Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Itäisen Suomenlahden venesatamat uudella yhteisilmeellä Venemessuille

Kaakko135°

Itäisen Suomenlahden venesatamat uudella yhteisilmeellä Venemessuille

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2014 klo 14:53
Julkaisija: Kaakko135°

Itäisen Suomenlahden venesatamat julkistavat uuden yhteisen ilmeen perjantaina 7.2. Helsingissä alkavilla Venemessuilla. Uusi logo ja ulkoasu näkyvät messuosaston 3a15 lisäksi yhteisessä esitteessä, joka esittelee Itäisen Suomenlahden venesatamat Sipoosta Virolahdelle. Rannikkoseudun uusi iskulause on ”Navigoi väljemmille vesille”.

Esitteessä ja yhteisosastolla mukana olevat kunnat ovat Sipoo, Porvoo, Loviisa, Pyhtää, Kotka, Hamina ja Virolahti. Yhteistyön tavoitteena on saada veneilijät kääntymään kohti itäistä rannikkoa. Itäisen Suomenlahden kautta kulkee myös reitti Venäjälle, joten esitteessä esitellään Venäjän puoleinen rajasatama Fort Konstantin Kronstadtissa.

Uuden logon itään osoittava kompassi ja aaltokuviointi ilmentävät itäistä Suomenlahtea. Slogan ”Navigoi väljemmille vesille” kertoo, että itäisillä vesillä on rauhallista, sopivan väljää ja tilavia vierasvenesatamia. Uuden logon, sloganin ja ulkoasun on suunnitellut helsinkiläinen mainostoimisto Sherpa.

Itäisen Suomenlahden venesatamat ovat nyt ensimmäistä kertaa Venemessuilla omalla yhteisosastolla. Messuosasto on kooltaan 65 m2, ja sen on suunnitellut ja rakentanut helsinkiläinen Wulff Entre Oy.  

Venemessut ovat avoinna yleisölle la–ti 8.–11.2. klo 10–18, ke 12.2. klo 10–20, to–la 13.–15.2. klo 10–18 ja su 16.2. klo 10–17. Avajaispäivänä 7.2. sisäänpääsy messuille on vain erillisellä Trade Day -kutsulla.

Porvoossa juhlitaan Tove Janssonin elämää ja työtä 

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Tove Janssonin syntymästä. Porvoolaiset ovat mukana juhlimassa arvostetun taiteilijan elämää ja tuotantoa. Tove Jansson vietti lukuisia kesiä Pellingin saaristossa Porvoossa. Tove ja saaristo - näyttelyssä Taidetehtaalla 10.7.–30.8. luodaan tunnelmakuvia itäisen Uudenmaan saaristosta ennen ja nyt. 

Klovharunin saari, jossa Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä viettivät lähes 30 kesää, on avoinna yleisölle kaksi viikkoa kesän aikana ja saarella järjestetään opastuksia. 

Lisätietoja juhlavuoden tapahtumista www.visitporvoo.fi/tove100 

Museoelämyksiä ja klassisia puuveneitä Loviisassa  

Loviisan saaristoreittien varrella on paljon kiinnostavaa nähtävää. Rönnäsin Saaristomuseo kertoo itäisen Uudenmaan saariston elinkeinoista, veneistä ja veneenrakennuksesta. Loviisanlahden suulla veneilijää tervehtii 1700-luvulla rakennettu Svartholman merilinnoitus, jonka historiasta kerrotaan opastetuilla kävelykierroksilla ja näyttelyssä. Lapsille järjestetään omia seikkailukierroksia. 

Täyden palvelun vierassatama Laivasilta sijaitsee Loviisan keskustassa. Merenkulkumuseo Laivasillalla esittelee kesän erikoisnäyttelyssä turkulaisen TH Norlingin laiva-aiheisia maalauksia.

Loviisan veneilykesän kokokohta on klassisten puuveneiden purjehduskilpailu Small Ships’ Race 18.–19.7.  Rento venefestivaali sisältää runsaasti oheisohjelmaa pomppulinnasta Miss Loviisa -kilpailuihin. 

Lisätietoja nähtävyyksistä ja kesän tapahtumista www.visitloviisa.fi 

Kaakko135° merellä, maalla ja ilmassa

Kaakko135° tarjoaa yli 100 kilometriä rantaa, tuhansia rantakallioita, poukamia ja täydellisen meren.  Vesistöreittien kauneus häikäisee ja omat hurmaantumisen kohteet löytyvät varmasti sekä retkeilijälle että kalastus- ja lintuharrastajalle. Lisäksi kesä 2014 on tapahtumien aarreaitta hyvän tuulen rannikolla. 

Virolahdella on hienot mahdollisuudet kokea arktika, arktisten lintujen muutto, joka on näyttävin Suomessa havaittavista lintumaailman tapahtumista. Arktika-päivät järjestetään 23.–25.5. Virolahdella. Virolahti satamineen ja saaristoineen tarjoaa veneilijälle myös rajan eksotiikkaa ja erilaisuutta. Klamilan satamassa vietetään 12.7. Fish & Soul -tapahtumaa.

The Gangut Regatta -purjelaivatapahtuma rantautuu 22.–24.7. Kotkaan ja Suomen suurinta merikarnevaalia, Kotkan Meripäiviä, vietetään jälleen 24.–27.7. merellisissä tunnelmissa Suomenlahti-teemalla Kotkan Kantasatamassa.

Kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo soi tänä kesänä 29.7.–2.8. teemanaan Itämeri. Hamina Bastionin tapahtuma-areenalla nähdään kotimaisten soittokuntien lisäksi soittokunnat Norjasta, Venäjältä, Saksasta, Iso-Britanniasta, Japanista sekä Karibianmeren Trinidad & Tobagosta. Uudistunut Tattoo tarjoaa marssishow-näytösten lisäksi myös monenlaista oheisohjelmaa: Tattoo-kadulla pääsee festivaalitunnelmaan ja yöelämän keskuksessa, Tattoo-klubilla, esiintyvät huippuartistit soittokuntien säestäminä. Myös Linnoituksen wanhat pihat aukeavat ensimmäistä kertaa yleisölle. 

Idyllinen Kaunissaari hienoine hiekkarantoineen on Pyhtään saariston todellinen helmi. Mantereella tangon pyörteisiin päästään Elokuun Tango -tapahtumassa 16.–17.8. Pyhtään Patruunantalon Kaarihallissa ja Patruunantalon kauniissa miljöössä.

Moneen Kaakon saarikohteeseen on kesällä myös säännöllinen reittiliikenne, mm. Pyhtään Kaunissaareen, Kotkassa sijaitseviin Varissaareen, Lehmäsaareen ja Haapasaareen, Haminan Tammioon ja Ulko-Tammioon.

Lisää hyvän tuulen rannikosta: www.kaakko135.fi

Lisätietoja: 

Sipoon kunta, Rauno Tiainen, puh. 09 2353 6712, rauno.tiainen@sipoo.fi

Porvoon kaupunki, Sari Myllynen, puh. 040 706 1200, sari.myllynen@porvoo.fi

Loviisan kaupunki, Johanna Waltonen, puh. 0440 555 234, johanna.waltonen@loviisa.fi

Kaakko135° matkailu, matkailupäällikkö Sanna Nikki, puh. 040 190 2585, sanna.nikki@kaakko135.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs