Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Näkyvyyttä Satakunnan luontokohteille

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Näkyvyyttä Satakunnan luontokohteille

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2015 klo 10:16
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Näkyvyyttä Satakunnan kansainvälisesti merkittäville luontokohteille

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) toteuttaa luontomatkailun Outdoors Satakunta -kehittämiskokonaisuutta Satakuntaliiton myöntämällä maakunnan kehittämisrahalla.

Maakunta saa nyt ainutlaatuisille luontokohteilleen näkyvyyttä liittymällä Visit Finlandin valtakunnalliseen luontomatkailun kehittämisohjelmaan. Ohjelma mahdollistaa luontomatkailun kasvun tuotteistamalla Satakunnan luontokohteita ja -aktiviteetteja. Se kokoaa nämä yhteen valtakunnallisia ja kansainvälisiä markkinointitoimia varten. Samalla satakuntalaisten tieto lähivirkistysmahdollisuuksista lisääntyy. Ensi syksyn ja talven aikana laaditaan luontomatkailuohjelma. Luonnon hyödyntäminen liiketoiminnan näkökulmasta on Satakunnassa ollut vähäistä. Ohjelman avulla elinkeinomahdollisuuksia saadaan esille. Ohjelmaa on toteutettu monissa maakunnissa jo vuodesta 2007 lähtien.

Luonto on yksi Satakunnan suurimmista valteista. Maakunnassa sijaitsee monia kansainvälisestikin arvokkaita luontokohteita. Matkailussa haasteena ovat kuitenkin olleet maakunnan heikko markkinointi ja tunnettuus luontomatkailukohteena sekä matkailijalle kootun informaation puute.

Satakunnassa matkailijaa houkuttelevat erityisesti kasvussa olevat aktiviteetit: kalastus, lintujen katselu ja kuvaus, melonta, vaellus ja pyöräily. Kärkikohteita luontomatkailussa ovat merialue ja maakunnan monet järvet, Jämi, Yyteri sekä lukuisat joet kuten Kokemäenjoki ja Karvianjoen vesistöalue. Lisäksi eri puolilla maakuntaa sijaitsevat kansallispuistot ovat merkittäviä luontokohteita.

Lisätietoja: projektipäällikkö Sanna-Mari Renfors, 044 710 3821, sanna-mari.renfors@samk.fi

 

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs