Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Kysely: Lappi ylittää suomalaismatkaajien odotukset

Lapland Hotels Oy

Kysely: Lappi ylittää suomalaismatkaajien odotukset

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lapland Hotels Oy

TIEDOTE

4.11.2015

Loma Lapissa yllättää suomalaiset positiivisesti. Tuoreen kyselyn mukaan Lappi ylitti vastaajien odotukset palvelujen osalta ja loma oli myös kokonaisuutena odotettua parempi. Kolme neljästä matkaakin varmuudella uudestaan Lappiin vuoden kuluessa.

Lapin suurimman matkailutoimijan ja Suomen suurimman yksityisen hotelliketjun Lapland Hotelsin teettämän kyselyn* mukaan suomalaiset lomailevat Lapissa edelleen ahkerasti. Lähes viidennes (19 %) suomalaisista on ollut lomalla Lapissa viimeisen vuoden aikana ja kolme neljästä on käynyt Lapissa ainakin kerran elämässään.

Vastaajia pyydettiin arvioimaan, miten hyvin erilaiset palvelut ja aktiviteetit kohteessa vastasivat lomailijoiden odotuksia: Lapin loma ylitti vastaajien odotukset kaikkien palvelujen osalta ainakin jossain määrin. Loma oli myös kokonaisuutena selvästi odotettua parempi.

”On hienoa kuulla, että Lapin palvelut ovat yllättäneet lomalaiset positiivisesti – teemme kovasti töitä sen eteen, että vieraat viihtyvät hotelleissamme ja tarjolla on monipuolisesti aktiviteetteja. Vieraanvaraisuus on osa Lapin vetovoimaa”, kertoo Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista kertoo kokeneensa edellisellä Lapin lomallaan jotain erityisen elämyksellistä ja mieleenpainuvaa. Lapissa suomalaisia kiehtoo luonto: maisemat (74 %), rauha ja hiljaisuus (56 %) sekä Lapin erämaat (43 %). Lähes puolelle myös erityinen Lapin taika (41 %) ja ilmapiiri (40 %) ovat tärkeitä elementtejä.

Kaksi kolmesta suosittelisi Lappia ystävilleen

Vuosittainen Lapin matka on monelle suomalaiselle perinne. Kolme neljästä matkaa varmuudella uudestaan Lappiin vuoden kuluessa. Lappiin suunnataan niin perheen (38 %), puolison (36 %) kuin kavereidenkin (23 %) kanssa. Suomalaiset ovat varsin tyytyväisiä Lapin lomiensa onnistumiseen: kaksi kolmesta Lapissa lomailleesta suomalaisesta suosittelisi Lapin lomaa ystävilleen ja tuttavilleen vähintään 90 prosentin todennäköisyydellä.

*Lapland Hotels teetti toukokuussa 2015 yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston matkailututkijoiden kanssa kyselyn, jonka tarkoituksena oli selvittää suomalaisten kokemuksia Lapin lomasta edellisen vuoden aikana (5/2014-5/2015). Tutkimuksen kohderyhmänä olivat M3 internet-paneelin suomalaiset yli 18-vuotiaat vastaajat. Otanta suoritettiin kansallisesti edustavana kyseisessä kohderyhmässä sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan. Kyselyyn vastasi 500 yli 18-vuotiasta suomalaista.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ari Vuorentausta, Lapland Hotels Oy

p. 0400 419 896, ari.vuorentausta@laplandhotels.com

Professori Raija Komppula, Itä-Suomen yliopisto

p. 050 438 7475, raija.komppula@uef.fi

Lapland Hotels Oy on Suomen suurin yksityinen hotelliketju, johon kuuluu 15 hotellia ja 1600 huonetta ja huoneistoa sekä 8 000 ravintolapaikkaa Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä kaupunkihotellit Tampereella ja Oulussa. Lisäksi hotelliketjulla on hiihtokeskustoimintaa Ylläksellä Äkäslompolon kylässä sekä Luostolla, Oloksella ja Pallaksella. Lapland Hotels on myös osaomistajana Lapin Safarit -ohjelmapalveluyrityksessä. Hotelliketjulla on juuret syvällä Lapin matkailun historiassa, sillä ketjun vanhin hotelli Lapland Hotel Pallas on perustettu jo  vuonna 1938.

www.laplandhotels.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs