Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Keskisuomalaiset maaseutumatkailuyritykset verkostoituvat

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keskisuomalaiset maaseutumatkailuyritykset verkostoituvat

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 10:50
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keskisuomalaiset maaseutumatkailuyritykset perustavat yhteistyöryhmän. Yhteistyö tulee hyödyntämään erityisesti yritysten liiketoiminnan kehittämistä sekä vaikuttamismahdollisuuksia maakunnallisissa matkailun markkinointi – ja kehittämistoimenpiteissä.

–  Pienten maaseutumatkailuyritysten palvelut eroavat oleellisesti suurista. Yhteistyön avulla halutaan tuoda paremmin esille se lisäarvo, jota pienet maaseutumatkailuyritykset tuottavat maakunnan matkailutarjontaan persoonallisine, erottuvine palveluineen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun Maalla -hankkeen projektipäällikkö Suvi Ahonen kertoo.

–  Keski-Suomeen saapuvien matkailijoiden määrään lisääminen on yhteinen etu ja tavoitteisiin päästään vain laajalla yhteistyöllä.

Keski-Suomesta löytyy yli 800 maaseutumatkailuyritystä. Yhteistyön tiivistämistä tukee myös Keski-Suomen ELY-keskus.

–  Matkailu nähdään potentiaalisena kasvualana ja se on myös nostettu yhdeksi kehittämisen painopisteeksi Keski-Suomen alueellisessa maaseudun kehittämissuunnitelmassa vuosille 2014–2020.  Maaseudun elinvoimaisuuden parantamiseksi ja säilyttämiseksi tarvitaan myös uusia matkailuyritysten keskittymiä ja verkostoja sekä yhteistyön tiivistämistä isojen veturiyritysten ja niitä ympäröivien verkostojen kanssa, ELY-keskuksen Maaseutu ja Energia-yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen toteaa.

Seuraavan kerran keskisuomalaiset maaseutumatkailuyrittäjät kokoontuvat pohtimaan yhteisiä tavoitteitaan 6.11. Laukaan Tupaswillaan.

Lisätietoja:
Suvi Ahonen, projektipäällikkö, 050 432 8725, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö, Maalla-hanke

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs