Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Liikunta voittaa löhöilyn 81-19

Finnmatkat

Liikunta voittaa löhöilyn 81-19

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2014 klo 10:43
Julkaisija: Finnmatkat

Club La Santa

Yli 80 prosenttia suomalaisista haluaa harrastaa liikuntaa lomamatkallakin, kertoo Finnmatkojen tuore kysely*. Reissusta halutaan palata kotiin arjen haasteisiin entistäkin energisempinä ja paremmassa kunnossa. Vain 19 prosenttia on sitä mieltä, että lomalla kuuluu vain löhöillä.

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että lomalla on hyvää aikaa pitää huolta itsestä ja että matkalta olisi mukava löytää uusi harrastus vaikka kotiinkin tuomisiksi:

”Aamujooga rannalla houkuttelee, eikä SUP meren alloilla kuulosta sen huonommalta.”
”Lepoa ja aktiviteetteja pitää olla sopivassa suhteessa.”
”Monesti on ollut treenikamat messissä, mutta liian lämmin keli on ottanut yleensä miehestä niskalenkin.”
”Herään lomalla aikaisin ja nautin kun saan lähteä juoksulenkille lämpimään aamuun ja samalla näkee ihan uusia paikkoja ja maisemia. Meren läheisyydessä juostessa sielu lepää.”
”Elämäntaparemontti alkoi tammikuussa. Kiloja selätetty noin 25. Kahden viikon Turkin-matkalla kesäkuussa jumppailin 2 kertaa päivässä mitä en ikinä aikaisemmin ole tehnyt. Mm. kuntosali, aerobic, vesijumppa.”
”Parasta on esim. vuokrata pyörät tai kokeilla uutta harrastusta esim. jousiammuntaa, koskenlaskua tai surffausta.”
”Kesäkuussa olin Samoksella ja oli mahtavaa kun oli Les Mills -tunteja rantanurmikolla.”

Suosituin liikuntalaji lomamatkalla oli kyselyn mukaan uinti. Myös pyöräily, vaellus, jooga / pilates / kehonhuolto, lenkkeily, ohjattu jumppa ja snorklailu / sukellus olivat kärkilistalla.

Erilaiset loma-aktiviteetit ovatkin yhä tärkeämmässä osassa myös matkanjärjestäjien tarjonnassa. Esimerkiksi Finnmatkojen Blue Village -perhehotelleissa lomailevat voivat maksutta osallistua suosituille Les Millsin BODYVIVE™, CXWORX™ ja BODYBALANCE™ -tunneille. Lapsia puolestaan liikuttaa BORN TO MOVE™ -ohjelma. Kaikki tunnit pidetään ulkona, ja vetäjinä on Les Mills -sertifioidut ohjaajat.

– Les Mills -tunnit ovat monille suomalaisillekin entuudestaan tuttuja kuntosalien ryhmäliikunnasta. Esimerkiksi joogaan pohjautuva Bodybalance sopii erinomaisesti rentouttavaan hyvän olon lomailuun. Mikä olisikaan ihanampaa kuin aloittaa loma-aamut meren rannalla kehon ja mielen tasapainoa harjoitellen, sanoo Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo.

*Liikuntakysely toteutettiin Finnmatkojen Facebook-sivuilla 23.27.8.2014 ja siihen vastasi 459 henkilöä, joista 85 prosenttia oli naisia ja 15 prosenttia miehiä.

5 x liikunnallinen loma

1. Koko perhe liikkuu Blue Villageissa
Blue Village -perhehotelleissa on laaja valikoima liikunnallisia aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisillekin. Vesijumppaa, rantalentopalloa, uimakoulu lapsille, kroolauskurssi aikuisille jne. Kaikki Blue Villageissa lomailevat voivat maksutta osallistua myös suosituille Les Mills -ryhmäliikuntatunneille, ja lapsillekin on omat BORN TO MOVE™ -ohjelmansa.
http://www.finnmatkat.fi/hotellit/blue-village/

2. Venytellen vetreäksi Wellness-lomalla
Kokonaisvaltaista hyvää oloa ohjatuilla jooga- ja syvävenyttelytunneilla. Finnmatkojen Wellness-lomia on järjestetty vuodesta 2008 alkaen kaksi kertaa vuodessa mm. Thaimaassa, Tunisiassa, Portugalissa ja Teneriffalla. Seuraava Wellness-loma järjestetään Turkissa 20.–27.9.2014. Matka sopii liikunnasta kiinnostuneelle, aktiivista elämäntapaa harrastaville naisille tai miehille. Ohjaajana toimii suomalainen joogaopettaja ja kehonhallintalajien asiantuntija Fatima Witick.
http://www.finnmatkat.fi/lomamatkat/Aktiivilomat/Wellness/Wellness-lomat/

3. Äidit kuntoon Mamma Boot Camp® -treeniviikoilla
Äideille suunnattu Mamma Boot Camp®  -treeniviikot järjestetään Gran Canarialla Bahia Felizin Blue Village -hotelleissa 12.–29.11.2014. Vetäjänä toimii itse liikuntaohjelman kehittäjä Olga Rönnberg! Viiden treenikerran lisäksi ohjelmassa on luennot liikunnasta ja ravitsemuksesta.
http://www.finnmatkat.fi/lomamatkat/Aktiivilomat/Mamma-Boot-Camp/

4. Hiki pintaan Sport Inclusive -hotellissa
Urheilijoiden keskuudessa kulttimaineessa oleva Hotelli Club La Santa Lanzarotella on paras vaihtoehto, jos haluaa urheilla täysipainoisesti lomalla. Sporttihotellilla voi vapaasti harrastaa yli 30 lajia, osallistua ohjauksiin, kilpailuihin, tunneille ja tapahtumiin, käyttää varusteita... Täällä kuntoileminen on sekä helppoa että hauskaa ja myös uusien lajien haasteisiin on kätevä heittäytyä.
http://www.finnmatkat.fi/lomakohde/espanja/lanzarote/la-santa/club-la-santa/?season=talvi-14-15

5. TEMA-vaellukset ja -pyöräilyt
Teman asiakkaista jo lähes puolet valitsee vaellus- tai pyöräilymatkan. Vieraaseen maahan tutustuminen pyörän selästä käsin tai omin jaloin tuo matkaan aivan uuden ulottuvuuden. Näin päästään lähemmäs paikallista elämää ja ympäristöä.  Luonnossa liikkuessa kaikki hajut, maut ja äänet täydentävät lomaelämystä.
http://www.temamatkat.fi/Matkavalikoima/Vaellusmatkat/
http://www.temamatkat.fi/Matkavalikoima/Pyorailymatkat/

Kuvia:
http://fritidsresor.citat.se/marketstore/press.jsp?PRESSID=0005230


Lisätietoja:
Finnmatkat, tiedottaja Salla Salo p. 030 360 302           


Oy Finnmatkat Ab on Suomen suurin matkanjärjestäjä ja se järjestää vuosittain noin 280 000 valmismatkaa. TEMA on Finnmatkojen kulttuuriin ja luontoon erikoistunut kiertomatkajärjestäjä. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel PLC:tä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs