Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Nuoret taitajat kolmoiskonserton kantaesityksen solisteina

Kuopio-Tahko Markkinointi

Nuoret taitajat kolmoiskonserton kantaesityksen solisteina

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 09:40
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginorkesteri tarjoilee torstaina 29.9. klo 19 Sinfoniasarja II –konsertissa Kuopion Musiikkikeskuksessa kattauksen raikasta nykymusiikkia. Konsertissa kuullaan Matei Gheorghiun kantaesitys Kolmoiskonsertosta, jonka solisteina soittavat huilisti Kaisa Kortelainen, klarinetisti Taavi Oramo ja lyömäsoittaja Daniel Bolado Garcia. Konsertin johtaa kapellimestari Atso Almila, joka nähdään konsertissa myös säveltäjän roolissa.

Sinfoniasarja II –konsertin aloittaa Atso Almilan teos Love vuodelta 2006, joka avaa rakkauteen liittyviä näkökulmia. Illan kantaesitys, Matei Gheorghiun Kolmoiskonsertto huilulle, klarinetille ja lyömäsoittimille on säveltäjän toistaiseksi ainoa konsertto. Romanialaissyntyinen, sittemmin suomalaistunut säveltäjä kirjoitti teoksesta ensimmäisen version kymmenen vuotta sitten, mutta tämä kantaesitysversio eroaa ensimmäisestä huomattavasti ja käyttää vain osaa alkuperäisistä ideoista.

Kolmoiskonserton teemana on ihmisluonnon kolmijakoisuus - mieli, keho ja henkisyys, jotka yhdessä muodostavat minä-käsitteen. Kolmoiskonserton solisteina nähdään nuoria osaajia: Pariisissa opiskeleva huilistilupaus Kaisa Kortelainen, useita teoksia kantaesittänyt monilahjakkuus, klarinetisti Taavi Oramo sekä espanjalainen, Sibelius-Akatemiassa opiskeleva lyömäsoittaja Daniel Bolado Garcia. Illan päättää tanskalaisen Niels W. Gaden Sinfonia nro 7, joka edustaa konsertin perinteisempää ohjelmistoa.

Kuopion kaupunginorkesterin tuottaman konsertin yhteydessä käynnistyy myös tämän syksyn Pasimusic-festivaali.

Romanialaissyntyinen, Suomessa asuva säveltäjä Matei Gheorghiu (s. 1984) on opiskellut Bucharestissa ja Helsingissä Sibelius-Akatemiassa. Gheorghiun sävellystyö sisältää musiikkia joka genrestä: kamari-, orkesteri- ja laulu- sekä elektronista musiikkia. Hänen musiikkiaan on kuultu festivaaleilla Suomessa - kuten Musica Nova, Musiikin Aika ja Suvisoitto - sekä muualla Euroopassa. Gheorghiu on tämänhetkinen puheenjohtaja nuorten suomalaisten säveltäjien yhdistyksessä Korvat Auki.

Espanjalainen lyömäsoittaja Daniel Bolado García on opiskellut Espanjan Vallidolidissa ja Salamancassa sekä vaihto-opiskelijana Suomessa Sibelius-Akatemiassa. Hän on soittanut useiden vuosien ajan eri nuoriso-orkestereiden riveissä ja opintojensa aikana myös Castillan ja Leónin sinfoniaorkesterissa. García valmistui kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta ja jatkaa siellä maisterin tutkinnon tekemistä.

Huilisti Kaisa Kortelainen (s. 1992) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja jakaa opintojaan Pariisin konservatoriossa. Tänä syksynä hän toimii Suomena Kansallisoopperan huilun varaäänenjohtajana. Kortelainen on esiintynyt ympäri Eurooppaa. Hän kiertää ÄÄNI-kollektiivinsa kanssa Itä- ja Keski-Suomea ja esiintyi elokuussa myös monitaiteellisen Kaivos-festivaalin konsertissa. Keväällä 2017 Kortelainen valmistelee diplomikonserttiaan Pariisissa.

Klarinetisti Taavi Oramo (s. 1990) toimii myös tietokonemuusikkona, laulajana ja kapellimestarina. Hän on esiintynyt mm. Radion Sinfoniaorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina. Oramo on esittänyt paljon nykymusiikkia ja kantaesittänyt useita teoksia mm. Varjo Ensemblen jäsenenä, jonka kanssa hän on konsertoinut Tokiossa, Berliinissä ja Lontoossa. Ensemblelaulajana hän on toiminut useissa Suomen merkittävistä kuoroista.

Liput: 31 / 26 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23) ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä. Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) ti-pe klo 14–19, 10.9. alkaen avoinna myös lauantaisin klo 12–18.15. Sokos Kuopio ma-la klo 9-21, su klo 10-18.  Kuopio Info kauppakeskus Apajassa ma-pe klo 9-16. Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Musiikkikeskuksen ja kaupunginteatterin yhteinen palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min. + pvm). eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI Tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

Kuopion Musiikkikeskus on kansainvälisen tason konsertti- ja kongressikeskus Savon sydämessä. Kuopion Musiikkikeskus kuuluu Suomen konsertti- ja kongressitalojen eliittiin, mutta on myös paljon muutakin. Huolehtivan emolinnun tavoin se levittää suojaavat siipensä kuopiolaisen musiikkielämän ylle, tarjoten kodin Kuopion kaupunginorkesterille ja lainaten suojaansa lukuisille kiitollisille vierailijoille vuosittain. Lisäksi talon suojissa opiskelee tulevia musiikin ja tanssin ammattilaisia, jotka omalta osaltaan takaavat sen, että talo elää ajan hermolla nuorekkaana käymättä mieleltään vanhaksi. Kuopion Musiikkikeskuksen seinien sisällä toimivat oppilaitokset - Kuopion konservatorio, Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö sekä Savonia Ammattikorkeakoulun Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia - tarjoavat korkeatasoista koulutusta vauvaikäisistä ammattikoulutukseen saakka.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs