Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Koveron kesä tarjoaa puuhapajoja lapsille

Metsähallitus

Koveron kesä tarjoaa puuhapajoja lapsille

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Koveron perinnetilan kesässä on tarjolla monenmoista puuhaa lapsille ja lapsenmielisille. Omia kädentaitoja pääsee harjaannuttamaan puuhapajoissa, jossa tehdään luonnonmateriaaleista ja kierrätysmateriaaleista leluja ja koruja.

Tänä kesänä Koveron perinnetilalla pääsee niin lapset kuin aikuisetkin tekemään leluja, soittimia ja koruja itse. Puuhapajojen ideana on tukea kädentaitoja ja tutustuttaa lapset eri meteriaaleihin, mitä ympäristöstämme löytyy. Kovero on luonteva paikka aloittaa tutkimusmatka siihen aikaan, missä kulutus ei vielä kuormittanut ympäristöä. Entisaikaan lelut tehtiin itse kotoa tai luonnosta löytyvistä materiaaleista, esimerkiksi puusta, nahasta ja kankaista. Nuukuus ja niukkuus oli tuolloin läsnä jokapäiväisessä elämässä.

Nykyään lelut ovat kestävämpää materiaalia, kuten muovia. Marketeista löytyy lelujen tavarameri ja valinnanvaraa on yli äyräiden. Materiaalit eivät myöskään ole ympäristöystävällisiä. Itse tehden ja materiaalien alkuperään tutustuen saadaan kuva tavaroiden pitkästä elinkaaresta.

Nykyajan tavarapaljous ja ärsykemeri voi hukuttaa tämän mielikuvituksen ja samalla kädentaitojen oppiminen kärsii. Leikki tarvitsee puolestapuhujia! Vaatimattomuus herättää lapsen mielikuvituksen ja lelujen tekeminen itse on luonteva osa leikkiä,” innostaa Metsähallituksen erikoissuunnittelija Sanna-Mari Kunttu.

Puuhapajat pohjautuvat ekologiseen lasten kulttuuriin ja lasten itsensä luomaan leikkiin. Ekologinen lastenkulttuuri on ympäristökasvatusta, joka toimii lapsen ehdoilla. Se arvosta pientä ja vähäistä, ymmärtää yhteistyön voiman ja jakamisen ilon. Ekologisen lastenkulttuurin idea on lähtenyt Aurinkoinen tulevaisuus ry:n luomasta konseptista, aurinkotoiminnasta ja lasten aurinkojuhlista. Aurinkotoiminnassa aikuiset rakentavat puitteet lapsien energiasta kumpuavalle uteliaalle tekemiselle ja periaatteet kumpuavat ekologisuudesta, eettisyydestä ja estetiikasta.

Kunttu on itse ollut vetämässä aurinkotoiminnan pajoja ja on saanut ihmetellä lasten energiaa ja mielikuvituksen määrää:
Vaikka aikuisen mielestä keppi, johon on sidottu räsy, ei näytä miltään, lapsen mielikuvituksen tuloksena se voi olla keijukaisen säihkyvä taikasauva tai ritarin uljas ratsu. Riemun määrä on valtava, kun lapset pääsevät tekemään itse – toki aikuisen apuakin välillä tarvitaan!

Koveron puuhapajat: Kaikki puuhapajat ovat maksuttomia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Pajoihin voi osallistua kello 10-16 välillä.

Lisätietoja:

Liitetiedostot

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs