Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Kuopioon perustetaan Convention Bureau

Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopioon perustetaan Convention Bureau

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 06:45
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopio tahtoo kasvaa kokous- ja kongressikaupunkina, ja perustaa kumppanuusrakenteisen kokous- ja kongressimarkkinointiyhtiön. Perustettava yhtiö on nimeltään Kuopio Convention Bureau Oy ja se perustetaan Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n omistamana tytäryhtiönä. Kuopio Convention Bureau Oy:n tavoitteena on kasvattaa kotimaisten ja kansainvälisten kokousten sekä konferenssien määrää. 

-Uusi yhtiö keskittyy heti perustamisestaan lähtien konferenssien ja kokouksien hankintaan. Tämä tuo ryhtiä alueen nykyiseen hajanaiseen kokousmatkailutarjontaan kooten nyt ensimmäistä kertaa kaikki em. Alojen palvelut saman katon alle myytäviksi. Kuopion alueen tieteen, taiteen, kaupalliset tilat ja palvelut yhdistävällä tarjoomallaan Kuopio Convention Bureau Oy nousee suoraan Suomen uskottavimpien kongressiyhtiöiden joukkoon. Odotan yhtiölle erittäin hyvää kaupallista tulevaisuutta ja muuhun markkinointiimme integroituna kokousmatkailun kasvun avulla sitten aikanaan koko alueelle entistä enemmän ympärivuotisia matkailijoita, toteaa PeeÄssän toimialajohtaja sekä Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Puustinen.

- Kuopio Convention Bureau Oy:n perustaminen on odotettu lisä matkailutoimialalle. Kokous- ja kongressimatkailun kasvupotentiaali luo Kuopion lisäksi tulo-, työllistävyys- ja investointivaikutuksia sekä matkailua laajemmin koko Pohjois-Savon alueelle, kertoo Pohjois-Savon liiton EU-hankekoordinaattori Kari Tarkiainen. Hän myös korostaa kongressien tuomaa mahdollisuutta kansainvälisten yhteistyöverkostojen luomiseen. 

Kongressit lisäävät tiedeosaamisen tunnettavuutta

Kokous-kongressimatkailun kasvua haetaan aina pienkokouksista satojen osallistujien kongresseihin aktiivisen, asiakaslähtöisen myyntityön ja tieteentekijöille tarjottavan asiantuntija-avun kautta.

- Itä-Suomen yliopisto on kansainvälisesti menestyvä tiedeyliopisto. Tieteellisten kongressien järjestäminen Kuopiossa kasvattaa osaltaan tietoisuutta Itä-Suomen yliopiston ja sen tutkijoiden osaamisesta, sekä vahvistaa kaupungin osaamispohjaista imagoa. Kuopio Convention Bureau Oy tuo kaivatun tuen kansainvälisten kongressien hakemiseen, kommentoi Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen. 

Kuopio Convention Bureau Oy:n perustaminen

Kuopio Convention Bureau Oy:n rahoitus muodostuu 50% Kuopion kaupungin ja 50% kumppaneiden panostuksesta. Kuopio Convention Bureau Oy:n kumppaneita ovat tiede- ja tutkimusorganisaatiot sekä matkailualan yritykset. Yhtiön tavoitteena on laaja-alainen kumppanuusverkosto monipuolisen palvelutarjonnan mahdollistamiseksi. Vuoden 2017 tavoitebudjetti on 170 000 euroa.

Pohjois-Savon liitto (EAKR) rahoittaa Kuopio Convention Bureau II – hanketta ajalla 1.7.–31.12.2016. Syksyn aikana valmistellaan yhtiön perustaminen ja tuotetaan kilpailukykyinen Kuopion alueen markkinointimateriaali. Kokous- ja kongressipalvelut löytyvät sähköisesti www.kuopiotahko.fi –sivustolta Kuopio Convention Bureau Oy:n toiminnan käynnistyessä tammikuussa 2017.

Lisätiedot

Kirsi Soininen                                        
markkinointijohtaja, Kuopion kaupunki                 
kirsi.soininen@kuopio.fi                                 

Wille Markkanen 
toimitusjohtaja, Kuopio-Tahko Markkinointi Oy
wille.markkanen@kuopiotahko.fi

Liitetiedostot
Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs