Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » KEMIN LUMILINNAN JUHLAVUODEN TEEMANA SUOMALAISUUS

Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.

KEMIN LUMILINNAN JUHLAVUODEN TEEMANA SUOMALAISUUS

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2014 klo 14:14
Julkaisija: Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.

Kemin LumiLinnan 20. kausi käynnistyy tammikuussa 2015. Juhlavuoden teemana on Suomalaisuus – The Way of Finland. ”Teeman valinta oli tällä kertaa helppoa”, toteaa LumiLinnan toiminnasta vastaavan Kemin Matkailu Oyn toimitusjohtaja Susanna Koutonen.


”Kansainvälisten vieraidemme kiinnostus sekä talvea että suomalaista elämää kohtaan on kasvanut sitä mukaa, kun yhä suurempi osa asiakkaista tulee Suomeen Kaukoidästä ja Aasian maista. Meille tutut asiat - luonto, suomalainen muotoilu, tarinat ja arkielämä – kiinnostavat. Suomalainen elämäntapa, kulttuuri ja vaikkapa koulutus ovat esillä kysymyksissä ja keskusteluissa”, kertoo Koutonen. ”Halusimme nostaa myös suomalaista muotoilua näkyviin omissa tiloissamme ja tuotteissamme. Ivana Helsingin Paola Suhonen on suunnitellut käyttöömme kuosin, joka on käytössä uusissa tekstiileissämme ja LumiLinna-tuotteissa.”

Ivana Helsingin Pirjo Suhonen kertoo yhteistyökuviosta: ”Olimme jo aiemmin pohtineet LumiLinnaa mallikuvausten paikkana. Kuten omat mallistomme, myös LumiLinna edustaa Suomea, etenkin talvista Suomea, modernilla tavalla. Se on aito ja kaunis, ainutlaatuinen käyntikortti suomalaisuudesta.”

Juhlavuoden yhteistyökumppanuuksia on solmittu muidenkin tunnettujen suomalaisten yritysten ja tuotteiden kanssa. Kemin Matkailun myyntipäällikkö Tomi Sipola kuvailee yhteistyön muotoutumista: ”Neuvotteluissa on löydetty LumiLinnaa ja suomalaisia yrityksiä tai tuotemerkkejä yhdistävät asiat. Kaikkia niitä yhdistää laatu, halu tehdä ja toteuttaa asioita ja tuotteita mahdollisimman hyvin, ja LumiLinnan tapauksessa antaa mahdollisuus ainutkertaisiin elämyksiin.”

Sipola kertoo, että yhteistyökumppanuudet näkyvät Linnalla eri tavoin. ”Olemme pyrkineet laventamaan näkyvyyttä ja yhteistyön tuomia mahdollisuuksia. Perinteisiä yrityslogoja jäähän veistettynä ei ole luvassa, sen sijaan esimerkiksi suomalainen muotoilu ja arjen toimiva estetiikka näkyy osana Linnan sisustusta. Osa yrityksistä taas näkyy enemmän tuotepuolella – myynnissä on kotimaisia tuotteita, LumiRavintolan ja LinnanAitan tarjoilut toteutetaan mahdollisimman pitkälle kotimaisista raaka-aineista ja niin edelleen.”

Yksi juhlavuoden kumppaniyrityksistä on muotoilusta ja koruista tunnettu Aarikka. ”LumiLinna on tuttu brändi jo itsessään. Sen medianäkyvyys on jatkunut kautta vuosien. Meitä itsekin suomalaisena yrityksenä viehättää erityisesti tämän vuoden teema, ja siinä haluamme olla mukana. Nyt jos koskaan on hehkutettava suomalaisuutta!” toteaa toimitusjohtaja Sarianna Partanen Aarikka Oystä.

Päätös yhteistyöstä syntyi helposti. Partanen kuvailee: ”Halusimme mukaan tähän kotimaiseen, hienoon kohteeseen. Se erottuu erilaisuudellaan, imago on hyväntuulinen ja perheystävällinen. Lisäksi haasteelliset materiaalit, lumi ja jää, on toteutettu valtavan kauniisti kokonaisuudeksi. Uskomme juhlivan LumiLinnan vetävän matkailijoita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.”

Kemin LumiLinnan 20-vuotisjuhlakausi avataan lauantaina 24.1. LumiLinna on avoinna 25.1.-6.4.2015 päivittäin klo 10-18. LumiLinnojen historiaa ja rakentamista esittelevä näyttely avataan sisäsataman Tullimakasiinissa jo 19.12., ja se on avoinna koko juhlavuoden 2015.

Taustaa
Vuonna 1994 ilmoille heitetty ajatus suuresta lumilinnasta toteutui vuonna 1996 kun maailman suurin LumiLinna avattiin Kemiin. LumiLinna on vakiinnuttanut paikkansa sekä kotimaisena käyntikohteena että eksoottisena matkailutuotteena, joka tunnetaan ympäri maailman. Ensimmäisen Linnan rakentamisvaiheessa ei ollut vakiintuneita jää- ja lumirakentamistekniikoita vaan kaikki tehtiin kokeellisesti, yrityksen ja erehdyksenkin kautta. Tänä päivänä Kemin LumiLinna edustaa alansa kärkeä lumirakentamisessa sekä lumi- ja jäätaiteessa.

Linnan rakennuttaa ja sen toiminnasta vastaa Kemin Matkailu Oy, jonka toimintaan kuuluvat myös toisen ainutlaatuisen matkailukohteen, jäänmurtaja Sampon risteilyt oheispalveluineen. LumiLinna työllistää kauden aikana parikymmentä henkilöä, rakentamisaikana työntekijöiden määrä kohoaa noin viiteenkymmeneen.

Lisätietoja: Kemin Matkailu Oy, tiedottaja Titta Vuorinen, 040 662 1172, titta@visitkemi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs