Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Kaakon kotimaisten yöpymisten raju kasvu ennakoi menestyksekästä matkailukesää

Kaakko135°

Kaakon kotimaisten yöpymisten raju kasvu ennakoi menestyksekästä matkailukesää

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2015 klo 14:47
Julkaisija: Kaakko135°

Kevään matkailun majoitustilastot ennakoivat kaakkoisrannikolle menestyksekästä matkailukesää erityisesti kotimaisten matkailijoiden osalta.

Tuoreet matkailutilastot osoittavat, että huhtikuussa kotimaisten matkailijoiden määrä kasvoi huikeat 41 % vuoteen 2014 verrattuna, kun Suomessa keskimäärin lisäys oli vain 1,4 %. Kaakkoinen rannikko on onnistunut haastavassa taloustilanteessa, ja kansainvälisten matkailijoiden vähentyessä huhtikuussa 33 %, pääsemään kokonaisuudessaan huhtikuun osalta 6,1 %:n kasvuun.

Vuoden alusta myös perinteisesti hiljaisten talvikuukausien ja menetetyn venäläissesongin aikana kasvu kotimaisissa majoittujissa on ollut 15,1 %, kun ulkomaalaisten osuus on vähentynyt 32,1 %. Venäläisten yöpymiset laskivat alkuvuonna yli 50 % viime vuoteen verrattuna.

Vapaa-ajan matkailu on ollut hyvässä kasvussa viime vuosina. Nyt tammi-huhtikuussa yöpymistilastoissa näkyy myös kotimaisten vapaa-ajan ja muun kuin työhön liittyvän matkailun määrän huima kasvu yhteensä 200 %.

SEUDULLINEN MATKAILUN YHTEISMARKKINOINTI ENNAKOI MERKITTÄVÄÄ ALUEEN TUNNETTUUDEN LISÄÄNTYMISTÄ JA MATKAILIJAVIRTOJEN KASVUA KESÄÄN

Vuodesta 2012 toteutettu Kotkan Haminan seudun Kaakko135 yhteismarkkinointi tuottaa tulosta, joka matkailijoiden majoitusvuorokausien lisäksi näkyy yhteismarkkinoinnin tunnettuuden ja seudun sähköisen kokonaisnäkyvyyden kasvuna. Tänä kesänä kotimaan markkinointiin panostetaan erityisesti pääkaupunkiseudulle suunnatuilla kampanjoilla Iskelmä Radiossa ja Radio Aallossa sekä toteuttamalla Sanoma Network Optimizerin tulospohjaista sähköistä mainontaa.
Vuoden 2015 tammikuusta kesäkuun alkuun yhteismarkkinoinnin www.kaakko135.fi -sivustojen kävijämäärät ovat kasvaneet lähes 50 % ja uusia sivuston käyttäjiä on noin 55 % ja tutustuttavien sivujen määrä on myös kasvanut yli 60 %. Facebookissa viikoittainen kokonaiskattavuus on reilusti yli 10 000. Vuoden alussa avattu @kaakko135 Instagram-tili on saanut tasaisesti joka kuukausi lisää seuraajia.

- Näistä merkeistä voimme ennakoida, että alue kiinnostaa entistä enemmän tulevana kesänä ja tehdyt viestinnän toimenpiteet on osattu kohdistaa oikein. Valittu viestinnän toteuttamistapa toimii kotimaan markkinoilla. Jos meidän vaikutuspiirin ulkopuolella olevia, kansainvälisiin matkailijoihin liittyviä haasteita ei olisi tullut, meillä olisi vuonna 2015 ollut ennennäkemättömän hieno kausi, toteaa matkailujohtaja Birthe Suni.

KESÄ TÄYNNÄ TAPAHTUMIA JA VIIKKO-OHJELMASTA ILOA MATKAILJOIDEN LISÄKSI MYÖS PAIKALLISILLE

Kaakon kesän tapahtumatarjonta on tuttuun tapaan runsas. Kotkan Meripäivien lisäksi Hamina Bastionissa esiintyy iso joukko erittäin nimekkäitä artisteja Elastisesta Scorpionsiin. Virolahdella Kaakon Kamarimusiikin tähtivieraaksi saapuu Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. Kaakon tapahtumatarjontaan voi tutustua www.kaakko135.fi/tapahtumat.

Kesän viikko-ohjelmaan on tänä vuonna koottu kattava paketti koko seudun tarjonnasta ja päätapahtumista. Ohjelmassa on huomioitu erityisesti lapsiperheet. Lapsille on tarjolla opastuskierroksia Katariinan Meripuistossa ja Varissaaressa. Maretariumissa on tuttuun tapaan Hanna Hauki halittavana ja kalojen sukellusruokintaa. Vellamossa on joka arkipäivä lapsille suunnattua työpajatoimintaa. Haminassa pääsee ajamaan shikaanit suoriksi polkuautopuistossa ja vuohivaellukselle Lumikin lenkillä. Ohjelma on nähtävissä www.kaakko135.fi/kesa.

Tilastot perustuvat Tilastokeskuksen ja www.kaakko135.fi Google Analytics -lukuihin.

Lisätietoja:

Birthe Suni, matkailujohtaja, Kaakko135° matkailu/Cursor Oy
p. 040 190 2549, birthe.suni@kaakko135.fi

Sanna Nikki, matkailupäällikkö, Kaakko135° matkailu/CursorOy
p. 040 190 2585, sanna.nikki@kaakko135.fi

Kaakko135° sijaitsee itäisen Suomenlahden rannikolla,  Kymijoen ja itärajan välisellä alueella. Helsingin seudulta Kaakkoon ehtii autolla reilussa tunnissa. Alue käsittää viisi kuntaa:  Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän.

Kaakko135° matkailu toimii alueensa matkailuun erikoistuneena yksikkönä, joka tuottaa matkailun viestintä- ja informaatiopalveluita tiiviissä yhteistyössä seudun kuntien, yritysten ja seudullisten, kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa.

www.kaakko135.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs