Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Future Hospitality Services sekä Yrittäjyyskoulutushanke vuoden yrittäjyystekokisan finaaliin

Centria-ammattikorkeakoulu

Future Hospitality Services sekä Yrittäjyyskoulutushanke vuoden yrittäjyystekokisan finaaliin

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2012 klo 15:03
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun yrittäjyysteoiksi valtakunnalliseen kilpailuun on valittu kaksi hanketta Ylivieskan yksiköstä, Future Hospitality Services –hanke sekä Yrittäjyyskoulutushanke Karjalan tasavallassa. Hankkeet valittiin kuuden ehdokkaan joukosta. Valtakunnallisen yrittäjyystekokilpailun järjestää Suomen korkeakoulujen Yrittäjyysfoorumi, joka on 15 korkeakoulun yhteistyökonsortio seitsemän kauppakamarin alueella.

Future Hospitality Services on monialaisena yhteistyönä toteutettu hanke, jossa pyrittiin tuotteistamaan ja kaupallistamaan sähköisiä palveluja. Hankkeen lopputuotteena kehitetty palvelurobotti on saanut runsaasti medianäkyvyyttä. Palvelurobottia voidaan käyttää muun muassa sähköisenä ruokalistana ravintoloissa. Hankkeessa yhdistyy Ylivieskan yksikön monipuolinen osaaminen, sillä osallisina ovat olleet yksikön matkailun ja tekniikan koulutusohjelmat sekä tutkimus ja kehitys -palvelut. Mukana on ollut myös alueen palvelualan yrityksiä ja sijoittajia.

Yrittäjyyskoulutushanke Karjalan tasavallassa –hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelmat Karjalan tasavallan viidelle peruskoululle. Hankkeessa mukana olleet yrittäjyyden asiantuntijat sovelsivat yrittäjyyskasvatuksen teemoja ja menetelmiä kansainvälisessä yhteistyössä. Yrittäjyyskoulutuksen sisältö muotoutui Karjalan tasavallan peruskoulujen tarpeiden perusteella, ja siinä otettiin huomioon osallistujien erilainen kulttuuritausta.

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun valitsemat hankkeet osallistuvat Jyväskylässä 15.-16.5. pidettävään Yrittäjyysfoorumiin, jossa korkeakoulujen paras yrittäjyysteko valitaan. Yrittäjyysfoorumin tarkoituksena on edistää yrittäjyyttä mukana olevien korkeakoulujen toimintatavoissa. Olennainen elementti Yrittäjyysfoorumissa on korkeakoulujen suora yhteys elinkeinoelämään kauppakamarilaitoksen ja Elinkeinoelämän Keskusliiton kautta. Hankkeen vastuullinen vetäjä on kauppakamariallianssi.

Lisätietoja antavat:

yliopettaja Pekka Paajanen, pekka.paajanen@cou.fi, p. 044 4492 660                      koulutusohjelmajohtaja Sirpa Soukka (Future Hospitality Services), sirpa.soukka@cou.fi, 044 4492 584
yliopettaja Kaija Arhio (Yrittäjyyskasvatushanke), kaija.arhio@cou.fi, 044 4492 570

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs