Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Matkailija voi majoittua Helsingissä ilmastoystävällisesti

Hostel Domus Academica

Matkailija voi majoittua Helsingissä ilmastoystävällisesti

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2012 klo 08:00
Julkaisija: Hostel Domus Academica

Hostel Domus Academica laskee ja kompensoi yöpymisistä aiheutuneet päästöt ensimmäisenä Suomessa

Helsingissä kesäisin toimiva Hostel Domus Academica on tiettävästi ensimmäinen suomalainen majoitusliike, joka on toteuttanut kattavasti toimintansa hiilijalanjäljen laskennan ja myös yöpymisistä aiheutuneiden päästöjen kompensoinnin. Kompensointi toteutettiin vuonna 2011 ostamalla päästöoikeuksia kiinalaiselta Zhangbein tuulivoimaprojektilta.

HYY Yhtymän omistaman kesähotellin asiakkaista valtaosa on ulkomaalaisia, joukossa on hyvin monenlaisia ihmisiä kongressimatkaajista reppureissaajiin. Eniten matkaajia hostelliin saapuu Saksasta, Venäjältä, Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta. Kesällä 2011 Hostel Domus Academicassa yöpyi kaikkiaan noin 13 000 matkailijaa.

– Ekologisuus on jo enemmän kuin trendi matkailussa ja yhä useammalle tärkeä majoituksen valintaperuste. Olemme nyt aluksi keskittyneet laittamaan omaa toimintaamme ekologisuuden suhteen kuntoon ja nyt alamme panostaa tämän kilpailuedun markkinointiin, kertoo Hostel Domus Academican toiminnasta vastaava Arja Kosonen.

Vuoden 2011 hiilidioksidipäästöt kompensoitiin tukemalla Zhangbein tuulivoimaprojektia Kiinassa Hebein maakunnassa.  Tuulivoimaprojektissa rakennetaan 66 tuulivoimaturbiinia. Projekti vähentää yli 100 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa, koska tuulivoima korvaa perinteisen voimalan kapasiteettia. Käytännössä kompensointi tapahtuu ostamalla projektilta majoitustoiminnasta aiheutuneita päästöjä vastaava määrä päästöoikeuksia. Päästökaupan toteuttaa Nordic Offset Oy. Hostel Domus Academican toimintaa vastaava kompensaatio on tähän asti ollut kaikkiaan noin 100 hiilidioksiditonnia kesässä.

– Kasvihuonepäästöjen kompensoiminen on helppoa, siihen tarvitaan vain yksi päätös. Päästöjen luotettava ja kattava laskenta sen sijaan on paljon haasteellisempaa, sanoo Hostel Domus Academican hiilijalanjäljen laskennan toteuttanut Crnet Oy:n Tuula Pohjola.

Hostel Domus Academican hiilijalanjälki koostuu toiminnan kasvihuonepäästöistä: energiankulutuksesta, vedenkulutuksesta, jätevedestä, puhtaanapidosta ja siivouksesta, liinavaatehuollosta, henkilöstön liikkumisesta, hankinnoista sekä kierrätys- ja jätehuoltotoiminnoista. Näistä vain henkilöstön työmatkojen aiheuttamat päästöt on jätetty majoitusten kompensoinnin ulkopuolelle nykyisen laskentaohjeen mukaisesti.

Hostel Domus Academica on osa Helsingin yliopiston opiskelijoiden omistamaa HYY Yhtymää, jonka toiminnan johtavana periaatteena on yritystoiminnan vastuullisuus.

– Emme kiinnitä huomiota ympäristöystävällisyyteen pelkästään siksi, että uskomme sen olevan kilpailuetu, vaan myös siksi, että omistajamme Helsingin yliopiston ylioppilaskunta sitä meiltä toivoo. Kompensaation lisäksi pyrimme toki myös pienentämään aiheuttamaamme hiilijalanjälkeä eri tavoin, HYY Yhtymän Arja Kosonen tiivistää.

Ilmastoystävällisellä majoituksella houkutellaan ympäristötietoisia matkaajia erityisesti pian alkavana kesänä, jolloin Helsinkiin odotetaan runsasta joukkoa tulijoita yleisurheilun EM-kisojen ja World Design Capital -vuoden johdosta. Hostel Domus Academica avaa ovensa 1. kesäkuuta.

Lisätietoja:

Hostel Domus Academica, toimitusjohtaja Arja Kosonen, p. 040 765 2325

Crnet Oy, toimitusjohtaja Tuula Pohjola, p. 050 511 3703

Nordic Offset Oy, toimitusjohtaja Nadia Chaichee p. 050 5991635

 
Liitteet:

- Kuva hostellista: HYY Yhtymän omistaman kesähotellin asiakkaista valtaosa on ulkomaalaisia. Eniten matkaajia hostelliin saapuu Saksasta, Venäjältä, Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta (kuvaaja Petri Artturi Asikainen).

- Havainnekuva hiilijalanjälkilaskennasta Hostel Domus Academicassa

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs