Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Metsähallitus tuo luonnon laitosten seinille

Metsähallitus

Metsähallitus tuo luonnon laitosten seinille

Kutsu.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 11:30
Julkaisija: Metsähallitus

Oulangan kansallispuiston juhlavuoden kunniaksi ripustettavat luontokuvat ilahduttavat niitä, jotka eivät itse pääse luontoon

Metsähallitus ja Punainen Risti ovat koonneet yhteistyössä luontokuvanäyttelyt Kuusamo Nature Photo -valokuvakilpailussa vuosien varrella ansioituneista kuvista. SPR ripustaa näyttelyt maanantaina 22.2. Kuusamon palvelutaloihin ja julkisiin tiloihin.

Kutsumme toimituksenne mukaan tähän tapahtumaan, joka alkaa Metsähallituksen Karhuntassun toimistolta osoite Torangintaival 2, Kuusamo: klo 13.30 Porkkapirtille ja kahteen muuhun palvelukotiin, klo 16.30 Oivangin nuorisokeskukseen ja klo 17.00 terveyskeskukseen. 

Näyttelyissä tuodaan esille Koillismaan ja erityisesti Oulangan ainutlaatuista, virtaavien vesien leimaamaa maisemaa sekä uskomatonta lajirikkautta.

”Kotimaisemia muistuttavat ja muistoja herättävät miljööt sekä eläinaiheiset kuvat antavat ikäihmisille paljon”, kertoo toimintakeskus Porkkapirtin ikäihmisten kulttuuriohjaaja Rauni Törmänen.

Porkkapirtillä on huomattu taiteen myönteiset vaikutukset.

”Tämä Oulangan juhlanäyttely sopii oikein hyvin toimintaamme ja uskomme sen tuovan paljon iloa”. 

SPR:n Kuusamon paikallisosaston puheenjohtaja Pertti Hekkala lähti projektiin innolla mukaan.

”Valokuvanäyttelyn kohderyhmänä ovat erityisesti ihmiset, joiden ei itse ole helppoa päästä näkemään Kuusamon luonnon nähtävyyksiä paikan päälle. Sairaalassa, vanhainkodeissa ja muissa hoitolaitoksissa on ihmisiä, joilla ei ole koskaan ollut tilaisuutta nähdä niitä upeita maisemia, joita turistit tulevat kaukaakin ihailemaan.”

”Katselemalla valokuvia saa helposti ajatusmaailmaan uutta eloa ja keskustelua aikaan lähipiirin ihmisten kanssa”, jatkaa Pertti.

Oulangan kansallispuiston koko juhlavuoden ohjelmatarjonta löytyy osoitteesta: https://www.luontoon.fi/oulanka/ajankohtaista

Lisätietoja:
• Erikoissuunnittelija Mirja Nylander / Metsähallitus, Pohjanmaan luontopalvelut, puh. 040 752 6727

Luontokuvanäyttelyt tulevat seuraaviin paikkoihin Kuusamossa:
• Porkkapirtin toimintakeskus
• Kotiranta
• Päiväkuntoutus
• Terveyskeskus (3 näyttelyä)
• Oivangin nuorisokeskus

Kuvateksti: Syksyinen Kiutaköngäs. Kuva: Ari-Matti Nikula

Liitetiedostot

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs