Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Matkailuyrittäjät haluavat Meri-Helsinkiin uusia palveluita, saaristoliikennettä ja käyntikohteita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Matkailuyrittäjät haluavat Meri-Helsinkiin uusia palveluita, saaristoliikennettä ja käyntikohteita

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2014 klo 08:30
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Matkailuyrittäjät haluavat avata uusia käyntikohteita Helsingin saaristoon ja merialueille, elävöittää rantoja sekä parantaa vesiliikenneyhteyksiä ja kehittää muutenkin saarten palvelutasoa. Yrittäjät toivovat kaupungilta konkreettisia toimenpiteitä sekä yhteistyöhenkisyyttä. Meri-Helsingin kehittäminen onkin yksi kaupungin strategisista tavoitteista.

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulussa kartoitettiin helsinkiläisten matkailuyritysten näkemyksiä Meri-Helsingin parantamisesta. Kaupunginhallitus on kehottanut virastoja laatimaan toimenpideohjelman merellisen Helsingin kehittämiseksi. Nyt julkaistu opinnäytetyö toimii pohjatyönä matkailun osalta.

Matkailuyrittäjien mielestä Meri-Helsingin tärkeimpiä kehittämiskohteita ovat saariston infrastruktuurin ja palvelutason kohentaminen paremmin matkailijoita palveleviksi sekä uusien vesiliikenneyhteyksien avaaminen. Muita tapoja parantaa kaupungin houkuttelevuutta ovat uusien matkailukohteiden – kuten vedenalaisten museoiden tai saarikohteiden – luominen sekä rannikkoalueiden elävöittäminen esimerkiksi tapahtumien avulla. Vesiliikenteeseen toivotaan sekä laajempaa reittiverkostoa että parempaa tiedotusta olemassaolevista liikenneyhteyksistä. Vastaajien mielestä varsinkin kaupungin keskeisille paikoille tarvitaan lisää laitureita, niin yksityisveneilijöiden kuin yritystenkin käyttöön.

Haastatellut pitivät tärkeänä, että Meri-Helsingin toimenpideohjelmassa olisi mukana mahdollisimman kattava joukko merellisen Helsingin yrityksiä. Yritykset ovat valmiita sitoutumaan Meri-Helsingin kehittämiseen, mikäli hankkeen toteutuksessa päästään pian konkreettisiin toimiin.


Lisätietoja

Leena Grönroos, lehtori, HAAGA-HELIA, puh. 040-488 7187
Katariina Honkio, HAAGA-HELIA, puh. 050-329 9522 


HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 660 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs