Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Jouluperinteet kohtaavat Pakkasukon ja Joulupukin tapaamisessa 23.12. kauppakeskus Galleriassa

Lappeenrannan kaupunki

Jouluperinteet kohtaavat Pakkasukon ja Joulupukin tapaamisessa 23.12. kauppakeskus Galleriassa

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

Joulupukin tehtäviä Venäjällä hoitava Pakkasukko saapuu jo perinteeksi muodostuneelle vierailulleen Lappeenrantaan aatonaattona 23.12. Pakkasukko ja Joulupukki seurueineen kohtaavat Nuijamaalla Suomen ja Venäjän rajaportilla klo 9. 

Tervehdysten jälkeen matka jatkuu Lappeenrannan keskustaan ja kauppakeskus Galleriaan. Kauppakeskus Gallerialla kello 11 alkavassa iloisessa joulutapahtumassa esitellään molempien maiden joulutraditioita. 

Pakkasukon seurueeseen kuuluvat Snegurochka ja Zimushka-Zima esittävät yhdessä avustajansa kanssa Pakkasukon perinteisen laulu- ja tanssiesityksen. Vastaavasti suomalaista jouluperinnettä tuo Nuorisoseura Rajan Nuorten tonttutanssiryhmä. Kauppakeskus Galleria tarjoaa joulutapahtuman vierailijoille makoisan yllätyksen. 

Mukaan on kutsuttu lähialueen päiväkotien pikkutonttuja, joulumielistä väkeä Lappeenrannasta sekä tiedotusvälineiden edustajia Venäjältä ja Suomesta. 

Tapahtuma on yksi joulun ajan kohokohdista Lappeenrannan joulunodotuksessa ja paikalle ovat tervetulleita kaikki joulumieliset lapsista aikuisiin. 

Yhteinen päivä jatkuu Rauhanrannassa 

Kauppakeskus Galleriassa pidetyn iloisen Joulutapahtuman jälkeen Pakkasukko ja Joulupukki siirtyvät seurueineen Lappeenrannan Rauhassa sijaitsevaan Rauhanrantaan. 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattorin Jorma Kallion mukaan Rauhanrannassa on luvassa vauhdikasta ohjelmaa. Simojoen Lohirannan kodalla esitellään tiedotusvälineiden edustajille ja muulle seurueelle poron valjastusta ja ajoa. 

– Luvassa on myös perinteistä lappalaista suopunkiheittoa ja muuta hauskaa, Kallio kertoo. 

Pakkasukon ja Joulupukin yhteinen päivä päättyy tonttujen valmistamaan juhla-ateriaan Ravintola Rauhanrannassa, jonka jälkeen herrojen onkin jo aika hyvästellä toisensa. Joulupukin työtehtävät odottavat heti seuraavana päivänä, kun taas Pakkasukko jakaa lahjoja vasta uutena vuotena. 

Naapurikaupunkien yhteistyötä jo 27 vuoden ajan 

Tapaamisesta on kehittynyt naapurikaupunkien joulunviettoa yhdistävä perinne.Yleisöä on aiempina vuosina ollut paikalla runsaasti ja tapahtuma on herättänyt myös valtakunnallisen median kiinnostuksen. 

55 kilometrin päässä toisistaan sijaitsevat Lappeenranta ja Viipuri ovat tehneet naapurikaupunkiyhteistyötä jo 27 vuoden ajan. Keskeistä yhteistoiminnassa on ollut varsinkin nuorison ja lasten yhteistyön ylläpitäminen ja kehittäminen. 

Venäjän rakastetun jouluntuojan kerrotaan olevan kotoisin Luoteis-Venäjältä Veliki Ustjugista. Porojen sijaan Pakkasukko kulkee kolmen hevosen vetämällä troikalla, jolla hän matkustaa uutena vuotena jakamaan iloa, hyvää mieltä ja lahjoja venäläislapsille. 

Lisätietoja: 

Tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio
jorma.kallio@lappeenranta.fi
Puh. 05 616 2322

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs