Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Heureka-tiedote: Habitare-voittaja esille Heurekaan

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka-tiedote: Habitare-voittaja esille Heurekaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2012 klo 15:30
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Habitare-suunnittelukilpailun voittanut Sunset Camera pystytetään kahden viikon ajaksi tiedekeskus Heurekaan, jossa sitä pääsee kokeilemaan ilmaiseksi. Leo Lindroosin ideoimassa ja toteuttamassa Sunset Camerassa pohditaan melatoniinin vaikutusta ihmiseen. Kävijä voi itse testata, saako auringonlaskun valo aikaan uneliaan ja rentoutuneen tunteen.

Melatoniini on elimistössä luontaisesti esiintyvä ”pimeähormoni”, jota erittyy varsinkin aivoissa sijaitsevasta käpyrauhasesta. Melatoniini säätelee ihmisen vuorokausirytmiä ja edistää unensaantia. Lisäksi se vaikuttaa monien muiden hormonien eritykseen ja elimistön puolustusjärjestelmään.

Tiedekeskus Heureka on tukenut Leo Lindroosia Sunset Cameran toteuttamisessa, ja sitä pääsee kokeilemaan 19.-30.9. Heurekan aulassa. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsymaksut.

Lisätietoa Sunset Cameran suunnittelusta ja rakentamisesta saa osoitteesta http://sunsetcamera.wordpress.com/

Lisätietoa Heurekasta:

Tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi, puh. 040 9015375

Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015260

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs