Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » LighOn! Goes Rapola tuo kynttilän valoa historiakohteille

Metsähallitus

LighOn! Goes Rapola tuo kynttilän valoa historiakohteille

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 11:03
Julkaisija: Metsähallitus

Voipaalan kartanolla ja Rapolan linnavuorella Valkeakoskella järjestetään perjantaina 29.4. tapahtuma, jossa tuodaan valoa historiallisille kohteille. Kynttilätyöpajan jälkeen kuljetaan kiertueena linnavuorelle.  LightsOn! Goes Rapola  -tapahtuma järjestetään osana Metsähallituksen ja Humanistisen ammattikorkeakoulun hanketta.

Kynttilätyöpaja

Kynttilätyöpaja järjestetään  Voipaalan kartanon kuvataideluokassa kello 17.30-20.30. Pajan vetäjänä toimii Päivi Hakoma Napialan Wanha Koulu -yhdityksestä. Pajassa tehdään kastelukynttilöitä. Osallistujat voivat myös halutessaan tuoda mukanaan vanhoja kynttilänjäämiä, joista voi valaa hiekkakynttilöitä. Pajaan mahtuu 20 henkilöä, ja se on osallistujille maksuton.

Kynttiläkulkue

Kello 21 kokoonnutaan Voipaalan kartanon edustalle, josta lähdetään noin kello 21.15 kynttiläkulkueena kohti Rapolan linnavuoren kivivallia, jonne kynttilät lasketaan. Kynttiläkulkueeseen voi osallistua kaikki halukkaat. Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan pieniä kynttilöitä tai tuikkuja sekä niille paloturvallinen astia (ei lasia). Astian voi halutessaan myös maalata eri väreillä.

 Lights On! -hanke luo historiallisten matkakohteiden verkoston Suomeen ja Viroon. Hankkeessa innostetaan ihmisiä vierailemaan raunioilla, linnoituksissa, linnavuorilla ja puistoissa ja kehitämme niiden laatua matkakohteina.

Lights On! -hankkeessa on mukana yhteensä kahdeksan historiallista matkakohdetta  Suomenlahden molemmilta puolilta. Lights On! -hankkeen rahoitus on peräisin Euroopan unionin Central Baltic Interreg 2014–2020 –ohjelmasta. Suomessa hanketta toteuttavat Metsähallitus ja Humanistinen Ammattikorkeakoulu.

 

Lisätietoa ja pajailmoittautumiset:

Eva Lindblom

Kulttuurituottajaopiskelija, Humanistinen ammattikorkeakoulu

puh. 050 5188015, eva.lindblom@humak.edu

http://www.metsa.fi/lightson

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs