Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Finnmatkoilla ennätystulos ja kaikkien aikojen paras asiakastyytyväisyys

Finnmatkat

Finnmatkoilla ennätystulos ja kaikkien aikojen paras asiakastyytyväisyys

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2013 klo 10:45
Julkaisija: Finnmatkat

Finnmatkat teki kaikkien aikojen parhaan tuloksen yhtiön syyskuussa päättyneellä tilikaudella. Liiketoiminnan voitto oli 14,5 miljoonaa euroa (edellisellä tilikaudella 2,9 miljoonaa euroa). Liikevaihto nousi 247 miljoonaan euroon (227 miljoonaa euroa). Myös matkustajamäärä kasvoi kahdella tuhannella 279 000 matkustajaan. Tulosennätystä siivitti korkea asiakastyytyväisyys.

– Ennätystulos ja ennätystyytyväiset asiakkaat ovat upea saavutus, erityisesti näinä huonojen talousuutisten aikoina, sanoo Finnmatkojen maajohtajana reilun vuoden toiminut Tiina Sirén.

14,5 miljoonan euron ennätystulos saavutettiin, vaikka kotimaan lämmin kesä romahduttikin viime hetken matkojen hintatason kesä-heinäkuussa. Talvella 2012–13 lomamatkojen myynti Thaimaahan, Egyptiin ja Kanariansaarille oli erittäin vahvaa ja kysyntä sekä tarjonta olivat hyvässä tasapainossa.

Asiakastyytyväisyyttä mittaava suositteluindeksi (NPS) nousi lukuun 49 (46), mikä on erittäin kova tulos niin matkailualalla kuin muillakin palvelualoilla. Luvuissa korostuu erityisesti Blue Village -perhehotellien saama erinomainen asiakaspalaute.

– Tämä osoittaa, että panostuksemme omiin, eri kohderyhmille räätälöityihin hotellikonsepteihin on onnistunut. Yli 70 % Finnmatkojen asiakkaista lomailee niissä, iloitsee Sirén.

Valmismatka onkin onnistunut lisäämään houkuttelevuuttaan modernina sekä luotettavana matkustusmuotona.

– Maailmalla on monenlaista turbulenssia. Valmismatka ja vakavarainen matkanjärjestäjä koetaan turvalliseksi ja kuluttajaystävälliseksi vaihtoehdoksi, toteaa Finnmatkojen maajohtaja Tiina Sirén.

 

Finnmatkojen emokonserni TUI Nordic* teki myös ennätyksellisen tuloksen 93,9 miljoonaa euroa (83,8). Liikevaihto nousi 1,45 miljardiin euroon (1,3). Myös TUI Nordicin kokonaisasiakasmäärä kasvoi, matkustajia Pohjoismaista oli yhteensä
1 600 000 (1 500 000). TUI Nordic on matkustajamäärällä mitattuna Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjä.

* TUI Nordicin tuloksessa ovat mukana Finnmatkat, Fritidsresor, Star Tour, TUIfly Nordic, TEMA, Nazar ja WonderCruises.

 

Lisätietoja: Finnmatkat, maajohtaja Tiina Sirén, puh. 0303 60 333

 


Oy Finnmatkat Ab on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä ja se järjestää vuosittain noin 280 000 valmismatkaa. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel PLC:tä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs