Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Kuopion vanhin, legendaarinen hotelli Atlas on nyt myös uusin

Restel Oy

Kuopion vanhin, legendaarinen hotelli Atlas on nyt myös uusin

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2012 klo 11:54
Julkaisija: Restel Oy

Perinteikäs hotelli Atlas avaa ovensa täysin uudistuneena 10.5.2012. Hotellin sijainti Kuopion sydämessä, torin laidalla sopii palveluiden läheisyyttä ja kaupungin vilinää rakastavalle. Hotel Atlas Kuopio tarjoaa historialliset puitteet citymatkailijan hemmottelulomalle tai työmatkaajan levähdyspaikaksi.

Hotel Atlas Kuopio on nykyaikainen ja korkeatasoinen cityhotelli, jonka Atlas-salissa aistii historian havinan. Carlsonin talossa sijaitseva hotelli on palvellut bisnes- ja vapaa-ajan matkailijoita jo yli 80 vuotta ja majoittanut historiansa aikana myös useita valtionpäämiehiä ja kansainvälisiä kuuluisuuksia. Hotellia on uudistettu ja laajennettu muun kiinteistön ohessa viimeiset kaksi vuotta, ja nyt se avataan asiakkaille kokonaan uudistettuna.

- Meillä on harvinaislaatuinen tilanne, sillä olemme samaan aikaan Kuopion vanhin ja uusin hotelli. Hotellissa on upea, vanha tunnelma ja toisaalta kuitenkin hyvin modernit puitteet. Muodonmuutoksessa säästettiin rakennuksen menneiden vuosikymmenten helmet historiaa kunnioittaen, kertoo hotellinjohtaja Kristiina Hartikainen.

- Kauniita yksityiskohtia ovat esimerkiksi kylpyammeet leijonantassuineen, sisustuksen hieroglyfikirjailut sekä museoviraston suojeluksessa olevat egyptiläistyyliset pylväät, jatkaa Hartikainen.

Arkkitehti Eino Pitkäsen esikuvana rakennuksen suunnittelussa olivat aikoinaan aikakauden uusimmat hotellit Manner-Euroopassa. Arkkitehtuuri lainaa funktionalismista ja klassismista. Valmistuessaan vuonna 1930 Atlas oli Suomen ensimmäinen kansainvälisen tason majoituspaikka pääkaupungin ulkopuolella.

Uudistunut hotelli kiinnostaa

Hotel Atlaksessa on 131 nykyaikaista ilmastoitua hotellihuonetta, joista kahdeksan on ylellisiä sviittejä. Modernia luksusta huoneisiin tuovat muun muassa infrapunasaunat, poreammeet tai oma pienoiskeittiö. Kylpyhuoneissa tunnistimella syttyvät valot säästävät myös energiaa. Hotellihuoneista näkymät antavat Kuopion torille ja kaupungin kattojen ylle, viidennestä kerroksesta jopa kauniille Kallavedelle.

Hotellin alakerrassa palvelee espanjalaistyylistä ruokaa tarjoava ruoka- ja seurusteluravintola Dos Amigos. Tanssilattialla varustettu Atlas-sali sekä kokoustilat muuntautuvat kokouksiin, juhlallisiin illallisiin ja rentoihin cocktail-tilaisuuksiin. Sijainniltaan hotelli on ihanteellisella paikalla: vierestä löytyvät Kuopion vanha kauppahalli, tori, kaupat ja ravintolat. Pääsisäänkäynti otetaan käyttöön torin valmistuessa, alkuun hotelliin käydään Ajurinkadun puolelta.

- Olemme houkutteleva vaihtoehto erilaisille asiakkaille työmatkalaisista luksusta kaipaaviin pariskuntiin ja vauhdikasta ajanvietettä etsiviin perheisiin. Paikallisilla on nyt myös kova kiinnostus tulla katsomaan, miltä hotelli näyttää uudistuneena, kertoo Hartikainen.

Hotelli järjestää avoimien ovien päivän 23.5.

 

Lisätietoja:

Hotellinjohtaja Kristiina Hartikainen, Hotel Atlas Kuopio, 050 597 9494, kristiina.hartikainen@restel.fi

Aluejohtaja, Keski-Suomen alue, Juha Tiainen, Restel Oy, 0400 868 190, juha.tiainen@restel.fi

Toimialajohtaja Jari Laine, Restel Oy, 0400 716 883, jari.laine@restel.fi

Kuvat: Timo Vehmas, 09 733 5842, timo.vehmas@restel.fi

 

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liiketoimintaa Restel harjoittaa 49 hotellilla, joissa on yhteensä yli 8000 huonetta, ja yli 230 ravintolalla. Liikevaihto vuonna 2011 oli 379,8 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Hotellitoimintaa Restel harjoittaa kansainvälisten Crowne Plaza - ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi myös kotimaisten Cumulus- ja Rantasipiketjujen ja Hotelli Seurahuone Helsingin myötä. Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 58 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari -ketjut.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs