Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Heureka juhlii 25-vuotissynttäreitään neljä päivää 26.–29.4.2014

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka juhlii 25-vuotissynttäreitään neljä päivää 26.–29.4.2014

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2014 klo 12:03
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka viettää 25-vuotissynttäreitään yleisöjensä kanssa. Luvassa on erikoisohjelmaa neljänä päivänä lauantaista tiistaihin 26.–29.4.2014. Uusinta uutta on ensimmäistä kertaa järjestettävä K-18 aikuisten ilta lauantaina 26.4. klo 18–21, jolloin Heureka on avoinna vain aikuisille. Kaikkina neljänä juhlapäivänä on tarjolla erikoisohjelmaa, työpajoja, pienoisnäyttelyitä ja tiedeshow-esityksiä Heurekan näyttelyiden ja planetaarioesityksien lisäksi. Hopeajuhlapäivillä on myös hopean kemiaa ja hopeakorujen innovaatioita esitteleviä asiantuntijaluentoja ja työpajoja.

Lauantaina 26.4. aloitetaan juhlallisuudet tiedepuisto Galilein avaamisella. Heurekan uusi pop-up tiedeteatteriesitys saa ensiesityksensä päivällä ja sen jälkeen nähdään myös tarttolaisen tiedekeskus AHHAAn tiedeshow. Heureka on lauantaina auki koko perheelle kello 10–17.

 Lauantaina K-18 aikuisten ilta klo 18–21 – vain aikuisille!

Lauantaina 26.4. kello 18–21 Heureka on auki ensimmäistä kertaa vain aikuisille. Illan ohjelmassa on tarjolla mm. Molekyylidrinksulogiaa-työpaja, suurnopeuskamerakuvausta, Michael Bradken matemaattiset musiikkishowt Cultural Claptrap ja Sounding Numbers, ”speed datingiä” tutkijoiden kanssa, pop-up-tiedeteatteriesityksiä, professori Anu Hopian Cocktailien tiedettä -luento sekä planetaariossa psykedeelinen Sonic Vision -esitys, jossa mukana mm. Radiohead, U2, Coldplay, David Bowie ja Moby. Kaikki näyttelyt ovat avoinna koko illan ajan. Sisäänpääsy aikuisten iltaan on 15 euroa, Veikkaus-kortilla saa 5 euron alennuksen.

Sunnuntain perhepäivässä pääosassa planetaario

Sunnuntaina 27.4. planetaariossa on tarjolla erityisohjelmaa koko päivän.  Heureka on avoinna kello 10–18 ja kaikki pääsevät sisään lastenlipun hinnalla 13,50 € (alle 6-vuotiaat maksutta kuten normaalisti). Liput sisältävät pääsyn planetaarioesityksiin, jonne paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Planetaariossa esitetään kaikkien aikojen suosikkielokuvien lisäksi Sini Merikallion ja Tapio Markkasen Heureka-luennot. Sunnuntaina yleisö voi osallistua myös Michael Bradken huikeisiin matemaattisiin musiikkishow-esityksiin ja kahteen koko perheen työpajaan.

Maanantaita tähdittävät koripallorotat

Maanantaina 28.4., Heurekan varsinaisena syntymäpäivänä, on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua tarkemmin Heurekan koripallotähtiin. Rottien uuden pelitaktiikan ensiesittelyn lisäksi koripallostadionilla on "Kuinka koulutan rottani" -esityksiä. Päivän aikana yleisö voi osallistua myös mm. Kalevala-korun työpajoihin. Maanantaina Heureka on avoinna klo 10–17.

Tiistaina tiedetarjontaa erityisesti koululaisille

Tiistaina 29.4. on tarjolla paljon erityisohjelmaa erityisesti kouluryhmille. Nonstop-työpajoissa tutustutaan mm. leluhakkerointiin ja 3D-mallinnuksen perusperiaatteisiin. Hyrräpajassa pohditaan hyrrän pyörimisen fysiikkaa ja lipputietovisassa tunnistetaan eri maiden lippuja. Pop-up tiedeteatterin näyttävät esitykset tempaavat mukaansa niin pienet kuin isommatkin koululaiset.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Ajantasainen Heurekan 25-v juhlien ohjelma ja aikataulu:
http://www.heureka.fi/fi/tapahtumat

Lisätietoja:
Tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi, puh. 040 9015 375

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs