Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Heureka on maksutta auki Matematiikan yönä 5.12. kello 15-24

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka on maksutta auki Matematiikan yönä 5.12. kello 15-24

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2012 klo 14:47
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekassa on keskiviikkona 5.12.2012 klo 15–24 Matematiikan yö, jolloin tarjolla on paljon hauskaa ja innostavaa tiedeohjelmaa kaikenikäisille. Tieteen yö järjestetään Heurekassa eri aiheista joka vuosi ja tänä vuonna teemana on kaikkialla arjessa näkyvä matematiikka. Ohjelmaa on iltapäivästä keskiyöhön sisältäen työpajoja, demonstraatioita, kisoja ja testauksia sekä luentoja ja esityksiä. Matematiikan yönä Heurekan näyttelyihin ja tapahtumaillan kaikkiin ohjelmiin pääsee maksutta kello 15-24.

Luvassa on pyörryttäviä fraktaaleja, salakirjoitusta, Platonin kappaleita lakritsista ja tietokoneella, ristinollaa matemaattisilla pinnoilla ja paljon muuta. Innostava tiedeohjelma sopii kaikenikäisille, ja välillä voi mennä näyttelyihin matkaamaan tulevaisuuteen, kahlaamaan ilmastonmuutokseen tai perehtymään ruuansulatuksen saloihin. Iltapäivän ohjelma sopii erityisesti kouluryhmille ja lapsille, illansuun ohjelma perheille. Yötä kohti ohjelma muuttuu haastavammaksi ja sopii erityisen hyvin nuorille ja aikuisille. Viimeiset luennot ovat yliopistotasoisia, ja illan päättää jongleeravan matemaatikon Grande Finale.

Katso Matematiikan yön koko ohjelma: www.heureka.fi

Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama(at)heureka.fi, puh. 040 9015 260

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs