Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Kaakko instagrammaajien silmin - kansainvälistä näkyvyyttä seudulle Instacampin avulla

Kaakko135°

Kaakko instagrammaajien silmin - kansainvälistä näkyvyyttä seudulle Instacampin avulla

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 10:00
Julkaisija: Kaakko135°

Viime viikonloppuna Kotkan-Haminan seudulla järjestettiin Suomen (ja mahdollisesti Euroopan) ensimmäinen Instacamp. 12 suosittua venäläistä instagrammaajaa, joiden seuraajamäärä on yhteensä noin 1,4 miljoonaa, saapui Pietarista ja Moskovasta kolmeksi päiväksi tutustumaan seudun kohteisiin ja ottamaan kuvia. Suurin osa osallistujista oli ammattimaisia valokuvaajia ja useimmat heistä vierailivat seudulla ensimmäistä kertaa.

Kaikilla tapahtumaan osallistuneilla instagrammaajilla oli omia kiinnostuksen aiheita, mutta kaikista kohteista jokainen löysi jotakin, joka osui hänen makuunsa ja profiilinsa tyyliin. Kaikkia viehätti seudun luonto, kohteiden autenttisuus ja ihmisten vieraanvaraisuus. Kolea ja tuulinen sää ei näyttänyt haittaavan ollenkaan, osallistujajoukko oli aidosti innostunut ja täysin uppoutunut valokuvaukseen.

Tällä hetkellä Kaakon Instacampista on ladattu yli 100 kuvaa, joista on Instagramissa tykännyt ja kommentoinut yli 220 000 ihmistä. Kuvia tulee lisää muutaman päivän aikana ja ne löytyvät Instagramista #instacamp135 –tunnisteen alta. Maanantaina 23.2. Instacampin puitteissa järjestettiin #emptyvellamo -tapahtuma, jolloin osallistujat pääsivät tutustumaan Merikeskus Vellamoon aukioloaikojen ulkopuolella.

Mobiilikuvien jakopalvelu Instagram on yksi maailman nopeimmin kasvavista sosiaalisen median alustoista, jota käyttää yli 300 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Suurin osa käyttäjistä on alle 35-vuotiaita. Sovelluksen pääpiirteenä on kuvasisältö. Jos Instagramista on joskus muodostunut mielikuva lähinnä epätarkkojen selfie-kuvien jakamispaikkana, niin tuo mielikuva kannattaa päivittää. Instagram-profiilien omistajat ovat usein valokuvataiteilijoita, matkabloggaajia ja luovien alojen edustajia, jotka houkuttelevat seuraajia laadukkaalla sisällöllä ja taidokkailla kuvilla.

Instagramia on tarkoitus hyödyntää seudun markkinoinnissa jatkossakin, ja sitä kautta tavoittaa uusia kohderyhmiä ja tuoda näkyvyyttä seudulle sekä kansallisesti että maailmanlaajuisesti. Kaakko135:n kehittämä Instacampin malli, johon kuuluu mm. markkinointikampanja ja osallistujien valinta sosiaalisen median kilpailun kautta, varsinaisen leirin järjestäminen ja jälkimarkkinointi, on osoittanut toimivuutensa. Suunnitteilla on järjestää vuoden aikana vastaavia tapahtumia lisää.

Instacampin järjesti Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin toteuttama Kymenlaakson asiakaslähtöinen matkailuviestintä ja sisällöntuotanto -hanke. Vuoden alussa käynnistyneen hankkeen päärahoittajana on Euroopan unionin aluekehitysrahasto Uudenmaan liiton kautta.

LISÄTIETOJA:

projektiasiantuntija Katja Gorelkina, Cursor Oy

puh. 040 190 2503

Kaakko135° www.kaakko135.fi 

Vzmorie135° www.vzmorie135.fi

Liitteenä kuvat Instacampilta:

Kuva Langinkoskelta, Ilija Voskresenskyi (@elivosk)

Kuva Merikeskus Vellamosta, Sonja Filippova (@sonchicc)

Liitetiedostot

Kaakko135° sijaitsee itäisen Suomenlahden rannikolla,  Kymijoen ja itärajan välisellä alueella. Helsingin seudulta Kaakkoon ehtii autolla reilussa tunnissa. Alue käsittää viisi kuntaa:  Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän.

Kaakko135° matkailu toimii alueensa matkailuun erikoistuneena yksikkönä, joka tuottaa matkailun viestintä- ja informaatiopalveluita tiiviissä yhteistyössä seudun kuntien, yritysten ja seudullisten, kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa.

www.kaakko135.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs