulanka 

Oulangan kansallispuiston juhlahumua ja fiiliksiä voi jakaa sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtageja #Oulanka60 #OulankaLuontofestarit2016 #OulankaNationalPark60 #OulankaNatureFest2016
Kuvat voivat olla Oulangan kansallispuiston upeista maisemista tai jostakin juhlavuoden tapahtumasta. Voit jakaa myös muistoja postaamalla vanhoja valokuvia Oulangan kansallispuistosta. Parhaimpia otoksia palkitaan Oulanka60v-tuotteilla ja kuvat jaetaan Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuilla (www.facebook.com/oulangankansallispuisto). 

Lisätietoja:

Marjo Kämäräinen, suunnittelija, Metsähallitus Luontopalvelut, puh. 040 640 2187, marjo.kamarainen@metsa.fi

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot, ja muut valtion suojelualueet, pohjoisen erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs