Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Green Care -hankkeen tulokset julkaistu artikkelikokoelmana

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Green Care -hankkeen tulokset julkaistu artikkelikokoelmana

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 12:29
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu kartoitti päättyneessä esiselvitys- ja tiedotushankkeessaan (1.9.2013-30.10.2014/Maaseuturahasto) Green Care -toimintaa Satakunnassa.

Green Care -toiminta on luonnon tavoitteellista hyödyntämistä ihmisten elämänlaadun ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Liiketoiminnan kehittäminen ja kasvattaminen Green Care -palveluita tuottamalla kiinnosti yrittäjiä runsaasti, ja maakunnassa on toiminnalle luontaiset edellytykset: yrittäjien kiinnostus, toimintaympäristö, tilat ja resurssit. Esiselvityksen mukaan Satakunnasta löytyy Green Care -toimintaa sekä sosiaali- ja terveysalalla (luontohoivan palvelut) että luontolähtöisissä hyvinvointimatkailu- ja virkistyspalveluissa (luontovoiman palvelut).

Esimerkkejä Green Care -palvelupaketeista ovat Green Care -pyörä- ja kävelyretki, rauhoittumiseen ja voimaantumiseen liittyvät palvelut kuten naisten Green Care -voimapäivä, hiljentymispolku ja uusiutumisretki saaristoon. Satakunnassa myös joogataan luonnossa ja majoituksen ympärille on tuotettu runsaasti erilaisia hyvinvointipaketteja. Hankkeen aikana syntyi myös aktiivinen Green Care -yrittäjien verkosto.

Osaamisen kehittämisen haasteeseen SAMK tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnassa viiden opintopisteen Green Care -opintojakson toukokuussa sekä syksyllä 2015.

Hankkeen tuloksista tarkemmin julkaisussa: Iijolainen, M. & Ruoho, J. (toim.) Luonto & Hyvinvointi yrittäjyyden mahdollisuutena. Green Care Satakunnassa.

Julkaisu on saatavilla osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-633-141-9

Lisätietoja: projektipäällikkö Jaana Ruoho, jaana.ruoho@samk.fi

Lisätietoja hankkeesta

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs