Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » LAMKin uusi restonomikoulutus tahtoo edelläkävijäksi

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMKin uusi restonomikoulutus tahtoo edelläkävijäksi

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 15:07
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

LAMKilla on paljon näyttöjä toisin tekemisestä ja innovatiivisuudesta. Kiinnostavien koulutusten ja edistyksellisten toimintatapojen listaan voidaan lisätä kevään yhteishaussa 16.3. – 6.4.2016 myös uusi restonomikoulutus. Siinä on jaossa 40 aloituspaikkaa ja todellinen mahdollisuus muuttaa maailmaa.

Uudessa restonomikoulutuksessa matkailuliiketoimintaan tartutaan aiempaa monipuolisemmin. Kovan bisnesytimen muodostavat majoitus- ja ravintolaliiketoiminta, mutta laajempaa näkökulmaa ammennetaan matkailusta ja tapahtumatuotannosta sekä vapaa-ajan liiketoiminnasta. Yhä useammin ylivoimaiset asiakaskokemukset nojaavatkin hyvinvoinnin, kulttuurin, tapahtumien, vapaa-ajan ja teknologian sekä matkailu- ja ravintola-alan yhdistämiseen.

– Matkailun ja vapaa-ajan bisnes, leisure industry, on globaali miljardibisnes. Lahdessa, Päijät-Hämeessä ja lähimaakunnissa, on hyvät edellytykset tarkastella matkailijan, paikallisen, vapaa-ajan asukkaan ja veneilijän ajan viettoa uusin silmin, kokonaisvaltaisemmin, eri palveluntarjoajia, aloja ja osaamista yhdistävinä palvelukokonaisuuksina, kuvaa yliopettaja Mika Kylänen LAMKin liiketalouden alalta.

Vaihtokauppaa yritysten kanssa

Uniikin restonomikoulutuksesta tekee valtakunnallisestikin se, että ensimmäisenä vuonna opiskelijat oppivat majoitus-, ravintola- ja matkailuyritysten parissa. Heistä tulee digitaitoisia vieraanvaraisuusosaajia.

– Työyhteisöoppimisessa käydään kiinnostavaa vaihtokauppaa. Opiskelijat saavat jo varhaisessa vaiheessa hyvän käsityksen alan ammattitaitovaatimuksista ja hankkivat riittävät ammatilliset valmiudet toimia eri yrityksissä ja tehtävissä. Vastaavasti opiskelijat vievät yrityksiin kielitaitoa ja digitaalista osaamista esimerkiksi sosiaalisen median työkalujen ja nykyaikaisten markkinointiratkaisujen muodossa, Kylänen kertoo.

Juuri vahva painotus digitaalisiin työvälineisiin ja sähköiseen liiketoimintaan on valtakunnallisestikin kiinnostava. Digitalisaatio on muokannut ja muovaa tulevaisuudessakin majoitus-, ravintola- ja matkailu- sekä tapahtumaliiketoimintaa merkittävällä tavalla. Tämä edellyttää uutta osaamista ja uudenlaisia tapoja kehittää vapaa-ajan palveluita.

Opiskelija tulevaisuuden tekijänä

LAMKin restonomikoulutuksessa opiskelijalla on huomattavat mahdollisuudet määritellä tutkintonsa sisältöjä omien ammatillisten tavoitteiden mukaan. Opetussuunnitelman rakenne mahdollistaa sen, että opiskelija voi räätälöidä yli puolet 210 opintopisteen laajuisen tutkintonsa painotuksista itse. Valmistuminen on mahdollista jopa 2,5 vuodessa. Opiskelussa voi myös hyödyntää monipuolisesti verkko-oppimisen välineitä.

Luomalla aktiivisesti kontakteja alan toimijoihin jo opintojen aikana myös opiskelijan työllistymismahdollisuudet paranevat ja näköalat matkailuliiketoiminnan mahdollisuuksista avartuvat. Opiskelija pääsee näkemään läheltä alan kehittämishaasteita ja -tarpeita ja tarttumaan monipuolisiin projekteihin. Aktiivinen, hyväasenteinen ja osaava opiskelija ei ainoastaan löydä omaa paikkaansa tulevaisuuden matkailuliiketoiminnasta vaan pääsee myös tunnistamaan ja luomaan täysin uusia tehtävämahdollisuuksia. Tälle restonomikoulutuksen laaja-alainen näkökulma, digipainotteisuus, kontaktien luominen yrityksiin ja opiskelun joustavuus antavat hyvät lähtökohdat.

Lue lisää: www.lamk.fi/restonomi

Lisätietoja:
yliopettaja Mika Kylänen,
mika.kylanen@lamk.fi,
044 708 1464

 

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa. Yhteishaku korkeakouluihin on käynnissä 16.3.-6.4.2016.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs