Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Huippulaulajat kilpasilla ja sukellus Aino Sibeliuksen elämään Järvenpäässä

Järvenpään kaupunki

Huippulaulajat kilpasilla ja sukellus Aino Sibeliuksen elämään Järvenpäässä

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 08:47
Julkaisija: Järvenpään kaupunki

Sibeliuksen kotikaupungissa Järvenpäässä juhlistetaan monin tavoin Sibelius 150 -juhlavuotta. Huhti–toukokuussa huomio kannattaa kiinnittää laulukilpailun jännittäviin vaiheisiin sekä Aino Sibeliuksen ainutlaatuiseen elämään säveltäjämestarin puolisona.

III kansainvälinen Sibelius-laulukilpailu 19.−25.4.2015 tuo Järvenpäähän 26 ennakkokarsinnassa valittua laulajaa kilvoittelemaan paremmuudesta klassisessa yksinlaulussa. Heistä 20 on suomalaisia ja muut tulevat Norjasta, Puolasta, Ruotsista ja Virosta. Sibeliuksen laulut saavat luonnollisesti kilpailuohjelmistossa suuren osuuden, mutta luvassa on myös liedejä sekä lauluja kunkin laulajan kotimaasta. Kilpailua käydään Järvenpää-talon Sibelius-salissa kuudessa alkueräkonsertissa, neljässä välieräkonsertissa sekä 25.4. klo 19 käytävässä finaalikonsertissa. Kilpailua tuomaroivat pianotaiteilija Gustav Djupsjöbacka sekä laulajat Monica Groop, Inger Dam-Jensen, Andreas Schmidt sekä Olle Persson.

– Kuulijoille kilpailun konsertit ovat kiinnostavia siinä, että niissä pääsee vertailemaan laulajien tulkintoja ja äänensävyjä, valitsemaan omia suosikkeja ja seuraamaan heidän edistymistä. Tuomariston läsnäoloa lukuun ottamatta konsertit etenevät normaalien konserttien tapaan. Toivommekin alkueristä lähtien niihin suurta yleisöä, sillä paras musiikki syntyy esiintyjän ja yleisön vuorovaikutuksessa, kertoo Sibelius-laulukilpailun koordinaattori Terhi Luukkonen.

Sukellus Aino Sibeliuksen elämään Järvenpään taidemuseossa

Järvenpään taidemuseon Aino Sibelius -näyttely on maaliskuun alusta asti tuonut lukuisille kävijöille tutuksi ennestään varsin tuntemattoman Ainon tarinaa. Aino Sibelius (os. Järnefelt) tuki tarmokkaasti miehensä sävellystyötä, ja piti huolen heidän kodistaan, perheen viidestä lapsesta sekä Ainolan kukoistavasta puutarhasta. Näyttely kertookin taiteen, audiovisuaalisen aineiston sekä runsaan Sibelius-esineistön avulla tästä lahjakkaasta ja peräänantamattomasta naisesta ja hänen vaikutuksestaan Jean Sibeliuksen taiteeseen.

– Olemme olleet todella iloisia siitä, että yleisö on löytänyt näyttelyn ja pitänyt siitä. Museolla kannattaa nyt käydä useammankin kerran, sillä keväällä on tulossa erittäin kiinnostavia asiantuntijaluentoja Ainolasta, taiteilijayhteisön naisista sekä puutarhasta. Nämä sekä draamaopastukset antavat aivan uudenlaista näkökulmaa Ainon elämään ja syventävät näyttelykokemusta, museopalveluiden päällikkö Hanna Nikander suosittelee.

  • Avoinna maalis−huhtikuussa ke−su 10−17, touko−lokakuussa ti−su 11−18
  • Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13
  • Oheisohjelmien teemoina ovat toukokuussa Perheenäitinä, kesäkuussa Puutarhassa, heinä-elokuussa Musiikin muusa, syyskuussa Aino-mummi
  • Toukokuussa avataan näyttelyn yhteyteen Järvenpää-talon kesäterassi, joka Aino-näyttelyn hengessä tarjoilee kesänajan makeaa ja suolaista pikkupurtavaa.
  • www.jarvenpaa.fi/taidemuseo

Juhlavuosi muutenkin esillä Sibeliuksen kotikaupungissa

Järvenpään kävelykatu Jannella avataan kevätmarkkinoilla 25.4. Janne-kontti, missä myydään järvenpääläisten yrittäjien erilaisia Sibeliuksen innoittamia tuotteita. Kontista saa myös alueen matkailuinfoa. 

Kirjailija Juhani Ahon ja taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin Ahola avataan yleisölle jälleen toukokuussa. Tänä kesänä myös Aholassa juhlistetaan Sibeliuksen juhlavuotta – olivathan perheet hyviä ystäviä keskenään.

Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo, Sibeliuksen perheen autenttinen koti Ainola avataan talvitauon jälkeen yleisölle 2.5.2015. Juhlavuodesta odotetaan Ainolassa erittäin vilkasta.

 

Lisätietoja:

 

Järvenpää on iloinen ja eläväinen 40 000 asukkaan kaupunki Keski-Uudellamaalla, rauta- ja moottoriteiden varrella, Tuusulanjärven rannalla. Järvenpää on myös Jean ja Aino Sibeliuksen kotikaupunki. Vuonna 2015 juhlistammekin monin tavoin Sibeliuksen 150-juhlavuotta, tervetuloa mukaan!

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs