Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Heureka maailman parhaimpia tiedekeskuksia

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka maailman parhaimpia tiedekeskuksia

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2013 klo 11:34
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE
21.08.2013

Heureka maailman parhaimpia tiedekeskuksia

Kansainvälinen tiedekeskusliitto Association of Science-Techonology Centers (ASTC) on arvioinut Vantaalla sijaitsevan Tiedekeskus Heurekan yhdeksi maailman parhaimmista tiedekeskuksista.

Tiedekeskusliiton arvioijat viettivät heinäkuussa Heurekassa kaksi päivää tutustuen talon toimintaan ja heille toimitettuun taustamateriaaliin. Arvioinnissa Heureka sai kiitosta erityisesti tasokkaista näyttelykohteistaan ja asiakkaiden laadukkaista kävijäkokemuksista. Useat Heurekan työntekijät ovat lisäksi jo vuosien ajan toimineet alan pioneereina tiedekeskustoiminnan kansainvälisessä kehittämisessä. Vantaalla pidettiin mm. ensimmäinen vuotuinen tiedekeskusten maailmankongressi vuonna 1996. Heurekan nykyinen toiminnanjohtaja Per-Edvin Persson on puolestaan toiminut Kansainvälisen tiedekeskusliiton (ASTC:n), Euroopan tiedekeskusliiton (Ecsiten) ja Pohjoismaiden tiedekeskusliiton (NSCF:n) puheenjohtajina.

Avaamisensa jälkeen Heureka on innostanut yli 23 miljoonaa kävijää ympäri maailman omien ja kiertävien näyttelyiden kautta.

-          Vantaan kaupunki voi olla ylpeä 26 vuotta sitten tekemästään päätöksestä isännöidä tiedekeskus Heurekaa. Heurekan toiminnat tuovat vuosittain enemmän tuloja Vantaan kaupungille kuin se antaa tiedekeskukselle toiminta-avustusta, Tanskan Experimentarium-tiedekeskuksen johtaja Asker HØeg toteaa raportissaan.

Vuoden 2013 näyttelyvetonaulana Heurekassa on toiminut maailmankuulu Body Worlds, jonka on nähnyt jo yli 250 000 kävijää. Body Worlds -näyttely on esillä Heurekassa 22.9. saakka. Tiedekeskus harkitsee yleisön pyynnöstä pidennettyjä aukioloaikoja näyttelyn viimeiselle viikolle.

 

Lisätietoja:             


Johtaja Per-Edvin Persson, pelle@heureka.fi, puh. 040 9015 200

Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykoski@heureka.fi, puh. 040 9015 244

Viestintäjohtaja Heli Ainoa, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 9015 295

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs