Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Hotel Indigo Helsinki - Boulevard sai kultatason LEED-sertifikaatin ensimmäisenä hotellina Suomessa

Restel Hotel Group

Hotel Indigo Helsinki - Boulevard sai kultatason LEED-sertifikaatin ensimmäisenä hotellina Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 11:00
Julkaisija: Restel Hotel Group

LEED on ympäristöystävällisen rakentamisen kansainvälisesti tunnettu ja hyväksytty luokitusjärjestelmä korkean tason vihreille rakennuksille. Hotel Indigo® Helsinki - Boulevard on ketjunsa ensimmäinen LEED-sertifioitu hotelli Euroopassa sekä Suomen ensimmäinen kultatason saavuttanut LEED-hotellirakennus. Kiinteistön parhaita vahvuuksia arvioinnissa olivat materiaalien, veden ja energiakäytön tehokkuus sekä hotellin sijainti ja sisäympäristöratkaisut, jotka nostivat hotellin neliportaisessa LEED-arvioinnissa kultatasolle.

LEED-arvioinnissa (Leadership in Energy and Environmental Design) kiinnitetään huomiota siihen, miten rakennus rasittaa ympäristöä. Hyvät liikenneyhteydet ja jo valmiin kaupunkirakenteen tukeminen ovat vahvoja lähtökohtia sertifikaattia haettaessa. Helsingin keskustaan maaliskuussa 2015 avattu Hotel Indigo Helsinki - Boulevard valmistui jo toimitilana palvelleeseen rakennukseen. Keskeinen sijainti sekä monipuoliset joukkoliikenneyhteydet ovat palvelleet hotellia ja sen asiakkaita monella tapaa.

”Hotel Indigo on otettu hyvin vastaan. Sijainti Bulevardilla houkuttelee sekä yritys- että designista kiinnostuneita asiakkaita. Hotellilta pääsee kätevästi vaikkapa Arabianrantaan raitiovaunulla. Vehreä Helsinki kiinnostaa ja polkupyörämme ovat olleet myös kysyttyjä”, toteaa hotellinjohtaja Mikaela Pomrén ja jatkaa: ”35-paikan autotallimme on suhteutettu tarpeeseen nähden, tarjoamme myös ensimmäisensä hotellina Suomessa latauspaikkoja sähköautoille.”

Kiinteistöratkaisut vaikuttavat kokonaisuuteen

Hotel Indigo Helsinki - Boulevardin kiinteistö peruskorjattiin hotellikäyttöön. Uudistusta ohjasivat heti alusta lähtien LEED-sertifioinnin perusperiaatteet.

”Merkittävänä kiinteistösijoittajana kannamme vastuuta siitä, että rakennuksemme ovat energiatehokkaita, terveellisiä ja turvallisia sekä palvelevat käyttäjiä sukupolvesta toiseen”, kiteyttää kiinteistön omistajan, työeläkeyhtiö Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.

Olemassa olevia rakenteita hyödynnettiin mahdollisimman pitkälle ja rakennusmateriaalien valinnassa painotettiin lähialueen valmistajia, esimerkiksi alakattojen ja sisäseinien rakennusmateriaalien osalta. Yli 80 prosenttia rakennustyömaan jätteistä pystyttiin kierrättämään.

Energiatehokkaassa Hotel Indigo Helsinki – Boulevard -hotellissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät on liitetty kaukoenergiaverkkoon. Lisäksi huoneissa ilmastointi on toteutettu kattoon asennetulla, käytännössä äänettömällä kennoratkaisulla. Asiakkaalla on mahdollisuus säätää portaattomasti huoneensa lämpötilaa sekä energialampuin varustettua valaistusta. Vettä säästävät vesikalusteet ovat keskeisessä asemassa vedenkäytön suitsimisessa.

Peruskorjauksen yhteydessä kiinteistössä päästiin toteuttamaan erilaisia sisäilman laadun kannalta oleellisia ratkaisuja kuten hiilidioksidiantureita, jotka säätävät ilmanvaihtoa tilojen hiilidioksidipitoisuuden perusteella. Pintamateriaalien valinnassa painotettiin materiaalien vähäpäästöisyyttä, jotta hengitysilma pysyisi mahdollisimman puhtaana.

”Tavoitteenamme oli alusta pitäen luoda LEED-sertifiointia vastaava hotelli, sillä ympäristöön liittyvistä kysymyksistä on tullut vakituinen osa kansainvälisiä majoitussopimusneuvotteluja. LEED on puolestaan yksi kansainvälisimmistä ja tunnetuimmista sertifikaateista, jonka moni sopimuksista vastaava Travel Manager tuntee. Sertifikaatti tuo siten mielenrauhaa niin ratkaisujen tuottamien säästöjen kuin sopimusneuvottelujen suhteen”, toteaa Mikaela Pomren. ”Uskomme, että kultatason LEED-sertifikaattimme on lisäosoitus asiakkaillemme, että olemme valmiita ponnistelemaan tavallista enemmän heidän viihtyvyytensä vuoksi.”

LEED-sertifiointikonsulttina hankkeessa toimi Ramboll Finland Oy:n asiantuntijaryhmä, joka vastasi projektiryhmän ohjauksesta sekä varsinaisesta sertifiointihakemustyöstä.

”Kultatason LEED-sertifiointi saavutettiin koko projektiryhmän hienolla yhteistyöllä ja sitoutumisella ympäristömyönteisten ratkaisujen toteuttamiseksi. Minua ilahduttaa, että olemassa olevaa rakennusta hyödyntämällä on voitu luoda uutta toimintaa keskelle jo toimivaa kaupunkirakennetta”, kertoo Silja Nopanen Rambollin Kiinteistökonsultoinnista.

Lisätiedot:

Mikaela Pomrén, Hotel Indigo Helsinki – Boulevard, General Manager, 040 5470429,  mikaela.pomren@restel.fi
Gabor Pusztai, ketjujohtaja, VP, Pääkaupunkiseutu & InterContinentalHotels Group -hotellit, 0400 605 274, gabor.pusztai@restel.fi
Silja Nopanen, Konsultti, LEED AP Operations & Maintenance, Kiinteistökonsultointi, 050 46 55789, silja.nopanen@ramboll.fi
Niina Rajakoski, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen, 050 5747491, niina.rajakoski@ilmarinen.fi

Kuvat hotellista: images.restel.fi (tunnus guest, salasana guest)

Hotel Indigo® Helsinki - Boulevard on avattu 3.3.2015. Hotelli sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Bulevardi 26. Hotel Indigo® Helsinki - Boulevard on täysin uusi hotellikonsepti Suomessa sekä Pohjoismaiden ensimmäinen Hotel Indigo® -hotelli. Lähimmät sisarhotellit sijaitsevat tällä hetkellä Pietarissa ja Berliinissä. Hotel Indigo® kuuluu InterContinental Hotels Groupin hotelliperheeseen. Ensimmäinen Hotel Indigo avattiin Houstonissa, Yhdysvalloissa vuonna 2004. Hotel Indigo on yksilöllisten boutique-hotellien ketju, joita toimii maailmalla jo yli 60. www.hotelindigo.com.

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu noin 240 ravintolaa ja 45 hotellia. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Restelin hotelleja ovat kotimaiset Cumulus- ja Rantasipi-ketjut, Hotelli Seurahuone Helsinki, kansainväliset Holiday Inn -hotellit, Crowne Plaza Helsinki ja Hotel Indigo Helsinki-Boulevard. Ravintoloihin kuuluvat Burger King®-, O’Learys, Rax Buffet-, HelmiSimpukka-, Grillsson-, Huviretki-, Martina-, Wanha Mestari-, Hemingway’s -ravintolat ja Tapahtumaravintolat. www.restel.fi.

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että 900 000 suomalaista saa työstään ansaitsemansa eläkkeen. 550 asiantuntijan voimin autamme asiakasyrityksiämme menestymään, työntekijöitä viihtymään työssään ja viettämään eläkepäiviään mahdollisimman hyväkuntoisina. Markkinaosuutemme on noin kolmannes ja eläkevastuiden katteena meillä on yli 36 miljardin euron sijoitusomaisuus. Kiinteistösijoittajana olemme yksi Suomen suurimpia 3,5 miljardin euron kiinteistöomaisuudellamme. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs