Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Heureka uudistaa ilmettään ja ottaa käyttöön uudet työtakit

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka uudistaa ilmettään ja ottaa käyttöön uudet työtakit

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2013 klo 09:48
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Klassikon aseman saanut Heureka-takki on kokenut täydellisen muodon- ja ilmeenmuutoksen. Uusi Heureka-takki otetaan käyttöön tänään perjantaina 8.2.2013. Työasun lisäksi Heurekassa on uudistettu myös aula- ja WC-tilat sekä Heureka Shop. Seuraavaksi uuden ilmeen saavat Heurekan verkkosivut.

Vanha Heureka-takki on ollut käytössä Heurekan avaamisesta eli vuodesta 1989 alkaen tähän päivään asti. Takista ehti muodostua jo itsessään yksi Heurekan tunnuksista, joka herätti huomiota niin Heurekassa kuin sen ulkopuolellakin. Tämä pitkäaikainen työasu päätettiin uudistaa sen mittavaa historiaa kunnioittaen osana Heurekan laajaa yleisilmeuudistushanketta.

Heurekan alkuperäisen työtakin suunnitteli Heurekan avajaisiin tuolloin Marimekolla työskennellyt vaatesuunnittelija Marjatta Nissinen. Kankaan värikkäällä kuosilla tavoiteltiin näkyvyyttä, lähestyttävyyttä ja tieteellisyyttä, jota ilmensivät laboratoriotakkiin painetut matematiikkaan, fysiikkaan ja historiaan liittyvät symbolit.

Uuden Heureka-takin suunnittelu tehtiin yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa huomioiden Heurekan uudistuneen graafisen ilmeen ja tunnistettavuuden lisäksi kuosi, materiaali, käyttömukavuus ja käytännöllisyys. Uuden Heureka-takin on luonut Heurekan graafinen pääsuunnittelija Joonas Juutilainen yhdessä takkien valmistajaksi valitun E. LAIHO Oy:n mallimestari Tuula Merosen ja markkinointipäällikkö Jaana Nurmisen kanssa. Lohjalla jo vuodesta 1954 toiminut työvaateyritys valikoitui tarjouskilpailun jälkeen Heurekan kumppaniksi hinnan lisäksi korkean laadun, pitkän kokemuksen ja kotimaisuuden perusteella.

Työtakkeihin käytetty tekninen työvaatekangas tilattiin Hollannista ja painettiin kokeellisin painomenetelmin Printscorpio Oy:n niin ikään pitkän kotimaisen historian omaavassa kangaspainossa Aitoossa. Alkuperäisen kuosin idean pohjalta yksinkertaistettu graafinen painokuosi yhdistää Heurekan tunnuskuutioista rakentuvan tasopinnan monimutkaiseen kytkentäkaavioon. Yhdessä nämä kaksi suhteessa toisiinsa epäsäännöllisesti toistuvaa kuviota aiheuttavat sen, ettei saman työtakin kankaassa yksikään optisen illuusion sisältävä Heureka-tunnus toistu täsmälleen samanlaisena.

Uuden kankaan aikaisempaa hillitympi värimaailma noudattelee selkeämmin Heurekan nykyistä graafista linjaa. Kangasta painettiin sekä positiivi- että negatiiviversiona, joita molempia on käytetty korostamaan uuden työtakin normaalia laboratoriotakkia linjakkaampaa leikkausta. Miehille ja naisille suunniteltiin omat mallinsa, ja takit on ommeltu istuviksi henkilökunnan mittojen mukaan.

Osana Heurekan monivuotista ja laajaa yleisilmeuudistushanketta on työasujen uudistamisen rinnalla saatu päätökseen myös Heurekan aulan ja WC-tilojen sekä Heureka Shopin remontti, jossa nämä tilat saivat uuden modernin ilmeen. Seuraavaksi ilmeuudistus toteutuu heureka.fi -verkkopalvelussa lähipäivinä.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Heli Ainoa, Heureka, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 9015 295
Graafinen pääsuunnittelija Joonas Juutilainen, Heureka, joonas.juutilainen@heureka.fi, puh. 040 9015 389
Markkinointipäällikkö Jaana Nurminen, E. LAIHO Oy, jaana.nurminen@elaiho.fi, puh. 050 5930 763

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs