Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Kuopion kaupunginteatteriin on tulossa kotimainen kevät - satavuotias Suomi näkyy ohjelmistossa

Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginteatteriin on tulossa kotimainen kevät - satavuotias Suomi näkyy ohjelmistossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 15:21
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginteatteri muistaa ensi keväänä satavuotiasta Suomea peräti kolmella kotimaisella ensi-illalla.
Juhlinta alkaa 26.1. Minna-näyttämöllä Sirkku Peltolan jo klassikoksi nousseella Suomen hevosella ja se jatkuu 8.2. Maria-näyttämöllä Kari Heiskasen uutuusnäytelmällä Yksi halusta, toinen rakkaudesta. Kevään kolmas kotimainen on - jo aikaisemmin julkistettu - Jaakko Kuusiston säveltämä ja Mauri Kunnaksen kirjaan perustuva koko perheen ooppera Koirien Kalevala. Sen ensi-ilta on 1.4. Minna-näyttämöllä.

Huumori yhdistää alkuvuoden ensi-iltoja

Sirkku Peltolan jo klassikoksi noussut Suomen hevonen on sen ohjaajan Olli-Matti Oinosen mukaan absurdin hauska ja hulvattoman terävä kuvaus Suomen maaseudun rippeistä. Näytelmä kertoo kuvitteellisessa Kimasen kylässä asuvasta persoonallisesta uusioperheestä. He ovat hulluudessaan rakastettavia ja tekevät epätoivoisina hetkinään epätoivoisia tekoja. Oinonen suosittelee näytelmää kaikille hyvän teatterin ystäville ja toteaa, että kun tämä hillitön ja sekalainen seurakunta laitetaan saman katon alle, niin aika ei taatusti käy pitkäksi.
Yksi halusta, toinen rakkaudesta on ohjaajansa Jukka Keinosen mukaan kupliva komedia, jonka painekattilamainen juoni pitää katsojat takuuvarmasti otteessaan. Näytelmä kertoo kolmesta maaseutuasunnolla iltaa viettävästä pariskunnasta. Aluksi kaikki on kohdallaan, mutta sivistynyt pinta alkaa rakoilla, kun erään vieraan menneisyys tulee ilmi. Tunteet kuumenevat, uudet salaisuudet paljastuvat ja erilaiset moraalikäsitykset joutuvat törmäyskurssille. Keinosen mukaan näytelmässä on kyse vallasta, vapaudesta ja vaikuttamisesta parisuhteessa.

Frida jatkaa kevään ohjelmistossa
Anne Rautiaisen
käsikirjoittama ja ohjaama Frida on ollut kauden suurin yllättäjä. Esitysten oli määrä loppua lokakuun 29. päivä, mutta yleisön pyynnöstä tämä katsojat ja kriitikot hurmannut näytelmä tuodaan takaisin ohjelmistoon helmikuussa, ja se jatkaa huhtikuun loppuun.
Annie Mestariampuja, Sukuvika, Leskikullat ja Vaimoni, Casanova siirtyvät myös kevään ohjelmistoon. Lisäksi ohjelmistokalenteri täydentyy vielä valtakunnallisesti merkittävillä vierailuesityksillä. Ne julkistetaan myöhemmin.

Liput tulevat myyntiin lähiaikoina
Kevään esityksistä ainoastaan Koirien Kalevalan liput ovat jo myynnissä. Muut esitykset nousevat myyntiin lähipäivinä.

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Teatteri tunnetaan vahvasta musiikkiteatteriosaamisestaan. Teatterissa on vuosittain 8-10 ensi-iltaa. Vakituista henkilökuntaa on noin 70 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.

Teatteri esityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, ja maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä on 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs