Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Eroon stressistä kesälomalla

Långvik Congress Wellness Hotel

Eroon stressistä kesälomalla

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2016 klo 07:15
Julkaisija: Långvik Congress Wellness Hotel

Hyvinvointimatkailijan unelmakohde Långvikin kokous- ja kylpylähotelli sijaitsee Kirkkonummella pääkaupunkiseudun kupeessa.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin megatrendi näkyy hyvinvointipalvelujen jatkuvana kasvuna ja kehityksenä ympäri maailmaa. Suomessakin hyvinvointibuumi heijastuu muutoksina ihmisten käytöksessä ja arvomaailmassa: parempaa olotilaa tavoitellaan aktiivisesti ja sen saavuttamiseen ollaan myös valmiita panostamaan aikaa ja rahaa. Itsensä hemmottelemisesta on tullut osa arkipäivää nopeatempoisen arjen vastakohdaksi.  

 

IRROTTAUDU TÖISTÄ LOMALLE 

Työkuormituksen purkuun suositellaan mm. psykologista irrottautumista, rentoutumista ja hallinnan tunnetta. Mikä tahansa toiminta kelpaa, kunhan se vie ajatukset mennessään ja tyhjentää mielen kiireestä. Vapaa-aikaa ei kannata rytmittää vain muiden tarpeiden mukaan, vaan otta myös itselleen omaa aikaa.  

 

LUONTO VÄHENTÄÄ STRESSIÄ 

Långvikin sijainti luonnon keskellä kannustaa hyödyntämään hyvinvointia edistävää altistumista luonnolle. Luontoympäristö vähentää stressiä monella tapaa: stressihormonin taso, verenpaine ja sydämen syke laskevat, lihasjännistys vähenee ja mieliala kohenee. Luontoympäristö auttaa myös tarkkaavaisuuden palautumisessa ja edistää suoriutumista keskittymistä vaativissa tehtävissä. Mahtavaa on, että muutokset alkavat tuntua jo muutaman minuutin luonnossa oleskelun jälkeen! 

 

TOP10 - LÅNGVIKIN AVAIMET STRESSITTÖMÄÄN LOMAAN  

1. Luonto rauhoittaa ihmistä. Istu meren rannalla tai laiturilla, kävele metsässä tai vuokraa pyörä ja tee pyöräretki maalaismaisemissa.  

2. Nuku niin pitkään kuin sinulle sopii ja unohda arkiaskareet. Katso hotellin ikkunasta ulos metsään tai merelle ja anna ajatusten levätä.  
3. Istu alas valmiiseen pöytään niin aamupalalla kuin illallisellakin. Antaudu makukokemuksille ja nauti jokaisesta suupalasta.
4. Rentoudu Wellness-kylpylässä. Suomalaisen saunan lisäksi kylpylässä on infrapuna- ja höyrysauna, porealtaat, virkistävä kylmäallas sekä jalkojen verenkiertoa edistävät kylmä- ja kuumakahluualtaat. Käy läpi nämä kaikki kohteet. 
5. Urheile ulkosalla beach volley - tai tenniskentällä. Sisätiloissa voit hikoilla kuntosalilla, pelata mm. pingistä tai uida 22-metrisessä kuntouima-altaassa. Käytettävissä on kelluntavyöt vesijumppaa tai -juoksua varten. 

6. Hoida itseäsi hemmottelevissa SPA-hoidoissa.
7. Kide-huippukylmähoito on ainutlaatuinen tapa rentoutua -110 celsiusasteen lämpötilassa. Kide-hoito lisää hyvinvointia, sopii kauneudenhoitoon, urheilijoiden harjoittelun tueksi sekä avuksi erilaisiin kipuihin ja tulehduksiin. Hoito kestää 1-3 minuuttia.
8. Rentoudu suolahuoneessa. Oleskelu suolalla vuoratussa tilassa parantaa hengityselimistön toimintaa hoitaen samalla ihoa.   
9. Seurustele ja nauti läheistesi seurasta pöytä- ja lautapelien parissa Långvikin Game Centerissä. 

10. SUP –lautaile Långvikin lahdella.   

 

SUP –LAUTAILU KEHITTÄÄ TASAPAINOA JA RAUHOITTAA MIELEN 

Mieltä rauhoittava tapa nauttia luonnosta merellä, on maailman nopeiten kasvava vesiurheilulaji ja Suomessakin viime vuosina suureen suosioon noussut SUP-lautailu (Stand Up Paddle). Hawaiilta alunperin lähtöisin oleva suppailu on erittäin hauska ja helposti omaksuttava liikuntamuoto vesillä. SUP-lauta muistuttaa surffilautaa, jolla liikutaan seisaaltaan meloen. SUPilla voit retkeillä, joogata ja ihan vain nauttia veden äärellä liikkumisesta. Suppailu kehittää erityisesti keskivartalon lihaksia sekä tasapainoa, ja sopii hyvin istumatyötä tekeville. Laji sopii kaiken ikäisille ja ensikertalaisetkin pääsevät helposti lajissa liikkeelle. 

Långvikin lahti tarjoaa kauniin ja turvallisen ympäristön suppailuun. Twentyknots järjestää SUP-lautailukursseja Långvikin lahdella ja Långvikin vastaanotosta on vuokrattavissa lautoja omatoimiseen harrastamiseen. 

LISÄTIETOJA: 
Långvikin kesä: LÅNG HOT SUMMER / Pinterest  

Lisätiedot medialle:  
Ryokan Oy, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Stenbäck, Puh. 050 315 3102, kati.stenback@langvik.fi 

 

TAUSTATIEDOTE  
HYVINVOINTIMATKAILU ON  KASVAVA TRENDI 
– Hyvinvointimatkailusta vastapainoa hektiselle arjelle 

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin megatrendi näkyy hyvinvointipalvelujen jatkuvana kasvuna ja kehityksenä ympäri maailmaa.Suomessakin hyvinvointibuumi heijastuu muutoksina ihmisten käytöksessä ja arvomaailmassa: parempaa olotilaa tavoitellaan aktiivisesti ja sen saavuttamiseen ollaan myös valmiita panostamaan aikaa ja rahaa. Itsensä hemmottelemisesta on tullut osa arkipäivää nopeatempoisen arjen vastakohdaksi.  

 

ELÄMYKSIÄ JA HYVINVOINTIA LÖYTYY MYÖS LÄHELTÄ  

Kotimaa tarjoaa hyvinvointilomailijalle runsaasti nähtävää ja koettavaa. Lähelle suunnattujen lomien hiilijalanjälki on huomattavasti kaukomatkaa pienempi, minkä tiedostaminen on kokonaisvaltaisesti ajattelevalle hyvinvointimatkailijalle tyypillistä. Wellness -lomilta haetaan arkeen ylellisyyden tuntua ja energiaa. 

Hyvinvointimatkailija poikkeaa varsinaisesta aktiivilomailijasta siinä, että hänen lomansa päämotiivina eivät ole aktiviteetit. Huomattavissa on asennemuutos: hektisen arjen puristuksessa yhä useampi hakee lomamatkoillaan kohotusta henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiinsa. Ollaan siirtymässä ennakoivaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin hoitamiseen sen sijaan, että reagoidaan vain oireisiin.  

Hyvinvointilomalta halutaan monesti myös lepoa ja hiljentymistä. Tällöin rauhallisemmat aktiviteetit, esimerkiksi pyöräily, ulkoilu tai meditaatio tarjoavat mahdollisuuden rauhoittumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Hyvinvointimatkailijat haluavat lomailla kohteessa, joka tarjoaa rentoutumista, kauniita maisemia, luontoaktiviteetteja sekä hoitoja. Suomi on oiva kohde myös kansainvälisesti ajatellen, sillä matkailutarjonnan yleisiä painopisteitä ovat nimenomaan luontoon pohjaavat monipuoliset aktiviteetit, luonnon tarkkailu, saunaelämys, rauhoittuminen ja hiljaisuus.  

Elämyksellisyyttä ja hyvää oloa haetaan myös lautaselle. Terveellinen, kausiraaka-aineista ja lähiruoasta koostuva ruoka on olennainen osa hyvän olon matkailukokemusta. Långvikissa korkealaatuiset raaka-aineet taipuvat huippukokkien käsissä herkullisiksi aterioiksi, joista on lupa nauttia hyvällä omallatunnolla. 

Koska hyvinvointimatkailu on maailmalla ja myös Suomessa kasvava trendi, käsitteiden määrä lisääntyy koko ajan. ETC (European Travel Commission) pyrkiikin luokittelemaan hyvinvointimatkailun termistöä Euroopan tasolla. Långvik luokittelee palvelunsa Wellness-matkailutuotteisiin, joka on osa hyvinvointimatkailua. Siihen sisältyvät korkeat laatukriteerit täyttävät tuotteet ja palvelut, joissa asiakkaan henkilökohtaiset sekä kehon, mielen että sielun tarpeet on huomioitu. Ympäristö, jossa tuotetta ja palveluita tarjotaan, on rauhallinen, esteettinen ja viimeistelty. Wellness-tuote vaatii myös henkilökunnalta erityistä palvelualttiutta ja tietotaitoa. Wellness-tuote on suunnattu nimenomaan aikuisille ja siinä on ripaus ylellisyyttä. 

Långvik on ollut aktiivisesti mukana Visit Espoon sekä Visit Finlandin Finnrelax ja Stop Over Finland–hankkeissa. Långvikin toimitusjohtaja Inka Uusitalo-Raoult kertoo Långvikin panostavankin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. ”Sikeä uni, maukas ruoka, osuvat juomavalinnat, toimivat tilat, ystävällinen palvelu, kaunis ympäristö – niistä koostuu Långvikin elämys. Meillä on käytössämme Suomen valttikortit: upea luonto, osaava henkilökunta, luotettavat toimintamallit ja skandinaavinen design. Tähän yhdistetään sydämellinen joustava palvelu, loistava ruoka, keskeinen sijainti keskustan ja lentokentän lähellä sekä poikkeuksellisen laaja palveluvalikoima.” 

 

Lähteet:

Visit Finland, Hyvinvointimatkailustrategia kansainvälisille markkinoille 2014-2018

MEK, Hyvinvointi- ja wellness –matkailun peruskartoitus

Sitra, Enemmän luontoa, vähemmän stressiä

ePressi, Wellness –vallankumous muuttaa matkailua

Tiede.fi, Älä elä lomasta lomaan. Nollaa stressi joka viikko

Liitekuvat/Kuvaaja Kai Kuusisto

Liitetiedostot

Långvikin kokous- ja kylpylähotelli sijaitsee Kirkkonummen rauhallisessa merenrantamiljöössä vain puolen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä. Kansainväliset mitat täyttävä hotelli tarjoaa asiakkailleen ylellisistä wellness-palveluista ja kulinaarisista hemmotteluhetkistä koostuvaa kokonaisvaltaista hyvää oloa. Tyylikkäät ja monipuoliset kokous- ja juhlatilat muuttuvat moneksi ja mahdollistavat niin pienien kuin suurienkin tilaisuuksien järjestämisen. Paikalle pääsee myös veneellä, Långvikin omaan vierasvenesatamaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs