Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Liikematkustajan mobiilipalvelut uudistuvat

SMT

Liikematkustajan mobiilipalvelut uudistuvat

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2012 klo 10:31
Julkaisija: SMT

Area tuo markkinoille suomalaisia liikematkustajia varten kehitetyn mobiilisovelluksen. Palvelu toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelinmalleilla, mikä tekee siitä ainutlaatuisen. Aiemmin markkinoilla olleet palvelut rajoittuvat vain muutamiin puhelinmalleihin.

Palvelun monikäyttöisyyden eri puhelimissa mahdollistaa moderni html5-kuvauskieli, jolla palvelu on toteutettu, sekä PhoneGap-alusta, jota sen paketointi hyödyntää. Tämän teknologian ansiosta sama palvelu toimii niin Nokian kuin iPhonenkin puhelimissa. Sovellus tullaan aluksi julkaisemaan Androidille, iOS:lle, Windows Phonelle sekä Symbianin S60 ja sitä uudemmille alustoille.

Syksyllä julkaistava mobiilisovellus sisältää online-varauspalvelun, lähtöselvityspalvelut eri lentoyhtiöille, menneiden ja tulevien omien matkavarausten tarkastelun, puhelimen omaa karttaselainta hyödyntävät kohdepalvelut, yrityksen oman matkustusinfon sekä matkustusuutisia ja sanakirjan.

– Huolimatta Android-pohjaisten puhelimien sekä iPhonen suuresta suosiosta Nokia on edelleen Suomessa ylivoimaisesti käytetyin yrityspuhelin. Näistä puhelinmalleista valtaosa käyttää edelleen Symbian-käyttöjärjestelmää. Kansainvälisesti liikematkustuksen mobiilipalvelut kehitetään tavallisesti Androidille sekä Applen iPhonelle. Area rakentaa palvelunsa suomalaisille liikematkustajille, joten tarjoamme nyt sovelluksen, joka tuo matkustusta helpottavat palvelut nyt myös Suomen markkinoille, kuvailee Arean kehitys- ja ICT-johtaja Samuli Sakari.

– Arean kehitysstrategiana on tuottaa helppokäyttöisiä sekä hauskoja palveluita, jotka on räätälöity suomalaisen liikematkustajan tarpeisiin. Matkapuhelimesta on viime vuosien aikana tullut liikematkustajan yksi tärkeimmistä työvälineistä. Haluamme tuoda liikematkustusta helpottavat mobiilipalvelut nyt myös suomalaisten saataville, jatkaa Sakari.

Samaan aikaan Area julkaisee uuden portaalipalvelun liikematka-asiakkaidensa käyttöön. Myös portaalipalvelu on päätelaitteesta riippumaton ja käytettävissä siksi eri selainten lisäksi myös matkapuhelimilla ja tablettitietokoneilla, joihin se skaalautuu automaattisesti.

 

Lisätietoja medialle:
Kehitys- ja ICT-johtaja Samuli Sakari, Area, p. 050 392 6201

Matkatoimisto Oy Area on sähköisten matkapalveluiden edelläkävijä ja yksi Suomen johtavista liikematkatoimistoista, jolla on toimistot Helsingissä, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Sähköisten ratkaisujen kehittäminen on tärkeä osa strategiaamme. Arealla on 130 työntekijää ja sen myynti vuonna 2011 oli 126 miljoonaa euroa. Area on osa Finnair-konsernia sekä kansainvälisen matkahallintopalveluita tarjoavan GlobalStar-verkoston edustaja Suomessa. www.area.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs