Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Matkailijat haluavat ostaa palveluja ja lisää tekemistä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Matkailijat haluavat ostaa palveluja ja lisää tekemistä

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 15:54
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Etelä-Suomeen matkustavat kansainväliset vieraat tulevat ensisijaisesti kokemaan kaupunkielämää. Shoppailun ohi houkuttimena kiilasi kuitenkin paikallinen kulttuuri. Luonto vei puolestaan voiton designilta. 

On hienoa todeta, että matkailijat olivat tyytyväisiä kokemaansa. Hälyttävää on kuitenkin se, että puolet vastaajista ei ostanut mitään aktiviteetteja täällä ollessaan. Tehdyistä ostoksista yli kolmannes tehtiin internetistä. Matkailuinfon ja hotellin vastaanoton osuudet olivat vain 10 %:n luokkaa”, pohtii kansainvälisille vapaa-ajan matkailijoille tehdyn tutkimuksen vastuuhenkilö Leena Grönroos HAAGA-HELIAsta.

Maaliskuussa 2014 Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Länsiterminaalissa ja Olympiaterminaalissa Helsingissä tehtyyn tutkimukseen osallistui lähes 900 vähintään yhden päivän viettänyttä kansainvälistä matkailijaa.

Matkailijoiden parhaat kokemukset olivat asioita, joista ei juurikaan tuloa matkailualan yrityksille. Tärkeimmät olivat ystävälliset, avuliaat paikalliset ihmiset, luonto, kaupunkikävely, ystävien ja sukulaisten tapaaminen, museot ja kirkot. Muita olivat puhdas ilma, suomalainen elämäntapa, hyvä julkinen liikenne ja Suomenlinna. Tuloa tuottavista kokemuksista tärkeimmät olivat ruoka, ravintolat ja yöelämä, ostokset ja kiertoajelut,

Vastaajista 45 % ei ollut käynyt aikaisemmin Suomessa. Positiivista oli palaavien matkailijoiden määrä: 36 % vastaajista oli käynyt Etelä-Suomessa aiemmin jo vähintään kolme kertaa.

Mitä matkailijat haluavat tehdä seuraavalla kerralla Etelä-Suomessa? Ehdottomasti lisää tekemistä: luonnon kokemista tekemisen kautta, esimerkiksi talviurheilun, kalastuksen, retkien ja veneilyn avulla, elämää suomalaisten kanssa ja erityisesti tekemistä sunnuntaille.

Tutkimuksen taustaa

Kyselyn toteutti HAAGA-HELIA osana Euroopan Union aluekehitysrahaston rahoittamaa ja Uudenmaan liiton koordinoimaa TouNet- Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region –hanketta.

Liitetiedostossa yhteenveto tutkimuksen tuloksista.

Lisätietoja:
lehtori Leena Grönroos, HAAGA-HELIA, puh. 040 488 7187

 

Liitetiedostot

 


HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 660 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs