Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Heureka on avoinna myös joulun ja uuden vuoden pyhinä

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka on avoinna myös joulun ja uuden vuoden pyhinä

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2013 klo 10:15
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE 20.12.2013

Heureka on avoinna myös joulun ja uuden vuoden pyhinä

Tiedekeskus Heureka on avoinna joka päivä, myös joulun ja uuden vuoden pyhäpäivinä. Heurekassa on tällä hetkellä nähtävänä mielenkiintoiset ja ajankohtaiset näyttelyt avaruusmatkailusta ja mielenterveydestä.

Määränpäänä Mars -näyttelyssä kävijä tutustuu avaruusmatkailun haasteisiin. Kanadalaisen Ontario Science Centerin alun perin tuottama Määränpäänä Mars -näyttely esittelee fyysisiä, psykologisia, teknologisia ja eettisiä haasteita, jotka meidän tulisi ratkaista ennen ensimmäistä matkaamme punaiselle planeetalle. Näyttely tarjoaa ohjeita niin avaruuskirurgiaan, maanviljelyyn avaruudessa kuin sosiaalisten suhteiden hoitoonkin.

Heureka tulee hulluksi on maailman ensimmäinen tiedekeskusnäyttely mielenterveydestä. Näyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan miten mielenterveyden häiriöihin on suhtauduttu ennen ja nyt, miltä mielenterveyden häiriöt tuntuvat ja miten omasta mielenterveydestä sekä mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta.

Planetaarion ohjelmistossa on kolme elokuvaa: avaruusaiheiset Löytöretki avaruuteen ja Tie tähtiin sekä koko perheen animaatio Se on solu! Päivittäiset esitysajat voi tarkistaa osoitteesta www.heureka.fi.

Heureka on normaalisti avoinna ma–pe klo 10–17, to klo 10–20 ja la–su klo 10–18.

Joulun ja uuden vuoden aukioloajat:

ti 24.12. klo 10-15

ke 25.12. klo 10-18

to 26.12. klo 10-18

pe 27.12. klo 10-17

la 28.12. klo 10-18

su 29.12. klo 10-18

 

ma 30.12. klo 10-17

ti 31.12. klo 10-17

ke 1.1. klo 10-18

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs