Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Metsä- ja matkailualan töitä yhdistämällä voi työllistyä ympärivuotisesti

Lapin AMK

Metsä- ja matkailualan töitä yhdistämällä voi työllistyä ympärivuotisesti

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2016 klo 12:30
Julkaisija: Lapin AMK

 

Metsä- ja matkailuala tarjoavat Lapissa paljon kausiluonteista työtä. Uusi koulutus edistää ympärivuotista työllistymistä Lappiin. Haku koulutukseen on paraikaa käynnissä.

 

Metsä- ja matkailupalvelujen tuottaja –lyhytkoulutus tarjoaa väylän metsä- ja matkailualan käytännön töihin. Reilun vuoden mittainen koulutus alkaa 1.9.

Sesonkiluonteisuuden vuoksi nämä kaksi alaa ovat hyvin yhdistettävissä työelämässä ja mahdollistavat ympärivuotisen työllistymisen.

Matkailuala tarjoaa töitä usein talvikaudeksi ja metsurintyöt lumettomalle maastokaudelle. Matkailuala on ihmisläheinen palveluala, jossa tapaa ihmisiä monesta eri kulttuurista. Metsänhoitotöissä näkyy oman käden jälki ja työ tarjoaa myös fyysisiä haasteita.

Töitä riittää raivaussahalle, pottiputkelle ja safarioppaan tehtäviin. Metsä on ja pysyy ja sitä riittää kaikkialla Suomessa. Myös matkailu on yksi niistä harvoista aloista, joissa kasvua tapahtuu koko maan mittakaavassa. Lapin metsäohjelma 2016–2020 osoittaa, että töitä metsässä riittää. Taimikonhoitotarve tulevalla viisivuotiskaudella on Lapissa 2,8-kertainen verrattuna viimeisten viiden vuoden aikana tehtyyn taimikonhoitoon. Matkailu työllisti Suomessa noin 140 000 henkilöä vuonna 2014 ja kasvun odotetaan jatkuvan niin, että vuoteen 2025 mennessä lisätyöpaikkoja odotetaan olevan 40 000.

Opintoihin kuuluu hyvä kattaus molempiin aloihin. Opinnot alkavat matkailualan monimuoto-opinnoilla syksyllä 2016 ja päättyvät metsäalan työharjoitteluun syksyllä 2017. Koulutus antaa valmiudet esimerkiksi matkailu- sekä metsäalan perustutkinnon suorittamiseen.

Haku koulutukseen on avoinna 14.8. saakka koulutuksen verkkosivuilla.

Lapin ammattikorkeakoulu on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on meille mahdollisuus erikoistua: vahvuutemme on arktinen olosuhdeosaaminen. Hyödynnämme pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassammekin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs