Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » F2-ensikertalainen voitti tapahtumarikkaan kilpailun – Sami Seliö keskeytti

Peurunka

F2-ensikertalainen voitti tapahtumarikkaan kilpailun – Sami Seliö keskeytti

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2016 klo 23:43
Julkaisija: Peurunka

Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailun voitti Italian Alberto Comparato, joka ajoi ensimmäistä kertaa F2-luokassa. Sami Seliön kilpailu keskeytyi törmäyksen takia. Ennen sitä hän oli sijalla kahdeksan.

- Olin juuri ohittanut Johan Österbergin, kun Owen Jelf kääntyi yhtäkkiä mutkassa ulkoa sisään, minkä jälkeen veneeni meni ympäri. Tällainen loppu harmittaa tietenkin. Se oli huonoa tuuria ja kilpaveneilyyn kuuluu välillä tällaista. Minulla olisi ollut mahdollisuuksia jopa voittaa nämä kotikisat, kertoi kaksinkertainen F1-luokan maailmanmestari Seliö.

Finaalin osanottajamäärä väheni kalustorikkojen takia. Voitosta taisteli loppujen lopuksi 16 kuskia. Värikkäässä kilpailussa maaliin asti selvisi 11 kilpailijaa. Kuljettajat eivät loukkaantuneet.

Sijat kaksi ja kolme menivät ruotsalaisille: Johan Österberg oli toinen ja Bimba Sjöholm kolmas. Suomen Harri Lehti oli pitkään mukana MM-pistetaistelussa, mutta joutui keskeyttämään lopussa.

Viikonloppuna ajettiin myös SM-osakilpailuiden voitoista GT-luokissa. Veneurheilijoita edustava Sara Pakalén voitti suvereenisti molemmat GT30-luokan kilpailut. Hän kiiti ykköspaikalle kaikissa erissä.

F2 MM-sarja jatkuu Italian Campionessa 25.-26. kesäkuuta 2016.

 

F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailu, Laukaa:

GP: 1) Alberto Comparato, Italia (Comparato F2) 58:31:31, 2) Johan Österberg, Ruotsi (Team AJO) 58:35:41, 3) Bimba Sjöholm, Ruotsi (Team BRM Europe) 58:41:25

Sami Seliö (Mad-Croc Baba Racing Team) DNF
Harri Lehti (HL Racing F2 Powerboat) DNF

Tuloksista on tunnin mittainen valitusaika.


Tulokset:
http://f2worldchamp.com/results/peurunka/race-classification
Kotisivut: www.f2finland.fi
Facebook: https://www.facebook.com/F2-World-Championship-Peurunka-181988338812171/
MM-sarjan kotisivut: http://f2worldchamp.com/
GT-luokkien tulokset: http://www.spv.fi/tulokset-2016

 

Liitteenä julkaisuvapaita kuvia. Kuvaajakrediitti: Chris Davies

 

Lisätietoja:

Milla Sohlström, F2 World Championship Peurungan kilpailunjohtaja: 040 705 1706, milla.sohlstrom@f2finland.fi

Anni Raunio, F2 World Championship Peurungan mediavastaava: 0400 129 223, anni.raunio@spv.fi

Liitetiedostot

Kansainvälinen moottoriveneliitto U.I.M. (Union Internationale Motonautique) on myöntänyt Suomelle järjestettäväksi historian ensimmäisen Formula 2 ratamoottoriveneiden maailmanmestaruusosakilpailun kaudella 2016. Kilpailu ajetaan Peurungassa.

Peurunka sijaitsee Keski-Suomessa, Laukaassa, n. 20 min ajomatkan päässä Jyväskylästä. Peurunka on tänä päivänä yksi suurimmista suomalaisista yksityisistä matkailualan toimijoista. Vuonna 2015 konserni teki 20 milj.€ liikevaihdon. Majoituskapasiteettia on 700 vuodepaikkaa ja puitteet mahdollistavat jopa tuhansien henkien tapahtumat. Matkailualueella on Kylpylähotellin lisäksi n. 20 toimijan verkosto, mm. terveys- ja hyvinvointipalvelut, golf-kenttä, jäähalli, mökit sekä elämyspalvelutuottajat.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs