Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Luontoaktiviteettireiteistä vetovoimaa matkailuun

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Luontoaktiviteettireiteistä vetovoimaa matkailuun

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 08:19
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Luontoaktiviteettireiteillä ja niistä kehitetyillä omatoimisilla reittituotteilla kotimaiset ja ulkomaiset matkailijat voivat tutustua Suomen luontoon. Olennaista on tarjota monikanavaista ja -kielistä informaatiota, jotta matkailija saa kaiken tarvitsemansa tiedon reitin valintaa ja omatoimista käyttöä varten. Reitin hyvä kunto ei yksin riitä, sillä hyväkin kohde voi jäädä tuntemattomuutensa vuoksi ilman käyttäjiä.

Lohjanjärven luontoaktiviteettireittien suurimmat kehittämistarpeet koskevat juuri monikanavaisen informaation puutetta, ilmeni opinnäytetyönä toteutetussa viiden reitin nykytilakartoituksessa. Kartoituksessa tutkittiin yhden melontareitin, pyöräilyreitin ja kolmen luontopolun ominaisuuksia ja tiedotuksen toteutusta.

Lohjanjärven matkailutoimijat ja -yritykset ovat käynnistäneet alueen luontoaktiviteettimatkailun kehittämissuunnitelman, jonka pohjatyöksi nykytilakartoitus tehtiin. Outdoors Finland Etelä -hanke, joka kehittää reittejä ja niiden markkinointia Etelä-Suomessa, on ohjannut suunnitelman alullepanossa. Kehittämissuunnitelmaa on tarkoitus työstää opinnäytetyössä laadittujen ehdotusten perusteella.

Reitti-informaation tarjoaminen monikanavaisesti painetussa, sähköisessä ja mobiililaitteille sopivassa muodossa on yleistymässä. Reittien esitteet ja oppaat sisältävät reittikuvauksen, tarvittavat varusteet ja muut oleelliset tiedot kompaktissa paketissa. Luonnossa kuljettaessa informatiivinen reittikartta on yksi päävarusteista, joka näyttää reitin lisäksi nähtävyydet ja palvelut, kuten taukopaikat. Kaikki tieto on suomen lisäksi vähintään englannin kielellä, sillä ovathan ulkomaalaiset matkailijat yhtä tervetulleita reiteille kuin suomalaiset.

Vaikka reiteillä kuljetaan omatoimisesti ilman opastusta, voidaan reitit tuotteistaa tarjoamalla niistä monikanavaista informaatiota. Konkreettisiin reittituotteisiin on helpompi tarttua kuin epämääräisiin ”meillä on paljon kivoja reittejä tuolla metsässä” -mainoslauseisiin.

Lisätiedot

Leena Grönroos, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, leena.gronroos@haaga-helia.fi, puh 040 488 7187

 

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs