Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Maratonmatkailu suomalaisten kestosuosikki

Oy Ebookers Finland Ltd

Maratonmatkailu suomalaisten kestosuosikki

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 08:15
Julkaisija: Oy Ebookers Finland Ltd


Taas on se aika vuodesta, että useilla työpaikoilla saa kuulla kollegoiden viimeistelyharjoituksista. Ohjelmassa on muun muassa “kympin kalibrointeja”, “hiilihydraattitankkausta” ja sen sellaista. Syynä on tietenkin Tukholman maratoni, jonne on matkaa enää reilu kuukausi.

Nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusolan mukaan maratonmatkailusta on tullut suomalaisten kestosuosikki.

“Tukholman maratoni on läheisyytensä vuoksi suosituin, mutta kyllä meillä on maratonmatkailussa näkynyt liikettä jo hyvän aikaa. Rooman ja Pariisin maratonit juostiin kuun alussa ja Madrid juostaan tällä viikolla”, Juusola sanoo.

Maratonmatkailijat eroavat muista aktiivimatkailijoista erityisesti siinä, että he suunnittelevat ja varaavat matkansa muita aikaisemmin.

“Maratonit ovat isojen ihmismassojen tapahtumia, jotka voivat heilautella lentojen ja majoituksen hintoja. Aikaisin varaaja varmistaa matkan edullisuuden”, Juusola sanoo.

Maratonmatkailun kasvava suosio näkyy myös siinä, että markkinoille syntyy jatkuvasti uusia maratoneja, jotka pyrkivät erottautumaan muista temaattisilla erikoisuuksilla.

“Oudoin yhdistelmä on varmasti Medocin viinimaratoni Ranskan Bordeauxissa, jossa maratonin rinnalla pitäisi kestää 23 viinitankkausta, parit osterit ja pihvi”, Juusola sanoo.

Vaikka Medocin viinimaratoni kompastuukin ehkä älyttömyyteen, pohjimmiltaan maratonmatkailussa on kyse samasta asiasta kuin kaikessa aktiivimatkailussa.

“Kun lomaan yhdistää liikunnan, jää reissusta myös hyvä olo fyysisesti ja olo on kokonaisuudessaan levänneempi ja rentoutuneempi”, Juusola sanoo.


Ebookers koosti listan hieman erikoisemmista maratoneista.


Maratonmatkailun erikoisuudet

1. Great Wall Marathon, Kiina, Toukokuu

Kiinan muurilla juostava tavallistakin raskaampi, reilut 5 000 porrasaskelmaa sisältävä maratoni. Suosittu, osallistujia yli 60 maasta, lippuja 2 500, jotka myydään loppuun nopeaan tahtiin.

2. Reggae Marathon, Jamaica, Joulukuu

Jamaikalaisen rennosti tämän juoksutapahtuman motto on “Come for the run, stay for the fun”. Maratonin ensimmäiset kymmenen kilometriä sivuavat paratiisimaista hiekkarantaa. Ei merkittäviä korkeuseroja. Juoksua tahdittaa pitkin matkaa useista läskeistä äänentoistolaitteista kantautuva jamaikalainen kansanmusiikki.

3. Le Marathon du Medoc, Syyskuu

Juoksemiseen vakavammin suhtautuvien kannattaa kiertää tämä tapahtuma kaukaa. Yli 50 viinitarhan läpi kulkeva maratoni sisältää runsaat 20 viinipysäkkiä, joissa tarjoillaan myös ostereita ja muita Bordeauxin alueen herkkuja. Kuuden tunnin paremmalle puolelle venyvät loppuajat eivät ole harvinaisia.

4. Midnight Sun Marathon, Tromssa, Kesäkuu

Maailman pohjoisin maratoni vie Jäämeren henkeäsalpaaviin maisemiin. Juoksu ajoittuu iltaan ja päättyy keskiyön auringonpaisteeseen. Ja kyllä, tiedetäänhän me suomalaiset jotain omasta takaakin keskiyön auringosta, mutta hei – Tromssa on aivan omaa luokkaansa.

5. Walt Disney World Marathon, Florida, Tammikuu

Tämä maratoni on aivan mikkihiiriosastoa. Neljän Walt Disney -teemapuiston seassa luikertelevaa juoksua kuvaillaan maagiseksi kokemukseksi ja useampikin kuin porukan rapakuntoisin on kertonut nähneensä täällä pieniä vihreitä miehiä.


* * *
Lisätietoja:
Aki Juusola
Markkinointipäällikkö
ebookers
Puh. 0400-205 929
aki.juusola@ebookers.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs