Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Euroopan meripäivää ja Jokisataman avajaisia juhlitaan viikonloppuna 20.–22.5.

Turun kaupunki

Euroopan meripäivää ja Jokisataman avajaisia juhlitaan viikonloppuna 20.–22.5.

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 10:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Euroopan meripäivää ja Jokisataman avajaisia juhlitaan viikonloppuna 20.–22.5. 

Euroopan meripäivä ja Jokisataman avajaiset tuovat Aurajoen rannalle Forum Marinumin ja Suomen Joutsenen edustalle kymmeniä yleisölle avoimia merihenkisiä tapahtumia viikonloppuna 20.–22.5.2016.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Jokisataman avajaiset on perinteisesti aloittanut Turun kesäkauden. Avajaisia juhlitaan tiivisti samalla viikolla Turussa järjestettävän Euroopan meripäivän kanssa.

Oopperatähdet lavalla Saaristomeren hyväksi

Perjantaina 20.5. ohjelmassa on muun muassa Diving Groupin Suomen Joutsenen pohjan puhdistusnäytös sekä Saaristomeren Suojelurahaston Odotettavissa kirkastuvaa? Mikä on Saaristomeren tila ja mikä siihen vaikuttaa? -paneelikeskustelu. Se edeltää illan kohokohtaa, merihenkistä hyväntekeväisyyskonserttia. Paneelissa puhutaan ajankohtaisista Saaristomeri-kysymyksistä ja jokaiselle mahdollisista osallistumiskeinoista.

Ilta huipentuu Turun kaupungin, Turun musiikkijuhlien, Turun filharmonisen orkesterin ja Saaristomeren Suojelurahaston merihenkiseen hyväntekeväisyyskonserttiin Suomen Joutsenen edustalla klo 18. Lavalle nousevat suomalaisen oopperataivaan eturivin tähdet, mezzosopraano Monica Groop, basso Matti Salminen ja baritoni Waltteri Torikka. Turun filharmonista orkesteria johtaa Leif Segerstam. Ohjelmistossa merihenkisiä ikisuosikkeja, kuten Aamu Airistolla, Myrskyluodon Maija, Satumaa ja Debussyn La Mer.

─ Saaristomeri on suojeltava, se edustaa Suomen luontoa kauneimmillaan, upeata suomalaisen luonnon uniikkia lakipistettä, Suomen eteläistä helmeä. Jotta Suomi pysyy markkinatalouden ja kulutuksen hulluudessa puhtaana saaristosta Lappiin, meidän tulee muistuttaa itseämme ja muita luonnon ainutlaatuisuudesta ja merkityksestä meille, totaa baritoni Waltteri Torikka.

Hyväntekeväisyyskonsertti on maksuton, mutta tavoitteena on sen avulla kerätä mahdollisimman paljon varoja Saaristomeren Suojelurahaston suojelutoimiin Saaristomeren alueella. Suojelutyötä voi tukea ostamalla omaa nimeä kantavan laatan Stefan Lindforsin Symbiosis-veistoksesta, tekemällä lahjoituksen tilisiirrolla tai tekstiviestillä. Lisäksi konsertissa kiertää Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion oppilaita Saaristomeren Suojelurahaston lippaiden kanssa. Kampanjaan on lähtenyt mukaan useita yrityksiä. Lisäksi Forum Marinumin Daphne-ravintola lahjoittaa jokaisesta myydystä tapas-paketista yhden euron Saaristomeren Suojelurahastolle.

Laivakoira Axelin puuhapäivänä ilmaisohjemaa lapsille

Lauantaina 21.5. vietetään sukelluksen päivää. Ohjelmassa on muun muassa luentoja, Aurajokiuinti ja pelastusnäytös. Lauantaina avautuu myös Forum Marinumin uusi näyttely Suomen Joutsenella Merestä ja kohtaloista - Tuulen vanavedessä.

Sunnuntain 22.5. ohjelma on suunnattu erityisesti lapsille.  Luvassa on muun muassa ihastuttava Laivakoira Axelin puuhapäivä, joka keräsi viime vuonna lähes 2500 kävijää. Alueella on tapahtuman ajan yli 20 maksutonta toimintapistettä ja lavaohjelmaa. Mukana ovat muun muassa Ville Viking ja Mimin ja Kukun meriseikkailu. Lapset pääsevät tutustumaan muun muassa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen palomiehiin ja -autoihin, ratsastamaan poneilla ja kokeilemaan yleisurheilulajeja.

Lisäksi 20.–21.5. Rajavartiolaitoksen Ulkovartiolaiva Turva esittäytyy yleisölle. Turvan avointen ovien yhteydessä meripelastusnäytökset la klo 12.00 ja klo 16.00.

Euroopan meripäivä (European Maritime Day, EMD) on Euroopan komission vuosittainen merkittävin merialan tapahtuma, jota on juhlittu vuodesta 2008 aina toukokuun 20. päivän tienoilla.

Lisätiedot:

 

Jokisataman avajaiset:
Eevi Rannikko
Tapahtumasihteeri
Turun kaupunki, Visit Turku
Tapahtuma- ja kongressipalvelut
Puh. 040 1844 257
eevi.rannikko@turku.fi

 

Euroopan meripäivä:
Anna Kotaviita
Viestintäkoordinaattori
Turun kaupunki
040 628 2725
anna.kotaviita@turku.fi


Saaristomeren Suojelurahasto:
Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja
Salla-Maria Lauttamäki
040 556 5426
salla-maria.lauttamaki@centrumbalticum.org

Linkit:

EMD:n yleisöpäivien / Jokisataman avajaisten ohjelma:
http://kalenteri.turku.fi/events/node/62801

Odotettavissa kirkastuvaa? Kaikille avoin Saaristomeri-keskustelu 20.5. klo 16
http://www.saaristomerensuojelurahasto.fi/ajankohtaista/odotettavissa_kirkastuvaa_kaikille_avoin_saaristomeri-keskustelu_20.5._klo_16.1685.news
http://www.saaristomerensuojelurahasto.fi/

Hyväntekeväisyyskonsertti:
http://kalenteri.turku.fi/event/fri-05202016-1800-euroopan-meripaiva-merihenkinen-hyvantekevaisyyskonsertti

Laivakoira Axellin puuhapäivä
http://www.turku.fi/node/62856

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs