Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Hämeen linnan Heavy Metal -näyttelyllä jo yli 30 000 kävijää

Kansallismuseo

Hämeen linnan Heavy Metal -näyttelyllä jo yli 30 000 kävijää

Tiedote.
Julkaistu: 13.07.2016 klo 10:30
Julkaisija: Kansallismuseo

Hämeen linnassa keväällä avattu Heavy Metal -haarniskanäyttely on osoittautunut erityisesti lapsiperheiden suosikkikohteeksi. Kävijöitä näyttelyssä on heinäkuun alkuun mennessä ollut jo 30 000; heistä lapsikävijöitä on ollut yli kolmannes. 1500-1700-lukujen haarniskoita ja aseita esittelevä Heavy Metal on avoinna vielä 23.10. saakka.

Näyttelyn esineet ovat peräisin ajalta, jolloin sodankäynti perustui haarniskoihin ja miekkoihin ja jolloin tuliaseet eivät vielä hallinneet. Monissa haarniskoista onkin mielenkiintoisia teknisiä yksityiskohtia, jotka usein selittyvät kunkin haarniskan käyttötarkoituksella. Hämeen linnan intendentti Jouni Marjamäki toteaa, että yleisöpalautteen perusteella haarniskat puhuttelevat aikuisyleisöä erityisesti käsityötaidon näytteinä, joissa myös koristeluun on uhrattu valtava määrä työtunteja. Lapsikatsojille vaikuttavimpia ovat vaikuttavan aidot, paikoillaan seisovat ja ratsujen selässä olevat ritarihahmot.

Näyttelyn huippukohdista on osoittautunut puolustusmuodostelmaan asetettu joukko-osasto, joka ääni- ja valoshow’n tahdittamana tuntuu heräävän eloon ja lähtevän liikkeelle kohti vastustajaa. Tärkeä rooli näyttelyssä on myös hämeenlinnalaisen Battle Heavy -yhtye Turisaksen musiikilla.

Lapsiperheiden suosikkeja ovat linnan toiminnalliset Ritaripisteet, joissa voi kokeilla mm. kokeilla erilaisia haarniskoja, leikkiä ritarilinnalla ja ratsastaa puuhevosella. Isompiakin ritareita kiinnostaa mm. virtuaalinen varsijousiammunta ja shakki, jota myös voi kokeilla linnakierroksen aikana.

Kesän aikana linnan ympäristössä on mahdollisuus päästä näkemään ja silittämään lampaita. Maisemanhoitotehtäviin ”palkatut” lampaat laiduntavat linnan jyrkkiä ja vaikeakulkuisia valleja kolmena päivänä viikossa. Samalla niistä on tullut yksi linnan nähtävyyksistä.

Lisätietoja:
tapahtumatuottaja Mari Vadén, puh. 0295 33 6360, mari.vaden@kansallismuseo.fi

Hämeen linna, Kustaa III: n katu 6, Hämeenlinna
Avoinna 1.6.–14.8. päivittäin klo 10–17, 15.8.–18.12. ti–pe klo 10–16, la–su klo 11–16.
Liput Heavy Metal –näyttelyyn 15/11/8 €, perhelippu 31 €.

Kansallismuseo on kaikkien suomalaisten identiteetin pohjapiirros. Historian huoneita ja aarteita, oivalluksia, havaintoja ja näkökulmia. Ikkuna menneeseen, tähän päivään ja tulevaisuuteen - korvaamaton, lumoava ja yllätyksellinen.

Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu seitsemän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs