Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Eckerö Line: Suomalaisen m/s Finlandian matkustajamäärä kasvoi lähes 30 prosenttia

Eckerö Line Ab Oy

Eckerö Line: Suomalaisen m/s Finlandian matkustajamäärä kasvoi lähes 30 prosenttia

Tiedote.
Julkaistu: 03.01.2014 klo 09:22
Julkaisija: Eckerö Line Ab Oy

Helsingin ja Tallinnan välisessä liikenteessä ainoa Suomen lipun alla purjehtiva Eckerö Linen m/s Finlandia on purjehtinut reitillä nyt hiukan yli vuoden. Alus sai heti alusta lähtien innostuneen vastaanoton, ja miljoonan matkustajan raja ylittyi marraskuussa 2013.  Eckerö Linella matkusti viime vuonna 29 prosenttia enemmän matkustajia kuin 2012.

Tammi–joulukuussa 2013 Helsinki–Tallinna-reittiä liikennöivä Eckerö Line kuljetti yhteensä 1 127 000 (2012: 874 615) matkustajaa. Eckerö Linen markkinaosuus oli Helsinki–Tallinna-reitillä viime vuonna 14,4 prosenttia, mikä vuonna 2012 oli 11,6 prosenttia.

Matkustajaliikenteessä vilkkain kuukausi oli suomalaisten lomakuukausi heinäkuu, jolloin Eckerö Linella matkusti yhteensä 125 000 henkilöä. Suomalaiset ovat löytäneet myös Viron Tallinnan ulkopuolelta. Kesällä matkailu suuntautui aikaisempaa enemmän Tarttoon, Pärnuun ja Saarenmaalle.  

Tallinnassa ja muualla Virossa viihdytään nyt myös aikaisempaa pidempään, mistä kertoo hotellilomien suosion kasvu. Myytyjen huoneöiden kasvu on ollut 40 prosenttia. Hotellilomalle lähdetään myös entistä enemmän omalla autolla. Kuljetettujen ajoneuvojen määrä onkin noussut 27 prosenttia.

– Eckerö Linen hotellipaketit ovat osoittautuneet erinomaiseksi vaihtoehdoksi lyhytlomalle. Tarjolla on laaja repertuaari keskusta-, boutique- ja kylpylähotelleja. Tallinnan ja Viron tarjonta kehittyy vuosi vuodelta, ja maa on todella kiinnostava matkailukohde ympäri vuoden, toimitusjohtaja Irja Hanelius kertoo

Eckerö Line tuplasi päivälähtöjen määrän vuoden alusta. Uusien aikataulujen ansiosta myös kauempaa tulevilla on enemmän mahdollisuuksia valita lähtö- ja paluuaikojen välillä. Vuoden alusta laiva lähtee Helsingistä Tallinnaan joka päivä klo 8.30 ja 15.30. Myös paluumatkalle on kaksi vaihtoehtoa, Tallinnasta Finlandia lähtee klo 12.00 ja 18.45.

Päivä Tallinnassa -risteilyjen ja hotellimatkojen lisäksi Eckerö Line tarjoaa uudet Päivä laivalla- ja Ilta laivalla -risteilyt. Kuusi tuntia laivalla mahdollistaa vaikkapa kiireettömän kokouspäivän tai viihteellisen irtioton arjesta.

Lisätietoja:

Irja Hanelius, toimitusjohtaja
Puh. 040 775 5511
irja.hanelius(at)eckeroline.fi

Eckerö Line Ab Oy (perustettu 1994) on suomalainen Helsingin ja Tallinnan välillä säännöllistä laivaliikennettä harjoittava yhtiö, joka kuuluu vuonna 1961 perustettuun Eckerö-konserniin. Yhtiö tarjoaa matkailupalveluita Tallinnan päiväristeilyistä laadukkaisiin hotellimatkoihin sekä rahtipalveluita. Yhtiön laiva m/s Finlandia on Suomen lipun alla Tallinnaan liikennöivä matkustajalaiva. Eckerö Line on reitin ainoa laivayhtiö, jolla on oikeus käyttää suomalaisen palvelun Avainlippu-tunnusta. Vuonna 2013 Eckerö Linen matkustajamäärä oli noin 1.127.00 matkustajaa. Lisätietoja www.eckeroline.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs