Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Joutsaan valmistuu erilainen ABC

Osuuskauppa Keskimaa

Joutsaan valmistuu erilainen ABC

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2013 klo 12:27
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Liikennemyymälän harjannostajaiset tiistaina 29.1.
Joutsaan valmistuu erilainen ABC

Keskimaa Osk:n ABC-liikennemyymälän rakentaminen Joutsan Oravakivensalmella on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. 
Viihtyisää, luonnonläheistä miljöötä, laadukkaita ravintolapalveluja sekä paikallisia tuotteita ja yrittäjyyttä korostava ABC Joutsa avataan kesäkuussa. 

Keskimaa on avaamassa Joutsaan uuden aikakauden ABC-liikennemyymälän.

– Olemme tekemässä kauniiseen keskisuomalaiseen järvimaisemaan luontevasti istuvaa, maakuntamme vahvaa mökkikulttuuria henkivää taukopaikkaa, jossa rentoudutaan, viihdytään ja viivytään. Haluamme tarjota viihtyisän vaihtoehdon hyvälle tauolle ja hyvälle ruoalle, toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

Rakennuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut järvimaiseman arvojen kunnioittaminen.
– Arkkitehtuurisesti ABC Joutsa tulee olemaan hyvin erinäköinen kuin muut ABC-liikennemyymälämme. Nykyaikaiset ja kustannustehokkaat rakennusmenetelmät ja –materiaalit verhoutuvat kelohirsimäisen kuoren sisälle. Huvilamaisuus näkyy myös koristeellisissa vuori- ja räystäslaudoissa, kuvailee kiinteistöjohtaja Matti Vihinen.
Sama teema jatkuu myös talon sisällä. Lämminhenkisessä sisustuksessa käytetään paljon luonnonmateriaaleja ja harmonisia värisävyjä, elämyksellisyyttä ja yllätyksellisyyttä unohtamatta. 

ABC Joutsassa korostuvat erityisesti laadukkaat ravintolapalvelut. Noutopöydässä sekä á la carte-annoksissa hyödynnetään kaikki mahdolliset paikalliset tuotteet.
– Haluamme tarjota muutakin kuin vatsan täytettä. Erilaisuus näkyy myös ruoan esillepanossa, aiemmin keittiömestarina toiminut liikennemyymäläpäällikkö Jouko Järvenpää luonnehtii.
Liikennemyymälän tuote- ja palvelukokonaisuus rakennetaan ABC-ketjun ohella alueen yritysten kanssa toteuttavan verkoston varaan. Suunnitteilla on erilaisia toimintatapoja, tapahtumia ja tempauksia, joita yhdistävä elementti on joutsalaisuus.
– Annamme tuotteille ja palveluille kasvoja sekä niitä valmistaville ja tarjoaville yrittäjille reilusti näkyvyyttä, Jouko Järvenpää kaavailee.

Ravintolapalveluja täydentää Hesburger sekä noin 150 m2:n ABC Market. 

ABC Joutsan henkilöstön rekrytointi käynnistetään helmikuussa. Vakituisten työntekijöiden määrä tulee olemaan 20-30 henkilöä. Kesäkuukausina liikennemyymälä työllistää lisäksi 10-15 kesätyöntekijää.

 

ABC Joutsan suunnittelijat ja urakoitsijat:
Arkkitehtisuunnittelu: Martti Vähäniitty Oy / Jyväskylä
Sisustussuunnittelu: Sisusto Oy Irma Lehtokari / Espoo
Rakenne- ja geo-suunnittelu: Vahanen Jyväskylä Oy / Jyväskylä
LVI-suunnittelu: Enerplan Oy / Mikkeli
Sähkösuunnittelu: Sähkösuunnittelu Jukka Laamanen / Mikkeli
Polttoainetekniikkasuunnittelu: SUT Oy /  Helsinki 
Pääurakka: Insinöörityö Hentinen Oy / Joutsa
Talotekniikkaurakka: Suomen Talotekniikka Oy / Helsinki
Sähköurakka: Mikkelin Sähköasennus Oy / Mikkeli
Kylmälaiteurakka: Jyväs-Jää Oy  / Jyväskylä
Sisustusurakka: Restafactory Oy / Tampere
Polttoainejakelu-urakka: Hartela Oy / Parainen
Lämpölaitosurakka: Säätötuli Oy / Kauhajoki

Liikennemyymälärakennuksen ohella hanke sisältää mittarikentän, pellettilämpölaitoksen sekä piha-alueen rakentamisen. Kokonaisinvestointi on noin 5 miljoonaa euroa.

Tervetuloa ABC Joutsan harjannostajaisiin tiistaina 29.1. klo 14. Tilaisuus järjestetään Seppälän Lounasravintola / Pitopalvelussa, osoitteessa Savontie 8, Joutsa.

Lisätietoja:
Kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 502 5252
Toimialajohtaja Heikki Tervanen, 050 593 5764
Liikennemyymäläpäällikkö Jouko Järvenpää, 0400 546 526

 

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 110 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs