Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Matkailijan aurinko-opas - täältä löydät lämpöä juuri nyt

Rantapallo

Matkailijan aurinko-opas - täältä löydät lämpöä juuri nyt

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 21:15
Julkaisija: Rantapallo

Kolme klassikkokohdetta ja kolme vaihtoehtoa uutta etsivälle

Minne mennä, kun kotimaan talvi on kylmimmillään ja pakkanen puree varpaita? Esittelyssä kolme hittikohdetta, joihin matkustava voi jättää villlasukat huoletta kotiin. Jokaiselle supersuosikille löytyy myös vähemmän tunnettu vastineensa, joka sopii vaihtelua etsivälle matkailijalle.

1. Kanaria ravistelee mainettaan

Kanariansaarten suosiota suomalaisten keskuudessa ei horjuta mikään. Mutta tiesitkö, että nykyisin Kanarialle voi matkustaa helposti myös omatoimimatkalle ja jopa halpalentoyhtiöt vievät kätevästi perille? Ihanteellisen ilmaston lisäksi saarten luonto on syy, joka saa monet palaamaan Kanarialle aina uudelleen ja uudelleen, kun ennakkoluulot on ensin kertaalleen heitetty. Kanarialta löytyy esimerkiksi koko Espanjan korkein vuori Teide, joka nousee pitkälti yli kolmen kilometrin korkeuteen ja tarjoaa huikeat patikointimaisemat.

Eksoottisempi vaihtoehto Kanarialle: Kap Verde. Kap Verden sanotaan olevan kuin Kanaria kauan sitten. Saariryhmä sijaitsee Atlantilla Afrikan rannikon tuntumassa - kuten Kanariansaaret parituhatta kilometriä pohjoisempana. Pitkät rannat ja kuuma aurinko tekevät Kap Verdestä erinomaisen talvikuukausien lomakohteen. Eksotiikalla on kuitenkin hintansa, sillä edullisimmatkin matkat Kap Verdelle maksavat tuplasti sen, mitä viikko Kanariansaarilla.

Kuinka sinne pääsee? Kanariansaarista erityisesti Teneriffa ja Gran Canaria ovat tyypillisiä äkkilähtökohteita. Myös Kap Verdelle on tarjolla viime hetken matkoja normaalia edullisemmin hinnoin.

Hintaesimerkit Rantapallo.fi:n vertailusta tammi-helmikuussa (sis. lennot ja hotellin):
Gran Canaria alk. 295 € / viikko
Teneriffa alk. 325 € / viikko
Kap Verde alk. 775 € / viikko

 

2. Thaimaan paras aika on juuri nyt

Kun Suomessa lenkkeillään jäätyneellä järvellä toppapuvussa ja paksuissa saappaissa, on Thaimaan rantahiekka juuri sopivaa paljain jaloin tallaavalle lomailijalle. Matka on pitkä, mutta suorat lennot Helsingistä tekevät siitä vaivattoman suhteessa kuljettuihin kilometreihin. Bangkokin lisäksi Helsingistä pääsee nykyisin reittilennoilla myös suoraan Phuketin ja Krabin rantakohteisiin.

Autenttisempi vaihtoehto Thaimaalle: Laos tai Kambodža. Tuntuuko, että olet jo kolunnut kaikki Thaimaan kolkat? Kokeile naapurimaita: Laos ja Kambodža ovat viime vuosina saaneet osansa Kaakkois-Aasian matkailijoista, mutta kumpikaan ei vielä toistaiseksi ole muuttunut täysin länsituristien massakohteeksi. Näiden maiden etuna on myös erittäin edullinen hintataso.

Kuinka sinne pääsee? Thaimaahan on tarjolla hyvin edullisia äkkilähtöjä läpi koko kevättalven. Vain hiihtolomakausi muodostaa poikkeuksen, jolloin hinnat hyppäävät pilviin. Laos ja Kambodža eivät ole tyypillisiä pakettimatkakohteita, joten niihin ei juuri myydä äkkilähtöjäkään. Lentojen hinnat vaihtelevat reitin ja ajankohdan mukaan, ja yleensä ne asettuvat noin 800 ja 1200 euron välille. Ajankohtaiset hinnat löytyvät Rantapallon lentohaun avulla osoitteesta www.rantapallo.fi/lennot.

Hintaesimerkit Rantapallo.fi:n vertailusta tammi-helmikuussa:
Äkkilähdöt Thaimaahan alk. 790 / viikko € (sis. lennot ja hotellin)
Pelkät lennot Helsinki - Krabi - Helsinki alk. 770 €
Pelkät lennot Helsinki - Phuket - Helsinki alk. 450 €

 

3. Dubaissa viileää on vain ilmastointi

Arabiemiraattien Dubaissa sataa vain muutamana päivänä vuodessa. Jos osut tällaisella hetkellä Dubaihin, voit laskea itsesi onnekkaaksi. Tyypillinen dubailainen sade kestää vain hetken ja pisarat haihtuvat niin nopeasti, että et edes huomaa kastuvasi. Dubai on helppo laskea niihin kohteisiin, joihin matkustaessa ei tarvitse ennakkoon jännittää sääennustetta. Ainoa huono sää Arabiemiraateissa on kesän hurja kuumuus, joka saa paikalliset matkustamaan pakoon hellettä samalla tavoin kuin pohjoisesta paetaan pakkasta. Dubain vetonauloja ovat luksushotellit, marmoriset ostoskeskukset ja ennätyksiä rikkovat pilvenpiirtäjät.

Edullisempi vaihtoehto Arabiemiraateille: Egypti. Egypti on palannut tällä kaudella suomalaisten matkatoimistojen valikoimaan. Poliittisista levottomuuksista kärsinyt maa on nyt rauhoittunut sen verran, että matkailijat uskaltautuvat tauon jälkeen takaisin vanhoille suosikkirannoilleen. Egyptin etuna juuri nyt on paitsi Dubain tavoin varma aurinko, myös edullinen hintataso, kun maan matkailuelinkeino tahtoo houkutella kadonneet turistit kaikin keinoin takaisin.

Kuinka sinne pääsee? Sekä Dubaihin että Egyptiin on Suomesta runsas äkkilähtötarjonta läpi talven. Vain hiihtolomakausi vähentää hetkeksi valikoimaa. Dubaihin on helppo lentää myös reittilennoin ja varata hotelli omatoimisesti.

Hintaesimerkit Rantapallo.fi:n vertailusta tammi-helmikuussa:
Dubai alk. 641 € / viikko (sis. lennot ja hotellin)
Egypti alk. 395 € / viikko (sis. lennot ja hotellin)
Pelkät lennot Helsinki - Dubai - Helsinki alk. 375 €


Rantapallon matkahaku kertoo puolueettomat hintatiedot

Artikkelin esimerkkihinnat on haettu Rantapallon hintavertailusta keskiviikkona 14.1.2015. Hinnat saattavat muuttua kysynnän ja tarjonnan mukaan, ja tällainen vaihtelu on täysin normaalia. Ajankohtaiset tiedot löytyvät osoitteista www.rantapallo.fi/akkilahdot/ ja www.rantapallo.fi/lennot/.

Rantapallon hintavertailu on riippumaton kotimainen palvelu, joka ei käytä evästeitä käyttäjän seurantaan. Hakutulos kertoo aina puolueettomasti kunkin hetken edullisimman hinnan ja auttaa kuluttajaa löytämään parhaat matkatarjoukset kaikkien Suomessa toimivien matkanjärjestäjien ja lentoyhtiöiden valikoimasta.


Lisätietoja

Riikka Krenn

Päätoimittaja
riikka.krenn@rantapallo.fi
040 5477 682

Kuvat: Rantapallo.fi/Jani Uljas

Lisää kuvia ladattavissa: www.rantapallo.fi/lehdisto 

Liitetiedostot

Suomen luetuin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut. http://www.rantapallo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs