Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Musketööripäivä Hämeen linnassa lauantaina 11.6.

Kansallismuseo

Musketööripäivä Hämeen linnassa lauantaina 11.6.

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 08:44
Julkaisija: Kansallismuseo

Hämeen linnan Musketööripäivänä 11.6. on mahdollisuus nähdä Heavy Metal -näyttelystä löytyvien aseiden kopioita tositoimissa, kun musketööriyhdistys GARS esittelee linnassa musketöörielämän eri osa-alueita.

GARS on 1600-luvun alkupuolen ruotsalaista jalkaväkeä ja sotaleiriyhteisöä 30-vuotisessa sodassa elävöittävä ryhmä. Yhdistys tutkii aiheeseen liittyviä lähteitä ja niiden pohjalta valmistaa ja kokoaa itselleen elävöitysasut, harjoittelee miekkailua sekä keihäiden ja muskettien käyttöä muodostelmassa. GARS-lyhenne tulee sanoista Gustavus Adolphus Rex Sueciae eli Ruotsin kuningas Kustaa Aadolf. Kuninkaan nimikirjaimet kirjailtiin moniin armeijan lippuihin ja ne löytyvät myös tämän ryhmän lipusta. Hämeen linnassa GARSin lippu liehuu uljaasti, sillä kävihän Kustaa II Aadolf linnassamme kahdesti.  

Päivän aikana pääset tutustumaan musketöörien arkisiin askareisiin Hämeen linnan leivintuvassa. Lisäksi eteläisellä vallipihalla järjestetään keihäsäksiisi -esityksiä sekä muskettiammuntaa. Voit myös tutustua linnaan ja Heavy Metal -näyttelyyn opastetuilla kierroksilla. Perheen pienimmät viihtyvät myös Hämeen linnan ritaripisteissä, joissa voi muun muassa sovittaa haarniskaa, testata taitojaan varsijousisimulaattorilla tai rakentaa Leonardon sillan.

Esitykset linnan eteläisellä vallipihalla:
•    klo 11.30 muskettiammuntanäytös
•    klo 12.30 keihäsharjoitukset
•    klo 14.30 muskettiammuntanäytös
•    klo 15.30 keihäsharjoitukset

Musketööripäivänä linnalla myydään ainoastaan Heavy Metal -näyttelyn pääsylippuja (15/11/8 €). Pääsylipulla pääsee näyttelyn lisäksi linnaan ja voi osallistua Musketööripäivän ohjelmaan. Tapahtumapäivänä Hämeen linna on avoinna klo 10–21.

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Jyrki Nissi, puh. 0295 33 6350, jyrki.nissi@kansallismuseo.fi

Kansallismuseo on kaikkien suomalaisten identiteetin pohjapiirros. Historian huoneita ja aarteita, oivalluksia, havaintoja ja näkökulmia. Ikkuna menneeseen, tähän päivään ja tulevaisuuteen - korvaamaton, lumoava ja yllätyksellinen.

Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu seitsemän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs