Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Luontokuvaaja Hannu Hautala Inarissa yhdessä tanssiorkesteri Souvareiden kanssa

Metsähallitus

Luontokuvaaja Hannu Hautala Inarissa yhdessä tanssiorkesteri Souvareiden kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2015 klo 11:15
Julkaisija: Metsähallitus

Hannu Hautala saadaan vieraaksi Inariin Ylä-Lapin luontokeskus Siidan ainutlaatuiseen luontoiltaan Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen lavalle yhdessä Lasse Hoikan ja Souvareiden kanssa. Kairojen kaunis maa –kuvakonsertissa torstaina 16.4 kohtaavat Suomen tunnetuin luontokuvaaja ja tunnetuin tanssiorkesteri. Tapahtumaan järjestetään kuljetus Kiilopää-Saariselkä-Ivalo-Inari.

Sajoksen lava on tavanomaisesta poikkeava esiintymispaikka Lasse Hoikkalle ja Souvareille ja erityisen illasta tekee se, että heidän luontoteemaiseen musiikkiinsa rytmittyvät tällä kertaa Hannu Hautalan luotokuvat. Toisella puoliajalla nähdään Souvareiden sanoittajankin toimivan enontekiöläisen Tomi Valon ja Unto Viitamäen luontokuvia.

Tanssilavoilla vuosikymmeniä kansaa tanssittaneiden Lasse Hoikan ja Souvareiden suosiolle ei tunnu loppua näkyvän. Souvari-musiikkia on julkaistu levykaupalla ja heidän työnsä on palkittu kulta- ja platinalevyillä. Innokkaimmat fanit kiertävät keikkapaikalta toiselle vaivojaan säästämättä pitkienkin matkojen päähän.

”Joitakin vuosia sitten esiinnyimme yhdessä Lasse Hoikan ja Souvareiden kanssa Kuusamossa. Itse kun en tanssia harrasta, niin en sitä ennen tiennyt keitä Souvarit ovat, vaikka kyseessä on Suomen tunnetuin tanssiorkesteri. Siitä saakka on tämän kuvakonsertin järjestäminen ollut mielessä – nyt se viimein toteutuu. Silloin on odotettavissa rentoa ja hyvää meininkiä”, kuvailee Hannu Hautala odotuksiaan tulevasta yhteisesiintymisestä.

Elämäntyönä luontokuvaus

Hannu Hautala on korkealle arvostettu ja tunnetuin suomalainen luontokuvaaja ja luontokirjailija. Hänen työnsä on huomioitu lähes kaikilla mahdollisilla palkinnoilla, joita luontokuvaaja voi saada. Vuoden lehtikuvasta hänet palkittiin jo 1973, ja viime vuosina häntä on huomioitu Oulun yliopiston kunniatohtorin arvolla sekä tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnolla. Viime vuoden lopulla Hautalalle myönnettiin Pro Finlandia -mitali.

Hautalan kädenjälki näkyy oppikirjojen kuvissa, näyttelyissä sekä yli 50 luontokuvakirjassa. Kuusamossa on hänen nimeään kantava luontokuvakeskus, joka esittelee Hautalan mittavaa luontokuvatuotantoa. Ideat eivät lopu vieläkään ja uutta syntyy edelleen, vaikka Hautala kertookin jättävänsä vetelämmät suot ja korkeista puista tehtävät kuvaukset jo nuoremmille. Hän nauttii nykyisin taiteilijaeläkkeestä, mutta ei silti aio kokonaan luopua kuvaamisesta.

”Hautala ansaitsee saamansa arvostuksen luontokuvauksen saralla ja samalla voimme ihailla hänen vilpitöntä ja lämmintä asennettaan, jolla hän kannustaa nuorempia luontokuvaajia etenemään työssään.”, muistelee Luontokeskuksen hoitaja Kirsi Ukkonen lämmöllä Hautalan vierailua Camera Borealis -tapahtumassa muutaman vuosi sitten.

Ennakkolipunmyynti:
Ylä-Lapin luontokeskus Siida p. 0205 64 7740
Metsähallituksen Ivalon asiakaspalvelupiste p. 0205 64 7701
Saariselän palvelupiste Kiehinen p. 0205 64 7200
www. lipputoimisto.fi

Lisätietoja:
Ylä-Lapin luontokeskus Siida, Metsähallitus, p. 0205 64 7740.

Lehdistökuvat:
Luontokeskuksen hoitaja Kirsi Ukkonen, Metsähallitus, kirsi.ukkonen(at)metsa.fi
Erikoissuunnittelija Tarja Tuovinen, Metsähallitus, tarja.tuovinen(at)metsa.fi)

Lue lisää:
• http://www.luontoon.fi/uutisarkisto/-/asset_publisher/ayZYXOdAYU9E/content/kairojen-kaunis-maa-kuvakonsertissa-hannu-hautala-seka-lasse-hoikka-ja-souvarit?redirect=%2Fyla-lapinluontokeskus%2Fajankohtaista

 

 

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs