Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Många ändringar i tågtrafiken i slutet av mars

VR Group

Många ändringar i tågtrafiken i slutet av mars

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.03.2016 kl. 08:58
Utgivare: VR Group

Den 27 mars sker det flera ändringar inom tågtrafikens tidtabeller, rutter och turer. Det lönar sig att kontrollera ändringarna i god tid före resan på vr.fi, stationerna eller via VR Kundservice.

 • Förändringarna inom köp- och förpliktelsetrafiken som trafik- och kommunikationsministeriet har fastställt träder i kraft 27.3. Detta innebär ändringar i tågtrafiken på flera banavsnitt.
 • Tidtabellerna för VR:s fjärrtrafik ändras fr.o.m. 27.3. Avgångs- och ankomsttiderna för tågen kan ändras, typiskt med några minuter.
 • På kustbanan sker det flera ändringar:
 • VR inleder 29.3 en ännu snabbare förbindelse mellan Åbo och Helsingfors. Tåget avgår från Åbo kl. 7.08 och från Helsingfors kl. 16.10. Resan till Åbo blir 20 minuter snabbare än tidigare.
 • Utöver den nya förbindelsen till Åbo förändras tidtabellerna på kustbanan märkbart. Tidtabellsreformen förkortar också restiderna från Åbo och Salo till Östra Finland med en halv timme i och med att omstigningarna i Böle försnabbas.
 • Från och med den 27 mars stannar av fjärrtågen endast det första till Åbo och det sista till Helsingfors i Kyrkslätt. Varje vardag ordnar VR tre bussturer mellan Kyrkslätt och Karis. Bussarnas tidtabeller har anpassats efter Åbotågen. I bussarna gäller alla i förväg köpta biljetter, bland annat period- och seriebiljetter. Enskilda biljetter ska också köpas i förväg eftersom det inte säljs biljetter i bussarna.
 • Från och med den 27 mars sker det ändringar i trafiken till Ryssland för både Allegro-tågen och nattåget Tolstoi till Moskva.
 • Tågförbindelsen med Allegro till S:t Petersburg blir ännu snabbare. Tåget stannar inte längre i Böle och restiden förkortas totalt med 9 minuter till 3 timmar och 27 minuter.
 • Tolstoi-tågets avgångstid från Helsingfors blir en timme senare.  

Ändringar i närtrafiken

Den 27 mars sker det flera tidtabellsändringar i närtrafiken. Inom zontrafiken tas en helt ny tidtabellsstruktur i bruk. Avgångs- och ankomsttiderna ändrar märkbart.

 • R- och H-linjerna slås samman till en ny R-linje och samtidigt tas en ny tidtabellsstruktur i bruk. Dessutom börjar ett nytt rusningståg D trafikera mellan Helsingfors och Riihimäki.
 • Från och med den 27 mars upphör tågtrafiken som följd av HRT:s trafikbeslut i Mankby och Bobäck och som följd av Trafik- och kommunikationsministeriets köptrafikbeslut i Purola, Nuppulinna och Ingå.
 • I Ainola och Saunakallio förbättras servicen då det i fortsättningen stannar tåg där 30:e minut jämfört med en gång i timmen tidigare.
 • Y-tåget trafikerar i fortsättningen mellan Helsingfors och Sjundeå och samtidigt slutar närtågen stanna i Ingå och Karis.
 • Inom HRT-trafiken slås U- och S-linjerna samman till en ny S-linje och samtidigt tas en ny tidtabellsstruktur i bruk. Dessutom börjar ett nytt rusningståg X trafikera mellan Helsingfors och Kyrkslätt.

Ytterligare information om ändringarna här.

Information om inverkningarna av påsken och övergången till sommartid.

Information om tidtabeller och tågtrafik på www.vr.fi. Mer information fås vid behov även via VR Kundservice, tfn 0600 41 900 (1,99 €/mottaget samtal + lna) eller vid biljettförsäljningen på en station.

VR Group är ett mångsidigt, miljövänligt och ansvarsfullt serviceföretag inom resande, logistik och infrastrukturbyggande. Koncernen har mer än 9 000 anställda. VR Group verkar i huvudsak i Finland, men också utomlands, i synnerhet i Ryssland och Sverige.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs